Eve Online > Dyskusje ogólne

Devblog "Monetizing 3rd Party Apps"

<< < (6/7) > >>

Ranshe:

--- Cytat: Dark Flonoe w Czerwiec 16, 2011, 12:10:22 ---Na temat eve mon sam sobie odpowiedziales, a teraz otworz eft nastepnie klik help -> about, jak otworzy sie popup klik w eve-central, wylacz adblocka jesli uzywasz, odswiez strone i zjedz na sam dol, a zobaczysz piekne reklamy.

--- Koniec cytatu ---

To znaczy mam rozumieć, że nie rozumiesz "price data from: eve-central"? Bo na to wychodzi. A evemon - to teraz pomyśl, co będzie jeśli evemon będzie np. hostowany na darmowym google sites?

--- Cytuj ---A teraz polacz dwaq cytaty:
Jak sadze nie bylo zamyslem CCP chargowanie za in game uslugi - jednak to nie zostalo sprecyzowane.

--- Koniec cytatu ---

Jeszcze raz.

Czy ludzie wożący mi za iski frachtem stuff z jity do esoterii to są 3rd party app developerzy?
Czy pośrednik w transakcji to jest 3rd party app developer?
Czy tak trudno jest zrozumieć co się czyta?
Czy korp z ustawionym podatkiem (kompletnie zdupixowaty przykład Chribby, może kaca ma albo co, bo akurat Chribba głupi przecież nie jest) to jest 3rd party app developer?

Ja nie zaprzeczam, że ISK powinny w ogóle tam się nie pokazywać i by nie było problemu, ale ludzie litości do cholery.

--- Cytuj ---Anyway ta dyskusja jest jalowa z mojego pov ccp probuje wyciagnac maksymalna ilosc kasy z gry ktora stworzyli i tyle.

--- Koniec cytatu ---

LOOOL jasne, bo tych appsów jest taka masakryczna ilość, że na pewno da się na nich zarobić cholera wie ile kasy. To nie blizzard gdzie addonów do wowa jest pierdyliard i jeden.

--- Cytat: Doom w Czerwiec 16, 2011, 12:51:17 ---Xart przykład Chribby to nie tylko posrednictwo capslowe, ale tez kilka jego serwisów które juz po infrastrukturze ccp prawie na pewno nie idą

--- Koniec cytatu ---

Nie. Przykład Chribby to korporacja z ustawionym podatkiem.

"Every IPO in Market Discussions will now require a license, since after all, it's donations. Corporations should get a license too, I mean having a corp tax of >0.0% could be seen as a donation to the corporation..."

Goomich:

--- Cytat: Ranshe w Czerwiec 16, 2011, 12:56:38 ---To znaczy mam rozumieć, że nie rozumiesz "price data from: eve-central"? Bo na to wychodzi. A evemon - to teraz pomyśl, co będzie jeśli evemon będzie np. hostowany na darmowym google sites?

Jeszcze raz.

Czy ludzie wożący mi za iski frachtem stuff z jity do esoterii to są 3rd party app developerzy?
Czy pośrednik w transakcji to jest 3rd party app developer?
Czy tak trudno jest zrozumieć co się czyta?
Czy korp z ustawionym podatkiem (kompletnie zdupixowaty przykład Chribby, może kaca ma albo co, bo akurat Chribba głupi przecież nie jest) to jest 3rd party app developer?
--- Koniec cytatu ---

Dlaczego tak sie przyczepiłeś do tych 3rd party, skoro w devblogu masz wyraźnie napisane:

--- Cytat: Ranshe w Czerwiec 16, 2011, 12:56:38 ---Starting this summer you will be able to charge people for usage of your applications, websites and services for EVE Online.

--- Koniec cytatu ---

Ranshe:
Dlatego że "CCP will license 3rd party developers to create commercial applications and services created using the EVE API, In-Game Browser, Static Data Export, Image Export and Eve Image server."

Czy pośrednik supercapsów jest usługą stworzoną za pomocą powyższych?

Edit: no, pośrednik może być właściwie, aczkolwiek nie musi, ale reszta?

Dormio:
A mi to wygląda na próbę podejścia do tematu zalegalizowania RMT  >:D

Ranshe:
Dormio jakiego RMT znowu, pomiędzy którymi wierszami tam RMT wyczytałeś... ;P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej