Eve Online > PVP

[PVP] gang Retribution/Vengeance

<< < (5/11) > >>

Doom:
Zgudi meta 4 walizka to bardzo popularna metoda oszczedzenia CPU na small shipach. Te pojedyńcze procenty różnicy z t2 daja pomijalne roznice na tak małej jednostce, nieważne że jest droga i tak jest tańsza od dowolnego chyba frakcyjnego damage moda, który również daje niewiele na frejce, a potężnie zawyza jej koszt

Nitefish:
Zgudi, nos na Retri jest tylko to wysysania bezbronnych ziutków bo Ty masz właśnie nie podlatywać blisko. Ja mam drut co daje +3% do pg, jest tani i pomaga bardzo w fitowaniu.

Z med pulsami jest tak, że one powodują problem w sfitowaniu, przez co podnoszą koszt fitu. Wiadomo też, że repka to coś na przeżycie zanim nie odlecisz bo nie ma co się oszukiwać jak jakiś becek założy Ci scrambla i potraktuje neutem to puffniesz i tak. Różnica w zasięgu to 14km vs 16km no i nieco większy dps na med pulsach.

Co do vengeance to repki cyklujesz, czyli jak jest gnój to w połowie cyklu pierwszej odpalasz drugą i w razie konieczności przepalasz. Jeśli masz np jedną repkę frakcyjną a drugą t2 to przepalasz najpierw frakcyjną (lepiej się pali).

Ja przy wszystkim włączonym mam capa na ponad 8.17 minut, tak mi pokazuje eft na nav boosterkach. Przy tych resach powinieneś wiele shipów stankować na jednej repce z chwilowym włączaniem drugiej.

Nie wywalaj riga do thermica bo będziesz miał dziurę w resach.

W gangu będziesz miał przytrzymać kogoś i stankować zanim wspólnie go nie ubiją. O ile nie rzucicie się na coś przegiętego to spokojnie Wam się uda.

Goomich:

--- Cytat: Nitefish w Kwiecień 18, 2011, 14:18:45 ---Co do vengeance to repki cyklujesz, czyli jak jest gnój to w połowie cyklu pierwszej odpalasz drugą i w razie konieczności przepalasz. Jeśli masz np jedną repkę frakcyjną a drugą t2 to przepalasz najpierw frakcyjną (lepiej się pali).
--- Koniec cytatu ---

Jak widać na załączonym obrazku, różnią się tylko atrybutem heatDisspationRateModifier (ciepłaRozpraszaniaTempaModyfikator :P, czytane od tyłu ma sens), który w T2 jest wyższy. Ciekawe od czego jest ten metaGroupID.

SokoleOko:

--- Cytat: Mona X w Kwiecień 18, 2011, 14:33:41 ---Ciekawe od czego jest ten metaGroupID.

--- Koniec cytatu ---

Strzelam:
0 = dostępny na markecie
1 = niedostępny na markecie (wyłącznie kontrakty)

Goomich:
TSówka ma to na 4. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej