Eve Online > PVE

PVE lvl1 Punisher fit prośba o pomoc

<< < (4/8) > >>

Nitefish:
@Nex, tu nie chodzi o pomijanie ale o bezsens skilowania. Po prostu misje L1 robi się zbyt szybko, żeby marnować czas na deskę jako ship do bicia npc. Zrobiłem sobie deskę i jakoś szału nie było. Przydała się poźniej do salvagowania po misjach.
Na początku zamiast skilować deskę można zrobić kilka innych krótkich skilli które dadzą o więcej niż destroyer.

Crossowanie na początku gry, jak radzisz, jest w ogóle z czapy. Tego się właśnie NIGDY SIĘ NIE ROBI. Dlaczego? Z prostej przyczyny - bo jak Twoi kumple będą latać tłustym cruzem (wyskilowanym) to ty będziesz dalej stał na frytkach lub może deskach. Co z tego, że będą 2 różnych ras.
Amarzy nie mają problemu z prądem jak się sensownie skiluje, jak się na początku robi nie wiadomo po co frytki innych raz i do tego bronie do nich to dupa.

Idąc Twoim tokiem myślenia powinno się wyskilować najpierw wszystkie 4 frytki, potem szybko deski ale to nie problem bo skill jeden, następnie wszystkie 4 cruzy, ... itp. Tylko żeby czegoś nie pominąć przypadkiem.

Tak się składa, że akurat baaardzo długo miałem samych amarrów, dopiero jak śmignałem hace i recony na 5 oraz projectile do medium t2 włącznie to zrobiłem matarskie shipy.

Amarska deska była super do salvagowania po misjach L3/L4.

laphiel:
hewrezja, ja pisalem tylko ze deska najlepiej latac jak juz dsie ma troche skili. bo deski to fajne shipy ( sam uwielbiam thrashera, nie mowiac juz o dictorkach), ale deski wymagaja skili. Jakbys przeczytal pirerwszy post, to pisalem dosc wyraznie ( chociaz bez plznaczkow, i z literowkami )  zeby latal frejka dopuki nie zrobi podstawowych skili na 4. to jest taki czas ze mozna sie obyc,oswoic z gra, i z takimi skilami deska jest przesiadka na lepszy statek, a nie na niedoskilowana trumne. Moja rada jest jedna, nie wsiadaj w shipa jak nie masz skila na IV.

Dlatego mowie ze dla niego narazie lepszym wyjsciem bedzie puni, niz coercer. A jak sie owoi to bedzie potem deska wyiatac. a potem cruzem. a potem BCkiem. a potem... to juz zalezy:P  ( osobiscie na l4 latam cruzem <_< )

NeX:
@Nitefish Wszystko OK jeśli mówi się o robieniu długich skili typu cruz na 5, BS na 5, ale small guny i fregaty na lev 3/4, to są popierdóły po kilka godzin i właśnie wtedy jest jedyna okazja dla n00ba aby poznał różne rzeczy. Potem nie będzie już miał ani potrzeby ani okazji.

Colonel:
[mod]wykryto zejscie z kursu ! trzymajcie sie tematu punisher, albo robimy wycinanke "czy puniszer kładzie deske" albo kosz, kosz[/mod]

Newbie:
Witam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i spostrzeżenia, które zawarliście w tym wątku.
Na chwilę obecną fit mojego shipa wygląda następująco.

http://imageshack.us/f/268/93753705.jpg/

...i na razie z braku laku tzn. kasy musi taki wystarczyć:)

Pozdrawiam wszystkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej