Eve Online > PVE
[PvE] Abaddon - MWD, lv 4 misje
Doom:
Abadon jest bardzo ciężki do zafitowania na jednoczesny tank i dps, niezaleznie od tego czy abb czy mwd (nawet skilniete pod katem prądu na 5) to już zabójstwo, chyba ze obok masz coś z prądnicami jak logistyka / lub logistycznie sfitowanego bs
observer:
Tak właściwie, to po co Ci to MWD na misjach, chcesz latać za ratami i strzelać z pulsów z bliska? Lepiej zamontuj sensor booster i zwiększ zasięg targetowania skilami, puścisz salwe, to raty same przylecą, wystrzelasz je po kolei nie ruszając się z miejsca, a jeśli chodzi o skuteczny zasięg strzału, to zanim wyskilujesz pulsy t2, wypróbuj dual beam (wyjątkiem jest misja angel extravaganza, na której wystrzelasz wszystko z pulsów nie ruszając się z miejsc nawet na metr). Jeszcze nie dawno byłem zwolennikiem montowania AB i latania za ratami, poprawiłem troche parę skili i mi przeszło, jeśli muszę gdzieś lecieć, to tylko do kolejnej drabinki. Jeśli koniecznie chcesz dopalacz montować, to weź Apoccalypse - jest dużo łatwiejszy do zafitowania jeśli chodzi o prąd.
NeX:
Nie ma żadnego logicznego uzasadnienia do latania na "perma" MWD w trakcie misji jakimkolwiek BSem. Fitowanie i zasilanie, to kwstia trzeciorzędna. Pytanie po kiego wała chcesz zwiększyć własną sygnaturę do poziomu w którym nawet ślepe NPCe będą do ciebie waliły ze 100% skutecznścią bez względu na szybkość twojego BSa w orbicie. Zresztą co Ty możesz stabilnie na misji orbitować BSem MWD - stację na 30km? Bo BSa Bloodów, to raczej nie zdołasz jak cię walnie vampirem po twoim MWD.
Czasem przeloty od drabinki do drabinki wnerwiają; np na misji WC, ale takie problemy rozwiązuje się Afterburnerem. Wyjście z zasięgu też wykonuje się AB, podobnie jak złamanie orbity przeciwnika i poprawienie własnej celności wyrównaniem kąta lotu od celu. Poza tym na co można polecieć z MWD? Blokadę i jeszcze ze dwie misje. Tyle, że akurat tam MWD do niczego się nie przydaje, bo NPCe i tak same przylecą na wystarczający zasięg. Jakbym miał dziwaczyc Abaddona, to raczej Tachyony bym upchnął dla zwiększenia zasięgu. Inna sprawa, że ja mogę sobie pozwolić na taki fit, a ktoś kto ma takie pomysły jak "perma" MWD BS z lazorami na misji raczej nie :)
PS Prawdziwy Amarr za to nie ma problemów z prądem do AB i Pulsów i 2xLAR, Doom straszy, bo Caldarom odłączają w dzieciństwie światło w ramach optymalizacji kosztów. Pewnie do dzisiaj nie ma skili na 5 do Capacitora i zależnych :P
SokoleOko:
Abaddon z 2 tracking computerami sięga optimalem na Scorchach prawie 70 km.
Doom:
--- Cytuj ---PS Prawdziwy Amarr za to nie ma problemów z prądem do AB i Pulsów i 2xLAR, Doom straszy, bo Caldarom odłączają w dzieciństwie światło w ramach optymalizacji kosztów. Pewnie do dzisiaj nie ma skili na 5 do Capacitora i zależnych
--- Koniec cytatu ---
Mój Paladyn twierdzi że mam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej