Eve Online > Patche i dodatki

dust 514 coming to playstation 3 in 2012

<< < (8/12) > >>

KiFuso:
Na grach f2p z mikrotransakcjami zarabia się więcej niż na p2p bo (wg. statystyk) gracz więcej kasy inwestują wtedy w swoje konta. Oczywiście zależy jeszcze jaka gra, ale LOTR czy D&D jest jednym z lepszych przykładów, a najlepszym to już na pewno SilkRoad gdzie potencjalny gracz którzy wydaje cokolwiek na taką grę wydaje często ponad 100-150 zł miesięcznie na 'magiczne itemki'. Przykładem 'fair' będzie Age of Conan gdzie gra będzie f2p z mikrotransakcjami ale także z dalszą możliwością wykupywania abonamentu.

Eksperci od gier już od dawna piszą, że model gier p2p pójdzie do kosza.. na taki model mogą sobie pozwolić tylko najwięksi 'gracze' na rynku mmo jak Blizzard, CCP czy znane marki jak SWTOR.

Co do konsol... niestety ale żaden gracz dużym stażem na PC który nie miał do czynienia z 360/PS3 nie zrozumie konsol i 'tamtego' świata - tak jak w przypadku tego forum. CCP ma fajny plan stworzenia jednego świata w różnych grach na różnych platformach i są to bardzo odważne i fajne plany, wydawania DUSTa na PC niszczy tą koncepcje. Poza tym, jak sobie wyobrażacie rywalizacje pady vs. klaw+mysz na jednym serwerze? Żaden twórca gry jeszcze nie dopuścił do czegoś takiego.

@Ranshe Dedykowane serwery? Ja kompletnie nie widze miejsce na dedykowane serwery w DUST. Wydaje mi się, że ta gra będzie w ogromnej mierze opierać się o jakieś 'pola bitwy' tworzone specjalnie przez twórców (tj. przez świat EVE). To nie będzie standardowa strzelanka gdzie będzie można pograć sobie klanów 5on5 do turnieju ESL...

Ranshe:
@ChemicalRider - dedykowane w sensie nie hostowane u losowego gracza z losowym (zazwyczaj kompletnie do dupy) łączem, a konkretnie uploadem - co w czasach powszechnego netu typu "24 mbit download/512 kbit upload" dziwnym nie jest. Dlatego też multi w halo 3 to max 16 graczy, a na PS3 już w startowym Resistance (a przecież kiedy to było) biegałem bez problemów 32vs32.

Te pola bitwy też w praktyce muszą być mapami które ktoś musi zahostować żeby na nich grać, nie?

KiFuso:

--- Cytat: Ranshe w Czerwiec 21, 2011, 21:22:44 ---@ChemicalRider - dedykowane w sensie nie hostowane u losowego gracza z losowym (zazwyczaj kompletnie do dupy) łączem, a konkretnie uploadem - co w czasach powszechnego netu typu "24 mbit download/512 kbit upload" dziwnym nie jest. Dlatego też multi w halo 3 to max 16 graczy, a na PS3 już w startowym Resistance (a przecież kiedy to było) biegałem bez problemów 32vs32.

Te pola bitwy też w praktyce muszą być mapami które ktoś musi zahostować żeby na nich grać, nie?

--- Koniec cytatu ---

Chyba już taki model multi już dawno odszedł, w nowszych tytułach gracz oczywiście stawia serwer ale nie robi tego techniczne ale jako admin a serwer powstaje fizycznie na maszynie producenta gry.

Ranshe:
Jak to popularne to nie mam pojęcia, FPSami ani niczym multi się ostatnio wcale nie interesuję, ale prosto sprawdzić - jeśli gra posiada komunikat w stylu "gra skończona, bo host wyszedł/dropnęło go z netu/cokolwiek", ewentualnie "zmiana hosta proszę czekać" to znak, że jednak fizycznie była u któregoś gracza, a nie u producenta.

Nie wydaje mi się to aż tak niepopularne, bo zwalnia producenta z utrzymywania maszyn pod serwery, a to jednak jakieś koszty są.

Anyway chodzi mi o samą techniczność dedykowanych, nie dedykowane w sensie "server Ranshe ze skórkami z WoWa dla żołnierzy".

HammerSnake:
om om 2 strony nabazgrane, po raz kolejny o tym samym gadane, po raz kolejny przez te same osoby, które nie mają konsol. 8)

a ja powiem, że jestem zdziwiony, że na ps3, a nie na xboxa gdzie niesamowicie dobrze zostało przyjęte halo. Chociaż dużo mogło się w tym czasie zmienić i na pewno wiedzą co robią.
Anyway osobiście uważam, że playstation >xbox i pewnie będę miał okazje popykać dusta :P.

Xboxowcą radzę kupić playstation  :P.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej