Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[VU-DU] Polscy Piraci - Dyskusje / voodoo_rekrutacja
Lt Rook:
Mando, ja wiem ze to "marnowanie" roboczogodzin przez CCP, ale to CCP ma parcie na RPG w tej grze, a taka mala bzdurka mogla by byc ciekawa. Zwlaszcza ze nie wydaje sie to programistycznie czyms skomplikowanym.
edit:
Mysle ze gdyby taka opcja "oficjalnego ransomowania" byla dostepna, wiecej osob by jej uzywalo, czyli najpierw rozmowa przy uzyciu ASCII pozniej przy uzyciu antymaterii.
Kara Mon:
Tylko ze ransomowanie to nie jest zwykle napisanie "pay or die" , wiekszosc spolecznosci eve ma wpojone ze jak ich ktos zlapie w punkt i chce rozmawiac to nie wazne czy zaplaca czy nie to i tak straca statek. Przez co przycisk ransom przynajmniej w tej chwili nic nie zmieni bo z ofiara i tak trzeba porozmawiac, grzecznie ale stanowczo. Sytuacja jest jakw biznesie, klient musi ci zaufac zeby zaplacic kase a sytuacja jest o tyle zla ze taki osobnik wie ze prawie wszyscy chca go oszukac . :(
Doom:
Ja też uważam że pomysl ciekawy, ale podejrzewam że ccp odpowie w ten deseń :/
Khobba:
ogicjalne inicjatywy w features & ideas juz parokrotnie byly zglaszane. niestety, glownie z powodow, o ktorych wspomnieli Kara i Doom to nie wyszlo. Sensowna metoda zrobienia tego byloby polaczenie "ransom buttona" z systemem trackingu reputacji pirata - klikasz "demand ransom", a ofiara dostaje okienko ile chcesz i w ilu wypadkach spodowales mimo zaplaty. choc w dalszym ciagu usuwa to element targow z ofiara...
Siri Irme:
No wiecie? Zostawcie piractwo takim, jakie jest. Po grzyb "ransom button"? Jakieś statystyki honoru... To już tylko krok od wprowadzenia nietykalności dla ofiary, po zapłacie okupu (już takie pomysły od niektórych słyszałem...). Piratka jest dlatego fajna, bo to tylko relacje między ofiarą a ich katem. Nic usankcjonowanego, przez mechanikę gry. Żadnych przycisków, protokołów i innych srat pierdat. Czysta umowa między ludzka. Jeżeli piractwo zostanie ubrane w przepisy i inne g... straci chyba cały swój urok. Takie moje zdanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej