Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Dyplomacja - koalicje w EVE
CATfrcomCheshire:
vera cruz nigdy nie mialo nic wspolnego z IT, nawet latali z nami reinforsowac ich csaa. Sa bardziej zwiazani ze Stainwagonem niz z A, tzn dostali friendly reset zeby mozna bylo do siebie strzelac i zeby nie bylo nudno, ale tak naprawde to sa nasi brosefs z Brazylii (:brofist:)
AreQ:
o właśnie takie coś mi chodzi Dark, tylko że ta mapa pokazuje granice/terytoria jakie zajmują aliance, a tutaj mowa bardziej o zmianie stron i koalicjach między samymi power blockami, jak i bardziej wewnętrznej rotacji korporacji/alianców pomiędzy nimi.
Rabbitofdoom:
En garde nie jest do konca petem. Tam sa tez korpy treningowe i korpy na trialu do -A-. Co do citizensow to nasi rentierzy tez nie byli do konca wybierani tylko na podstawie tego ile sa w stanie zaplacic czynszu. I teraz to zaprocentowalo bo w momencie nerfa anomalek wiekszosc sie zdecydowala zostac jeszcze na miesiac zeby zobaczyc jak to bedzie wygladac.
KiFuso:
Wg. mnie definicja peta/renitera powinna być przeanalizowana, jeśli to kogoś w ogóle obchodzi :)
Teraz na każdy mniejszy alliance który siedzi przy większym czy na rentiera woła się "pet" i jest to trochę błędem.
Pet wg. mnie to sojusz który swoje istnienie zawdzięcza większemu sojuszowi, który nie zdoła utrzymać/zdobyć terenów bez pomocy 'większego brata'. I do tej grupy ja bym zaliczył np. En Garde czy TNT. Można pety też nazwać ładniej 'korporacjami/sojuszami satelickimi'. Oczywiście istnieje wtedy bardzo cienka linia między bycie 'petem' a np. równym członkiem koalicji.
Rentier - korporacja która nie powinna uzależniać swojego istnienia od alliancu. Płaci = wymaga, jest jej źle = odchodzi, nie ma obowiązku latania na CTA i w teorii możliwości bojowe takich korporacji są małe/zerowe.
Anna Nietrzeba:
--- Cytat: ChemicalRider w Kwiecień 19, 2011, 13:20:52 ---
Pet wg. mnie to sojusz który swoje istnienie zawdzięcza większemu sojuszowi, który nie zdoła utrzymać/zdobyć terenów bez pomocy 'większego brata'
--- Koniec cytatu ---
Przy takiej definicji to wszystkie alianse są petami. Przecież ani MM ani Rzr ani Goons ani TESTy, TNT, COVEN, PAndemiki itd... nie byłby wstanie się obronić samotnie przed wrogim powerblockiem. Wieć taka definicja jest mocno naciągana. Można przyjąć definicję opartą na sile militarnej np: >10tytanow to Master 1-10 tytanów - podmaster, <1 tytana pet :) ale takie rozwiązanie również mało wspólnego będzie maiło z rzeczywistością. Ogolnie rzeczywistość w Eve jest bardziej skomplikowana i nie da się opisać binarną logiką typu pet, nie pet , szczególnie na północy eve gdzie alianse są w dużym stopniu od siebie uzależnione.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej