Eve Online > NoobGarten

Dlaczego npc 0.0 jest npc?

<< < (6/11) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: observer w Kwiecień 21, 2011, 18:44:22 ---Mógłby ktoś opisać jak wygląda robienie misji w jakichś popularnych rejonach npc 0.0 mając na localu sporą listę mniej i bardziej znajomych osób?
--- Koniec cytatu ---

Generalnie, dwa klucze do sukcesu:
1) Bookmarki
2) Alt-scout na drugim koncie

Bierzesz misję - zwykle robisz ją w tym samym systemie, gdzie mieszkasz lub w sąsiednim. Jeśli tylko stacja nie ma kickoutu - jesteś kompletnie bezpieczny: w razie gówna (kampy na undocku) możesz przeczekać session change i zadokować.

Warto mieć insta-undock BM-kę oraz spoty ongridowe na gate'y.

Najpierw leci scout, potem raciarka. Po warpnięciu na misję jesteś bezpieczny - patrzysz na skan i szukasz combat probe'ów. Jeśli się pojawiają - lecisz na posa/SS-a (misje dostarczają doskonałych deep spotów). Misje z drabinkami są bezpieczniejsze od tych "otwartych" - ustawiasz się daleko od punktu lądowania.

Oczywiście raciarka różni się od tej z hiseca - w przypadku Macha to frakcyjny neut (sięga 29 km), set EC-600 + warriory (Hammery jako DPS na raty)  oraz fit na bufor (ponad 30k shielda).

Jak ktoś robi misje Tengu, może je zrobić na nieskanowalne. Generalnie ryzyko jest niewielkie - robiłem Blockady carrierem przy 20 hostach na localu. Misjonując od czerwca do lutego nie straciłem ani jednego shipa (licząc także scouta!)

--- Cytat: observer w Kwiecień 21, 2011, 18:44:22 ---P.S. Czy stacja piracka np. Blood Riders-ów ostrzelała by mnie gdybym podleciał mając bardzo ujemny stand do nich?

--- Koniec cytatu ---

Nie i dokować też będziesz mógł.

Colonel:

--- Cytat: HammerSnake w Kwiecień 15, 2011, 12:29:42 ---Jak w temacie ciekawi mnie dlaczego power blocki nie trzymają łapy na tych terenach? Skoro większość graczy z konfliktowych rejonów trzyma tam swoje dobytki ? Wydaje mi się ,że militarnego punktu widzenia ten teren jest coś warty.

Są jakieś sztuczne ograniczenia ze strony ccp? brak możliwości stawiania sovów ,jb?
Czy po prostu teren jest tak tragiczny ,że nie opłaca się stawiać infrastruktury i angażować jakichkolwiek sił? -czyli mamy już teraz za dużo terenu więc po co nam jeszcze ten i niech sobie wrogowie trzymają tam swoje zapasy?

--- Koniec cytatu ---

Hammer ty konto na centrali tez sprzedales czy to troll jakis ?
Na terenach npc 0.0 siedziec moze kazdy, stacji nikt nie zdejmie...jesli ma ktos po sasiedzku sova to czesto ma tam jakis backup...
dodatkowo po takich terenach szwedaja sie pomniejsze ekipy, ktorym nie w glowie obrona sova
pytasz o sova...przeciez tam juz jest, nalezy on do lokalnych NPC
i nie troluj albo nie nobój :D...

A Panowie reszta... zrobiliscie z tego watku kolejna warcholska pogaduche  :P

HammerSnake:
 :P

Doom:

--- Cytuj ---P.S. Czy stacja piracka np. Blood Riders-ów ostrzelała by mnie gdybym podleciał mając bardzo ujemny stand do nich?
--- Koniec cytatu ---
Mieszkajac w curse bazwałem na stacjach frakcji pirackich do których miałem standingi równe w imperium odstrzałowi. Nie pamiętam sytuacji zeby stacja mimo że uzbrojona chociaż raz mnie lockowała, nie mówiąc o strzelaniu.

--- Cytuj ---Mógłby ktoś opisać jak wygląda robienie misji w jakichś popularnych rejonach npc 0.0 mając na localu sporą listę mniej i bardziej znajomych osób?
--- Koniec cytatu ---
-skaner Twoim przyjacielem, zwłaszcza ustwiony tylko na combat proby
- drony Twoimi przyjaciołmi nie są
- intel o tym który pysk na lokalu to jakiś taclerski clock recon, który to tylko noob scout, a który ma w zwyczaju stawiać cyno bardzo przydatny
- pomijając sama misję i twoją ewentualną beztroskę na pocketach przydatny jest intel co jest pod stacja na której jesteś i ewentualne bramy
- nieco inne reguły fitowania statków
- jak misja ma drabinki priorytetem jest odbić jak najdalej od miejsca gdzie zdropiła ostatnia drabinka, jak misja nie ma drabinek to środki bezpieczeństwa analogiczne do tych anomalkowych

--- Cytuj ---Jaki z tego zysk,
--- Koniec cytatu ---
Piracki LP stor i ilości lp do wydania w nim to zysk podstawowy

--- Cytuj ---czym latacie (czy da się to zrobić mając fit do pvp i statek mniejszy od bs)
--- Koniec cytatu ---
Tengu WTF :P

--- Cytuj ---, ile czasu zajmuje wykonanie misji,
--- Koniec cytatu ---
Bliz to zazwyczaj chwila, gorzej jak misja długa, ale jakoś tak regularnie te misje co maja sporo lp są tez z opcją bliz. No i tak jak w empire czy FW dzieliswz misje na opłacalne i nieoplacalne, również tutaj tak robiszy, tyle że używasz innego klucza

--- Cytuj --- czy rozpoznajecie ludzi zajmujących się polowaniem na misjonarzy?
--- Koniec cytatu ---
Po pierwszych trzech zestrzeleniach "niełapalnych" raciarek napewno :D

Zgudi:
Oczywiście w przypadku hostów na lokalu pełna uwaga na skanie jest niezbędna, ja ze swoim małym doświadczeniem doradził bym przy misjach bezdrabinkowych/ anomalkach alignowanie na jakieś bezpieczne miejsce, żeby można było szybko i bezstresowo warpować. Czy to konieczne?

Nigdy misji w 0.0 nie robiłem, zwykle paski lub wspólnie anomalki. Opowiedzcie proszę o tym co dokładnie robi doświadczony łapacz z pozoru "niełapanych raciarek". Łatwiej będzie mi zrozumieć mechanikę gry i ustrzec się przed takimi.

Ponadto ile czasu mam, gdy widzę na skanie kombat proby, zakładając że ktoś działa błyskawicznie?

Teraz wiecie dlaczego nie racę przy neutach/hostach na lokalu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej