Jakbyś nie zgubił gdzieś drobnego elementu odpowiedzi odpowiedź byłaby poprawna
Co prawda nie wszystkie osoby jeszcze odpowiedziały, ale patrząc po punktacji konkurs można zakończyć, punktowane miejsca w piątym pytaniu się skończyły
Wygrał: Tas'eem z 11 punktami
Gdyby pozostałe miejsca były punktowane musiałbym zarządzić dogrywkę ponieważ na drugim miejscu byli CATfrcomCheshire i Trzmielu (8 punktów); na trzecim Akrasjel Lanate (7 punktów)
Obiecana czasówka
Pytanie pierwsze - miałem odpowiedź zanim zdążyłem się wylogować (po drobnym failu z mojej strony
) w około minuty
Pytanie dwa - wedle maila in game kac wygonił Cata z łózka dokładnie w tym samym momencie w którym wysłałem pytanie (odpowiedź w tej samej minucie) tyle że tu zdążyłem zwiać
Pytanie trzy - tutaj pierwsza odpowiedź po prawie godzinie, aczkolwiek podejrzewam że pytanie was zagięło - tylko dwie dobre odpowiedzi dostałem
Pytanie cztery - na poprawną odpowiedź czekałem prawie 12 godzin
Pytanie pięć - odpowiedź na szybko przestrzeliła, ale dobra odpowiedź pojawiła się w około godzinę.
1) Główna kwatera Concordu znajduje się w systemie: .... ?
Yulai Solar System
2) Pilot tytana słynny na caly Nowy Eden ze względu na ilość straconych w walce tytanów to (chodzi o imię chara): ... ?
Shrike - w tej chwili ma na koncie chyba 5/6 straconych tytanów - dysproporcja jest stąd że Molle jednego wjebał dwa razy w tym samym miejscu w odstępie dnia albo dwóch po tym jak pierwszego losa ccp reimburstowało (NC mieli nawet jakis zabawny filmik na ten temat - cos o szachach i tańcu)
3) Która frakcja NPC uznawana za piracką nie posiada własnych wersji statków (nie chodzi o drony)?
Chodziło o Mordus Legion, aczkolwiek zagieliscie mnie jak po dwóch takich odpowiedziach dostałem Syndykat i pare innych ciekawych
4) Ile jest klas kopalnych minerałów z moonów?
Klas minerałów jest 5 - 4 oznaczone "r" + cyfra i gaz jako piata klasa
5) Jaki zestaw skili (nazwa, level) jest niezbedny aby uzyskać bezstratną rafinacje modułów? (stacja ma sprzet 50%, standing jest na wymaganym poziomie, hardwire nie uzywamy)
poprawna odpowiedź to scrap metal procesing na 1 + ewentualne dodanie obu rafinacji na 5 (scrapa i tak ich wymaga więc...)
Wnioski
- randomowe wrzucanie pytań, męczy
- randomowe wrzucanie pytań o nieludzkiej godzinie faworyzuje ludzi których kac wypędza z łóżka o jeszcze mniej ludzkiej godzinie
- konkurencja była ostra mimo że mało liczna - następnym razem będzie więcej pytań
- <evil admin mode on> jak będziecie wkurzać administracje nadmiarem flame i offtopa poza przypisanymi im sekcjami forum to zorganizujemy jakieś fajne nagrody i trzaśniemy konkurs oparty o część industry eve <evil admin mode off>