Eve Online > NoobGarten

Dlaczego npc 0.0 jest npc?

<< < (7/11) > >>

Doom:
Doswiadczonego łapacza to ja spotkałem raz. 30-45 sekund po pojawieniu sie dwóch neutów na lokalu miałem na twarzy bankę z sabre, mimo że w trakcie zużyłem ze 20 sekund na odwarp z paska na ss i potem warp na kolejny ss (fakt że blisko siebie co prawie na pewno nie utrudniło im zadania). potem lokal spuchł i ocknąłem sie w klonowni. Generalnie jesli po wlocie nie plusa do sytemu nie zwiąłeś na ss to stwierdzenie probów na skanie jest dla Ciebie ostatnim sygnalem żeby spierdzielac na pos / ss i odpalac clocka. Jesli w systemie jest stacja a Ty czekałeś z warpem na combat proby to masz duze szanse że zamiast na stacji wylądujesz na bańce w jej pobliżu. Do tego jak masz naprawde cięzką krowę a prober jest dobry to sond na skanie możesz nie stwierdzić.

SokoleOko:
Z drugiej strony, kiedyś poleciałem Machem na misję system obok i okazało się, że mam MWD a AB a do przelecenia 40 km... więc warpnałem na gate do domu, olewając scouta (minutę wcześniej bylem w tym systemie).

Jump, lekki lag, local 100, light tackle dropi właśnie na mój gate... FUCK... ląduje heavy dictor... nic to, może się przewalą, ja trzymam cloaka. Ale dictor stawia bańkę. Approach gate, overheat wszystko, dobijam, dobijam, przeskoczylem na 2/3 shielda i warp out zanim tamci zdążyli :)

sc0rp:

--- Cytat: Zgudi w Kwiecień 21, 2011, 23:36:53 ---Ponadto ile czasu mam, gdy widzę na skanie kombat proby, zakładając że ktoś działa błyskawicznie?

--- Koniec cytatu ---
Doświadczony łapacz zakładajac, że jestes na misji(lub plexie) to najpierw pojawi ci sie kilka razy na skanie i zniknie (skanuje directionalem), a pozniej jak zobaczysz probe'y to optymistycznie masz kilka sekund, pesymistycznie jesli nie jestes wyalignowany i na 75+% speed jestes trup. Jeśli jesteś na anomalkach to po zobaczeniu hosta na localu (a nie probek) pesymistycznie masz dokladnie tyle czasu ile on potrzebuje aby wejsc w warp i do ciebie dofrunac - tacklujace cepy (te majace bonus do scrambla i disrupta) lataja z predkoscia 13,5 AU/s a alignuja jakas sekunde albo i mniej - dobra praktyka jest odlecenie od miejsca gdzie wyladowales warpujac na anomalke poniewaz dokladnie w tym miejscu bedzie ten cep wiec lepiej zawczasu odleciec to daje dodatkowe kilka sekund ktore sa w zupelnosci wystarczajace jesli latasz czyms co jest dosc zwawe (hace, t3, mach - moze cos jeszcze) aby pokazac cepowi srodkowy palec i odleciec w bezpieczne miejsce. Ponadto jak chyba sokoleoko wspomnial set ecmowych dronek jest bardzo przydatny.

Przeciwko pojedynczym lapaczom jest najlepiej racic grupowo z pvp tankiem (bufor+omni tank) taki samotny dramiel czy cloaker nie jest w stanie Ci nic zrobic, tylko aby podjac z nim walke musisz wiedziec na 100% dwie rzeczy:
- jest SAM - nie ma kolegow za brama albo wylogowanych
- nie ma ani cyno ani covert cyno.

Jesli ktoregokolwiek z powyzszych dwoch punktow nie jestes pewien GTFO.

Zgudi:
SokoleOko napisał:

--- Cytuj ---Po warpnięciu na misję jesteś bezpieczny - patrzysz na skan i szukasz combat probe'ów. Jeśli się pojawiają - lecisz na posa/SS-a (misje dostarczają doskonałych deep spotów). Misje z drabinkami są bezpieczniejsze od tych "otwartych" - ustawiasz się daleko od punktu lądowania.
--- Koniec cytatu ---
oraz:

--- Cytuj ---Generalnie ryzyko jest niewielkie - robiłem Blockady carrierem przy 20 hostach na localu.
--- Koniec cytatu ---
Biorę pod uwagę, że pod czas racenia zachowywałeś wszelkie środki ostrożności.

Jednak zestawię to z wypowiedzią Dooma:

--- Cytuj ---Generalnie jesli po wlocie nie plusa do sytemu nie zwiąłeś na ss to stwierdzenie probów na skanie jest dla Ciebie ostatnim sygnalem żeby spierdzielac na pos / ss i odpalac clocka.
--- Koniec cytatu ---
oraz

--- Cytuj ---Do tego jak masz naprawde cięzką krowę a prober jest dobry to sond na skanie możesz nie stwierdzić.
--- Koniec cytatu ---

Mówimy o sytuacji, gdy ja mam ciężką krowę, powiedzmy carriera, opcjonalnie golema. A na lokalu są hosty, a wśród nich dobry kerbir-łapacz. Z odpowiedzi wywnioskowałem, że zwykle można się ustrzec przed złapaniem, ale jak pojawi się "nie plus" z naprawdę dużymi umiejętnościami, to szanse mamy małe.

sc0rp:
Zgubi przy 20 hostach zawsze ryzykujesz, ba nawet z jednym zawsze ryzykujesz wystarczy ze ma punkt + cyno i masz gotowego hotdropa.
Jesli:
- uzywasz scouta
- jestes wyalignowany
- jestes we flocie z innymi co robia misje
Twoje szanse na przezycie diametralnie rosna, ale kazdy kto zyje w 0.0 wie ze to nie jest kwestia CZY ktos Ci ubije raciarke tylko KIEDY to zrobi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej