Eve Online > NoobGarten

Kilka pytań

(1/6) > >>

Raikoh:
Witam. Gram od kilku dni i gra mnie wciągnęła jak odkurzacz. Oczywiście ogarnąć to wszystko zajmie sporo czasu, więc postanowiłem zadać tutaj kilka pytań.

1. Jak i co mogę kraść?
2. Czy na początku lepiej szybko szukać organizacji, czy działać samemu robiąc misje, zbierać minerały itd?
3. Czy będąc jeszcze "żółtodziobem" mogę i mam szansę kogoś zestrzelić i zabrać to co przewozi (latam podstawowym statkiem (Veltrom?) i o atak na takie mi chodzi.
4. Jest sens tworzyć swoją korporację? Czy lepiej gdzieś wstąpić? Jeśli jest sens to jak to zrobić?
5. Czy taki noobik jak ja (jeszcze) może dostać się do PL? Jestem Gallente i latam gdzieś na zachodzie.
6. Jak zostać szpiegiem? Czy mogę sprzedawać informacje?
7. Dziś, nie wiem jakim cudem, dostałem ofertę przystąpienia na korporacji z mojego profilu - zgodziłem się mimo tego, że nie wiem jakie mają cele i czy coś znaczą. Możecie coś o tym korpie i sojusznikach powiedzieć?

To na razie tyle, ale z pewnością na tym się nie skończy :) Pozdrawiam.

[VIDE] Herezja:
Z jednej strony jak prawdziwy nowy pisze ale ... widzę tu tzw "drugie dno" i śmierdzi mi tu "trolem" jednak.

Goomich:

--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---1. Jak i co mogę kraść?
--- Koniec cytatu ---

Tak, żeby cie nie złapali i wszystko.

--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---2. Czy na początku lepiej szybko szukać organizacji, czy działać samemu robiąc misje, zbierać minerały itd?
--- Koniec cytatu ---

Szukaj organizacji.

--- Cytuj ---3. Czy będąc jeszcze "żółtodziobem" mogę i mam szansę kogoś zestrzelić i zabrać to co przewozi (latam podstawowym statkiem (Veltrom?) i o atak na takie mi chodzi.

--- Koniec cytatu ---

Velatorem, na początku to raczej obawiam się, że wątpię. Możesz spróbować złapać jakąś barkę na "kradzież" puszki, może ktoś da się nabrać i pośle słabe dronki.

--- Cytuj ---4. Jest sens tworzyć swoją korporację? Czy lepiej gdzieś wstąpić? Jeśli jest sens to jak to zrobić?
--- Koniec cytatu ---

Jeśli dasz radę zebrać parę osób i zrobić coś razem, to ma sens. Jeśli nie to też.

--- Cytuj ---5. Czy taki noobik jak ja (jeszcze) może dostać się do PL? Jestem Gallente i latam gdzieś na zachodzie.
--- Koniec cytatu ---

Jasne. Wróć za 3 lata.

--- Cytuj ---6. Jak zostać szpiegiem? Czy mogę sprzedawać informacje?
--- Koniec cytatu ---

Żeby zostać szpiegiem musisz zdobyć czyjeś zaufanie.

--- Cytuj ---7. Dziś, nie wiem jakim cudem, dostałem ofertę przystąpienia na korporacji z mojego profilu - zgodziłem się mimo tego, że nie wiem jakie mają cele i czy coś znaczą. Możecie coś o tym korpie i sojusznikach powiedzieć?
--- Koniec cytatu ---

Noobki, PUSSYBITER nadawałby się do najśmieszniejszych wtop, ale dziś już 3 takich tam wrzuciłem, więc by mnie wygwizdali.

Raikoh:
Moją postać leveluje pod since między innymi, ale i mitting mam wysoki. jak mogę szybko zarobić? Latam teraz i pobieram minerały, gdy zapełnię maksymalną ilość - wracam i sprzedaje (mniej więcej 10.000.00 dostaje) Co proponujecie?

PS: Herezja nie jestem trollem, tylko naprawdę chcę się w grę zagłębić, bo cholernie mi się podoba. Jestem ciekawy wszystkiego. Tak samo wypytywałem na początku lepszych o wszystko z Demon's Souls (action rpg na ps3), by w koncu zostać czołowym graczem pvp w EU, NA i Asia (trzy wersje gry, 3 serwery) na świecie. Zaczynam EVE nie po to, żeby lamić, a po to, żeby za jakiś spory czas się liczyć. Tak więc pytaniami będę was zasypywał często i gęsto. Mam nadzieję, że będziecie udzielać odpowiedzi na poziomie pro :)

Khobba:

--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 23:11:12 ---PS: Herezja nie jestem trollem, tylko naprawdę chcę się w grę zagłębić, bo cholernie mi się podoba. Jestem ciekawy wszystkiego. Tak samo wypytywałem na początku lepszych o wszystko z Demon's Souls (action rpg na ps3), by w koncu zostać czołowym graczem pvp w EU, NA i Asia (trzy wersje gry, 3 serwery) na świecie. Zaczynam EVE nie po to, żeby lamić, a po to, żeby za jakiś spory czas się liczyć. Tak więc pytaniami będę was zasypywał często i gęsto. Mam nadzieję, że będziecie udzielać odpowiedzi na poziomie pro :)

--- Koniec cytatu ---

Przepraszam, że offtopowo, ale weź pod uwagę, że EVE naprawdę ma niewiele wspólnego z innymi mmo/action rpg/whatever i doświadczenia stamtąd na niewiele Ci się tu przydadzą, chyba, że miały one związek z komunikacją międzyludzką, zdolnościami przywódczymi, czy ogólnym myśleniem taktycznym.

BTW, nasz drogi mistyk na powitanie Centrali walnął b. podobnego posta IIRC :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej