Eve Online > NoobGarten
Statki i ich broń
HammerSnake:
No panowie to już wiecie co robić. Zaciągać się do milicji ! ;D
Swoją drogą ile razy przewija się temat farmy isków to nikt nigdy nie wychyla się z konkretnymi wypowiedziami, a wysokości zarobków w wh to sam jestem ciekaw. W takim c6 to przecież często siedzi 40 chłopa i farmi całymi dniami. W C3 co prawda jakimś pimped tengu czy jakiś ammarski ship za 1,5 b z 10m sp charkiem ( w przypadku tengu i to od zera ukierunkowyanym pod taką farmę-większość all 5 bez starty sp) ludzie chwalili się na scrapie, że wyciskają solo w 10-12 min 30-100m w zależności od salvagu + czas na przemielenie, ale nigdy nie słyszałem ile ludzie farmią w c6 czy c5.
Przynajmniej swego czasu jak sprawdzałem googlem to nic to nie dawało. Ludzie nie lubią się chyba chwalić.
Doom:
--- Cytuj ---Wcześniej pisałeś Adminie Doom, że 10-15 mln w empire na godzinę to tak mało, że na pewno robię coś źle,
--- Koniec cytatu ---
Pozwol że przypomnę Ci fragment mojej odpowiedzi wyjaśniającej Twój problem:
--- Cytuj ---- pierd**** się ze z dupy wzietymi przelicznikami isk/h wy,myslonymi przez frustratów którzy gdzies tam w swoim ego nie potrafia scierpiec ze robia akurat misje zamiast kampic z 50 kolegami jaks przelotówke i nabijac sobie epena kolejnymi "kilami"
--- Koniec cytatu ---
Podobne zdanie mam i o tym wyższym podsumowaniu, a odniosłem się do niego z jednego powodu. Jesli to przeczyta ktoś z mniejszą wiedzą niż Twoja, nie mając również pojecia o... nazwijmy to Twoją skłonnościa do konfliktowania takich zagadnień jak Twoje wypowiedzi i merytoryczność, to może blednie założyć że jak mu sie konto będzie kończyło to w ostatniej chwili bez problemu sie zepnie i zarobi wymagane iski. Eve to nie RL ale serwery Eve (konkretnie te ich części które losują różne rzeczy) pod wzgledem dawania zarabić kiedy jest to naprawde potrzebne są równie złośliwe co Los w RL.
Zgudi:
--- Cytuj ---Jesli to przeczyta ktoś z mniejszą wiedzą niż Twoja(...)to może blednie założyć że jak mu sie konto będzie kończyło to w ostatniej chwili bez problemu sie zepnie i zarobi wymagane iski
--- Koniec cytatu ---
Albo nie doczyta, że chodziło o półroczną postać a on młodszym graczem jest, albo ty mi pochlebiasz twierdząc że półroczna postać ma mniejszą wiedzę niż ja.
Pozostała część wypowiedzi to raczej cięta riposta.
Dormio:
--- Cytat: HammerSnake w Kwiecień 27, 2011, 11:01:11 ---Swoją drogą ile razy przewija się temat farmy isków to nikt nigdy nie wychyla się z konkretnymi wypowiedziami, a wysokości zarobków w wh to sam jestem ciekaw.
--- Koniec cytatu ---
Eee... kilka razy mówiłem/pisałem, że na solo lvl4 10mln/h z bounty do b.dobry wynik i praktycznie nieosiągalny dla nooba grającego krócej jak kilka/kilkanaście miesięcy (max co wyciągam ma lvl4 średniej quality to około 20mln/h, ale swoje na PVE "odsłużyłem"). Doliczając do tego drugi char i skrobanie złomu (salvage + loot) da się wyciągnąć 20mln/h ale raptem na 2-3 misjach (dziwne, że najlepiej "zarabiające" misje mają zawsze najdłuższy czas na wykonanie, prawda ?), a te trafiają się dość rzadko (znam raptem 1 osobę, której się WC trafiał po 10x z rzędu...). Żeby była jasność - wszystko przed ostatnimi zmianami i w systemie o sec 0.5 przy agencie L4Q8.
Co do WH to się nie wypowiem, bo pomimo, że wiem dość dokładnie ile zarabiają moi ludzie na WHSach to ciężko mi ocenić ryzyko i czasochłonność. Osobiście z ich wypowiedzi oceniam na około 20-25% więcej niż na L4. Czy to warte ? Kwestia tego jak zorganizowana grupa sobie po WHSach lata...
Zgudi:
--- Cytuj ---max co wyciągam ma lvl4 średniej quality to około 20mln/h
--- Koniec cytatu ---
tak średniawo, w apocu fajnie robi się niemal wszystkie misje i wychodzi średnio 20. Marzę sobie, że taki paladyn wyciśnie 40.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej