Eve Online > NoobGarten
Statki i ich broń
Zgudi:
--- Cytuj ---wyłamujesz mi żebro
--- Koniec cytatu ---
Jack Sparrow powiedział coś takiego.
ManganMan:
Spox, w 1h czy 0,5 też można zarobić na plex'a, przecież min. "okres rozliczeniowy" trwa 1 miech no nie?
Dormio:
--- Cytat: Zgudi w Kwiecień 23, 2011, 12:28:22 ---1. Na misjach l4 w empire 20-30mln isk na godzinę. Dajmy na to średnio 25. Grając po 4 godziny dziennie zarobi 100mln isk na dzień. Plex ma w 4 dni.
2. Na anomalkach w 0.0 30-50 mln isk na godzinę. Dajmy średnią 40. Grając j.w. zarobi 160mln isk/dzień. Plex ma w 3 dni.
3. Na najlepszych anomalkach/dobrych plexach i innych tego tymu, zarobi więcej jak 50mln isk na godzinę. Ma plex w 2 dni.
4. Na misjach milicyjnych bomberem zarobi 70-110 mln isk na godzinę. Dajmy 360mln/dzień. Plex ma w 1 dzień.
--- Koniec cytatu ---
Mocno nierealne. 4 godziny dziennie jak rozumiem, to średnia tygodniowa. Co oznacza, że raz jest więcej, a raz mniej. Wg mnie tego mniej jest jakby tak więcej. 25 mln/h to całkiem sporo i gracz grający 6 miesięcy musi naprawdę być rozgarnięty i ostrożny by tyle regularnie zarabiać. Nie to, że się nie da, ale jest to po prostu dla młodego gracza wyzwanie.
Anomalki w 0.0 to specyfika danego 0.0 i nie na każdym 0.0 da się zarobić nawet te Twoje minimalne 30 mln/h. Do tego dochodzą koszty własne (sprowadzanie sprzętu/wyprowadzanie "urobku"), no i oczywiście częstsze wtopy.
Generalnie Twoja wypowiedź aż ocieka optymizmem. :P
Tak w miesiąc grania z palcem wiecie gdzie, młody gracz (6 miesięcy stażu) jest w stanie zarobić 400mln (czyli wystarczy na PLEX), ale trzeba w tym czasie postać również rozwijać.
Doom:
--- Cytuj ---Na misjach l4 w empire 20-30mln isk na godzinę. Dajmy na to średnio 25. Grając po 4 godziny dziennie zarobi 100mln isk na dzień. Plex ma w 4 dni.
--- Koniec cytatu ---
Albo robisz błąd zakladajac że agenci uprzejmie bedą dawać same blokady i pozostałe misje z top 5, albo masz poważny błąd w założeniach. Jesli agent pokaze facka to na 4h jest z głowy, jak zrobia tak wszyscy to sobie sie nie pobawisz, a zdaża się ze taka blokada utrzymuje sie dłuzszy czas.
Do tego jesli nie liczysz tylko bounty a salvage itp to też wyglada to inaczej bo ten stuf jeszcze trzeba sprzedać co również zajmuje czas jeśli chce sie towar spylić po swoich cenach nie po bay orderach
--- Cytuj ---dobrych plexach i innych tego tymu, zarobi więcej jak 50mln isk na godzinę. Ma plex w 2 dni.
--- Koniec cytatu ---
Te dobre plexy po nerfie pól roku - rok temu sa teraz takie dobre że potrafią nic nie dropnąć albo dropnąć jakiegoś smiecia, a ganianie ich po konstelacji / regionie tez zajmuje czas i czesto jest konkretnie ryzykowne, wiec i tu wyliczenie jest z dupy i pojecia nie mam skad wziałeś cyfry które dały takie wyniki
a te lepsze anomalki jak to juz Dark wspominał po zmianie w ich systemie też takie fajne nie są
I az dziwne że nie uwzględnileś WH i nie podałeś cyferek stamtąd, bo naprawde jestem ciekaw jakie miliardy byś tam wstawił ;D
Zgudi:
Wcześniej pisałeś Adminie Doom, że 10-15 mln w empire na godzinę to tak mało, że na pewno robię coś źle, a teraz, że 20-30 to grubo za dużo. Ja mam średnio 20 (rekordowo 32 wpadło na blokadzie, z czego 15 mln dostałem jakiegoś rewardu, który ni stąd ni zowąd powiększa mi wallet pod czas klepania misji. W tedy dostałem 5mln x 3 w odstępach około 14-20 minut. Blokadę razem z salvagowaniem zrobiłem w godzinę nie ruszając się ze środka lokacji).
Więc założyłem, że gracz grający więcej niż ja i mający abaddona na scorchach (po pół roku można już mieć, jak ktoś skilluje w tym kierunku od początku) to będzie miał te 20 do 30 (W SUMIE) na agencie qality +20, tak pomyślałem
A to ile zarabia się na anomalkach wziąłem od znajomków którzy opowiadają o swoich dochodach, ale to zaznaczyłem, że to tylko takie moje założenie, które może być błędne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej