Eve Online > PVP

[pvp] Slicer

<< < (3/6) > >>

Doom:
Oraz i tak efektywne 0 obrony jak dostaniesz 5x Warrior t2 na ryj a koledzy z gangu zamiast Ciebie bronic będą swarzyć nosiciela

Nitefish:
Zgudi, przestań myśleć o gównianych frakcyjnych frytach tylko potrenuj pvp na cruzie. To jest tanie, mało skillsów potrzeba, frytki wciągasz aż miło (o ile nie zlamisz jak totalny nub).

P.S. Frytka nie jest po to, żeby walić na 24km bo dostaniesz salwe i obudzisz się w Jita.

Goomich:
jeszcze dodam, że to jest to gorsze mwd.

SokoleOko:
Czas napisać coś konstruktywnego.

Jestem koszmarnie beznadziejnym pilotem frytek. Nie wiem, może jestem już za stary, ale wszystko dzieje się tak szybko, że zanim powiem "k... ać!" to już wiszę w podzie.

Znalazłem jednak wierzchowca w rozmiarze "small", który do mnie pasuje - Cruor. Niezależnie od tego czy robimy go na shieldzie (wtedy tylko z webem, bez punkta) czy armorze, ma betonowy tank, niezły DPS na 10 km (Scorche) i bardzo dużą przydatność w gangu (bonus do siły weba, oczywiście frakcyjnego). Wersja shieldowa jest całkiem szybka. Byłem tym na kilku szalonych gangach frytkowych NCDOT i jeszcze nie spadłem. 

Zsur1aM:

--- Cytat: Doom w Maj 05, 2011, 13:55:15 ---Oraz i tak efektywne 0 obrony jak dostaniesz 5x Warrior t2 na ryj a koledzy z gangu zamiast Ciebie bronic będą swarzyć nosiciela

--- Koniec cytatu ---

O ile slicer nie wpakuje sie w scrambla (wtedy i tak juz jest martwy) jest w stanie spokojnie zestrzelic te czy inne small dronce.

Jezeli idzie o jakosc/cena to puni i crusader zrobia to samo lepiej, ale roznia sie oczywiscie sposobem latania, slicer moze sie sprawdzic tam gdzie w/w statki nie dadza rady, ale ma imo mniejszy wachlarz statkow ktore moze solo engage'owac.

Ostatni raz kiedy tym latalem (ponad rok temu) fit wygladal jakos tak:

[Imperial Navy Slicer, Old]
Damage Control II
Centii C-Type Small Armor Repairer
Capacitor Power Relay II
Nanofiber Internal Structure II
Overdrive Injector System II

Gistii C-Type 1MN MicroWarpdrive
Warp Disruptor II

Medium Pulse Laser II, Scorch S
Medium Pulse Laser II, Scorch S
Small Unstable Power Fluctuator I