Eve Online > NoobGarten
Dlaczego npc 0.0 jest npc?
Doom:
Różnica jest raczej sytuacyjna. Ja jak mieszkałem w null (krótko) za każdym z dwóch razów, mogłem liczyć tylko na siebie, ewentualnie na jeszcze jednego pilota który raczej nie był zalogowany w czasie jak raciłem. Sokole robił misje w systemie który był główną bazą Cartelu więc prawie zawsze miał jakieś szanse że ktoś przykleci ratować mu dupę. Ponadto ja wtedy byłem noobem który latał drakiem zrobionym na bloczek betonu zbrojonego / ravenem a nie sprzetem typu machariel czy tengulec
Odnośnie misji w null jest jeszcze sposób o nazwie "nieskanowalny" statek.
Misje i compleksy które musisz wydłubać probami w jakis sposób Cie troche maskują (trudniej znaleźć combatami tak długo jak nie wystrzelisz dron na które ta własciwość saitów nie działa) jak dodasz do tego fit o odpowiednim stosunku sensorów do sygnatury to bedziesz prawie nie wyjmowalny.
Prawie dlateego że zrobienie całkowicie nieskanowalnego fitu zbyt mocno potnie Ci statystyki statku w stosunku do misji.
Ze statkow o których wiem że mozna je tak zrobić (niekoniecznie tanio) to Legion i Tengu
SokoleOko:
Dark, dwie rzeczy:
1) Cepy latają 19,44 AU/s (z rigami)
2) Zmiany w anomalkach to kolejny ukłon CCP w stronę kerbirów.
Po pierwsze - mniej dobrych systemów = lepszy defence intel, czyli ciężej zaskoczyć. Po drugie - przed zmianami pilot cepa miał do wyboru 2 Sanctumy i 2 Heaveny. Porównując dane ze d-scanu, miał często 50% szansy warpnięcia na właściwą anomalię po ok. 10 sekundach od pojawienia się na localu (jump, drop probe, scan, d-scan, warp).
Teraz w dobrych systemach anomalek jest wielokrotnie więcej i szansa na "hit" spadła drastycznie... do 10-20% (przy dużym systemie, im mniejszy tym... gorzej).
sc0rp:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 22, 2011, 10:08:14 ---Dark, dwie rzeczy:
1) Cepy latają 19,44 AU/s (z rigami)
--- Koniec cytatu ---
no to jeszcze lepiej ;)
--- Cytuj ---2) Zmiany w anomalkach to kolejny ukłon CCP w stronę kerbirów.
Po pierwsze - mniej dobrych systemów = lepszy defence intel, czyli ciężej zaskoczyć. Po drugie - przed zmianami pilot cepa miał do wyboru 2 Sanctumy i 2 Heaveny. Porównując dane ze d-scanu, miał często 50% szansy warpnięcia na właściwą anomalię po ok. 10 sekundach od pojawienia się na localu (jump, drop probe, scan, d-scan, warp).
Teraz w dobrych systemach anomalek jest wielokrotnie więcej i szansa na "hit" spadła drastycznie... do 10-20% (przy dużym systemie, im mniejszy tym... gorzej).
--- Koniec cytatu ---
To co piszesz to jedna strona medalu, a druga jest taka ze kerbiry teraz sa bardziej skondensowane w zwiazku z czym:
1. latwiej zablokowac carebearzenie cloakerem z cov cyno
2. mysliwi wiedza w ciemno gdzie sie udac
3. mimo ze jest nawet 8 hiendowych anomalek zazwyczaj sa one pelne moze nie w 100% ale powiedzmy 6 na 8 jest zajetych
Podsumowujac zmiany w anomalkach ULATWILY a nie utrudnily zlapanie carebearow, przez ograniczenie miejsc w ktorych mozna efektywnie racic.
SokoleOko:
--- Cytat: Dark Flonoe w Kwiecień 22, 2011, 10:14:09 ---Podsumowujac zmiany w anomalkach ULATWILY a nie utrudnily zlapanie carebearow, przez ograniczenie miejsc w ktorych mozna efektywnie racic.
--- Koniec cytatu ---
No nie... bo towarzystwo spiernicza z anomalek jak tylko coś się na intelu pokaże.
Ech, skasować te anomalki i wrócić do racenia na beltach. Przynajmniej wtedy można było polować solo bez core probe launchera. Odkąd weszły anomalki taki Vagabond stał się kompletnie bezużyteczny do solo.
CATfrcomCheshire:
Ja sobie latam vagasem bez core skanera po anomalkach, i mam kille, wiec nie wiem o co wam chodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej