Eve Online > PVP
[pvp] Slicer
observer:
Polecam lekture http://www.unseen.pl/killboard/, jak widzisz większość sukcesów (porażek również) mają ludzie w zwykłych thrasherach (czasem rifter, punisher i jakieś inne wynalazki). Tu nie chodzi o latanie frakcyjnym statkiem, czy t2, tylko o to, żeby ludzie wiedzieli co chcą zrobić, mieli pojęcie jak to zrobić i byli zgrani, a zgranie właśnie osiąga się tracąc hurtem jakieś tanie stateczki i próbując kolejny raz. Daj sobie spokój z rożnymi Imperial Navy xxx, Centi C-Type xxx, w ramach szaleństwa możesz zamontować coś z II i idź do akademii póki ktoś jeszcze chce z Tobą latać.
Goomich:
Zgudi, jak chcesz latać amarrską frytą, to skiluj interceptora. W maledictionie w gangu się przydasz, crusadere dosyć mocno bije, a miesiąc później możesz być już w Hereticu, najlepszym interdictorze, który znowu, zarówno ładnie bije jak albo będzie przydatny w każdym gangu w 0.0.
Potem robisz coverta, skilla ma bombki, afy i zaczynasz przechodzić na mediumy.
Sabre się nie liczy, to nie interdictor, tylko Sabre.
Ranshe:
--- Cytat: Zgudi w Maj 05, 2011, 13:21:14 ---W tym ficie powyżej, w starciu z dobrze wyposażoną frytą:
1. zamontowany jest afterburner, jak freta dogoni cię na mwd to zasięg ci nie będzie potrzebny.
--- Koniec cytatu ---
Catalyzed Cold-Gas to mwd. Samo Cold-Gas to ab.
--- Cytuj ---2. cap wytrzymuje 33 sekundy, jak wróg cię złapie i użyje neuta to zejdzie jeszcze szybciej.
--- Koniec cytatu ---
Ani repki ani mwd nie musisz używać stale. Mwd nawet nie powinieneś używać stale, bo to nie interceptor. Natomiast reperka bez bonusa i/lub rigów to tylko i wyłącznie rozwiązanie awaryjne tak czy inaczej.
A nad goniącą cię frytą masz przewagę zasięgu, bo na 20km mało frytek cię ruszy. Oczywiście, że jak cię ktoś złapie na skrambla i weba, to spadniesz. O to właśnie chodzi.
--- Cytuj ---3. scramb/web na tak dużym zasięgu nie jest potrzebny, jak podlecisz żeby go użyć to już cię nie ma, raz że słaby dps, dwa że mało ehp, trzy że mało capa.
--- Koniec cytatu ---
To nie jest scramble/web, tylko 20km punkt.
--- Cytuj ---Ja do gangu byłbym zdecydowanie za czymś takim (złożone po swojemu), może to i nie ma weba/scrambla, ale cap booster pozwala na użycie reperki i mwd. Zasięg jest przyzwoity, optimal to 24 km.
--- Koniec cytatu ---
Bez disruptora - jeszcze przejdzie, zależy od gangu. 3 takie same rigi nie trimark/purger/extender to z zasady fail, lepiej już włożyć riga do dpsa, bo nic więcej i tak nie masz.
130 cargoholda to raptem 16 cap boosterów 200 + 1 załadowany, czyli malutko - AFy z bonusami do aktywnego tanka mają cargo minimum 2 razy większe.
Kup sobie riftera/punishera/thrashera a nie takie wynalazki produkujesz.
Gregorius:
lol this topic.
Proponuję Zgudiemu zrobić oddzielny dział ze wszystkimi jego przemyśleniami ;)
W celach edukacyjnych dla przyszłych pokoleń ofc :D
@Zgudi - teraz zmontuj sobie riftera i zobacz, że amarr nie ma dobrych frejek t1 i afek.
Chociaż raz zrób tak, jak ci piszą koledzy - skocz w stronę cepów. To chyba jedyne rozsądne wyjście.
Odliczamy czas do założenia wątku o fitowaniu Coercera... 10...9...
@Sokole - powiedz mi, wykorzystujesz pełny potencjał cruora w takim gangu ? Tzn. te bonusy wszelakie ? Czy raczej olewasz te do nos/neuts ? Kiedyś kombinowałem, czy da się coś normalnego z tego złożyć i się poddałem.. już succubus ładniej się fituje ^_^. (show me your fit 8))
SokoleOko:
--- Cytat: Gregorius w Maj 06, 2011, 10:37:27 ---@Sokole - powiedz mi, wykorzystujesz pełny potencjał cruora w takim gangu ? Tzn. te bonusy wszelakie ? Czy raczej olewasz te do nos/neuts ? Kiedyś kombinowałem, czy da się coś normalnego z tego złożyć i się poddałem.. już succubus ładniej się fituje ^_^. (show me your fit 8))
--- Koniec cytatu ---
Small neut nie ma kompletnie sensu - małe cele padają na salwę, dużych i tak nie wyssam zanim zdechną. Ja tym latam w chmarze 10-20 sztuk. Dodatkowo, z neutem musiałbym podejść blisko, a walczy się w bańkach - wyrywanie armorowym Cruorem z od celu na zero w środku bańki, gdy blob ląduje na gridzie, było bezcenne. Na armor tanku to jest wolniejsze od Cynabala (align + speed).
Zamiast tego mam salvager w hislocie, hyhy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej