Eve Online > NoobGarten

Market - krótkie pytanko

<< < (2/2)

walk3r:
Dołączę swoje pytanie do starego wątku, bo temat jest dobry :)
W Markecie jest podział na Sellers i Buyers. Moje pytanie dotyczy działu Buyers. Jak rozumiem są to oferty kupna, lecz nie wiem w jaki sposób sprzedać temu graczowi daną rzecz. Klikam podwójnie na pozycję, to wyskakuje mi okienko do kupna towaru. Nie rozumiem tego... Proszę o pomoc.

Xeovar:

--- Cytat: walk3r w Marzec 29, 2013, 15:52:51 ---Dołączę swoje pytanie do starego wątku, bo temat jest dobry :)
W Markecie jest podział na Sellers i Buyers. Moje pytanie dotyczy działu Buyers. Jak rozumiem są to oferty kupna, lecz nie wiem w jaki sposób sprzedać temu graczowi daną rzecz. Klikam podwójnie na pozycję, to wyskakuje mi okienko do kupna towaru. Nie rozumiem tego... Proszę o pomoc.

--- Koniec cytatu ---

Nie da się sprzedać na konkretną ofertę. System działa tak, że jak dajesz sprzedaż i nie wystawiasz swojego sell ordera (dajesz immediate) to szuka najlepszej (najdroższej) oferty kupna w stacji w ktorej sprzedajesz. Oferty kupna mają swoje zasięgi, i miejsce gdzie są wystawione i to definiuje ktory buy order dostaje twoje itemy (plus jeszcze minimalna ilosc szt w jednej trasakcji, choć to rzadko używane)

Phobeus:
Jeśli klikniesz prawym na item i wybierzesz sell, to w okienku automatycznie pojawi się sugerowana kwota sprzedaży, która odpowiada najwyższemu buy-orderowi w tej stacji. Zazwyczaj buy ordery są ustawione na kwotę kilkanaście do kilkadziesiąt procent niższą od zwykłej rynkowej ceny (tę wartość procentową widać w prawej części okienka "sell"), więc zwłaszcza przy sprzedaży dużych ilości towaru warto wpisać własną, wyższą cenę sprzedaży, która będzie na poziomie normalnej ceny rynkowej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej