Eve Online > NoobGarten
W sprawie milicji.
Siri Irme:
Podczepię się pod temat i zadam trzy pytanka odnośnie FW:
1) Będąc w w amarrskiej milicji mogę wykonywać misję dla zwykłych korporacji minmatarskich w Amarr space?
2) Co z regionami hs, nadzorowanymi przez frakcje niezaangażowane bezpośrednio w walki np. Derelik z sovem Ammatarów? Czy wrogie sobie milicje mogą po nich latać (i tłuc się) bez interwencji npc?
3) Taka sytuacja: mam chara w milicji i drugiego, niewmieszanego w całą tą rozpierduchę. Char milicyjny bierze misje i nie rusza się ze stacji (lub wylogowuje się, bo to to samo konto). Czy ten drugi char może wykonać misje za tego pierwszego?
Doom:
--- Cytuj ---1) Będąc w w amarrskiej milicji mogę wykonywać misję dla zwykłych korporacji minmatarskich w Amarr space?
--- Koniec cytatu ---
Tylko do czasu az twój efektywny standiung do minmatarów nie spadnie na poziom -2 i gorszy (czyli raczej szybko)
--- Cytuj ---2) Co z regionami hs, nadzorowanymi przez frakcje niezaangażowane bezpośrednio w walki np. Derelik z sovem Ammatarów? Czy wrogie sobie milicje mogą po nich latać (i tłuc się) bez interwencji npc?
--- Koniec cytatu ---
NPC agrują tylko w przypadku w którym jesteś z nimi na wojennej ścieżce. Leja też na to co sobie nawzajem robioą gracze mający legalną wojnę
--- Cytuj ---3) Taka sytuacja: mam chara w milicji i drugiego, niewmieszanego w całą tą rozpierduchę. Char milicyjny bierze misje i nie rusza się ze stacji (lub wylogowuje się, bo to to samo konto). Czy ten drugi char może wykonać misje za tego pierwszego?
--- Koniec cytatu ---
A jak chcesz mu dać namiary na miejsce misji? Char który misje wziął musi również co najmniej polecieć na miejsce i warpnąć flote / dać warpin pointa
Siri Irme:
Oki doki. Wszystko jasne. Dzięki.
Dux:
--- Cytat: hctob w Lipiec 12, 2011, 14:34:06 ---1) Będąc w w amarrskiej milicji mogę wykonywać misję dla zwykłych korporacji minmatarskich w Amarr space?
--- Koniec cytatu ---
Masz stand do korpa agenta to pewnie możesz. Zostaje kwestia standa do frakcji, co by Cię przypadkiem Navy nie ubiła. Tu Ci nie odpowiem, bo nie wiem jak to działa. Wiem, że wlatując do HS należącego do wrogiej frakcji masz ten komunikat, że Cie tu nie tolerują. Ale czy otwierają za to ogień to już nie wiem. Ale pewnie zaraz ktoś lepiej obeznany w temacie odpowie :)
--- Cytuj ---3) Taka sytuacja: mam chara w milicji i drugiego, niewmieszanego w całą tą rozpierduchę. Char milicyjny bierze misje i nie rusza się ze stacji (lub wylogowuje się, bo to to samo konto). Czy ten drugi char może wykonać misje za tego pierwszego?
--- Koniec cytatu ---
Prawie tak. Prawie, bo tym charem należącym do milicji musisz najpierw wlecieć do systemu i aktywować misję (znaczy warpnąć na nią). Wtedy na overwiev w systemie pojawi się beacon misji (widoczny dla wszystkich graczy, którzy wlecą do systemu i wszyscy mogą tam warpnąć). Następnie musisz tym charem aktywować samą bramę wlotową na misję (tą tzw. choinkę) - czyt. kliknąć warp na niej. Od tego momentu każdy może na misję się wpakować, w tym Twój drugi ludzik i trzepnąć tą misję. Czasem tylko możesz mieć problem, gdy misje w danym systemie ma jeszcze parę osób i ktoś dostał taką samą jak Ty. Bo może się okazać, że zrobisz misję komuś innemu :P
Dec Apilatour:
--- Cytuj ---1) Będąc w w amarrskiej milicji mogę wykonywać misję dla zwykłych korporacji minmatarskich w Amarr space?
--- Koniec cytatu ---
tak
--- Cytuj ---Co z regionami hs, nadzorowanymi przez frakcje niezaangażowane bezpośrednio w walki np. Derelik z sovem Ammatarów? Czy wrogie sobie milicje mogą po nich latać (i tłuc się) bez interwencji npc?
--- Koniec cytatu ---
do mnie strzelali w Derelik, ale nie wiem czy nie wynikało to z byt niskiego standu do ammatarów, czy z góry ustalonej zasady że ammatarzy strzelają do wrogiej matarskiej milicji.
--- Koniec cytatu ---
nie jest to możliwe bo aby aktywować misje musisz byc w systemie
edit
fak nie zauwazyłem az tylu odpowiedzi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej