Eve Online > NoobGarten
Statki i ich broń
Mrowqa:
Witam!
Słyszałem, że bronie danego typu są przeznaczone dla danych statków ... ( w sensie typy: minmatar( statek ),, hybrid( broń ) ).
Gram trasherem ( Destroyer -> Minmatar ) i nie wiem z czego korzystać ... Mam dalekosiężną broń Railguna ( hybbrid) i te krotszego zasiegu - autocannony ( projectile ). Zamierzam się uczyć skilli i nie wiem co wybrac ... Projectile czy hybrid ( a moze laser / missile luncher :D ) ?? Co najlepsze dla mnie by było ?
Pozdrawiam,
Mrowqa
Dux:
Hybrid to broń gallente (raile i blastery) :)
Projectile to autocannony i artillery i to właśnie jest broń minmatarów. Poza tym masz caldaryjskie rakiety i amarskie lasery.
Co do wybory broni pod statek to primo patrz do czego ustrojstwo ma bonusy. Moze być tak, że np. statek masz caldaryjski ale bonus ma do dział gallente (vide rokh).
Prócz tego w pewnych przypadkach i tak da sie pomieszać i sfitowac broń inną od "zalecanej", bo w danym przypadku będzie się sprawdzać lepiej. Ale to już Ci w praniu wyjdzie:)
Jak latasz matarami to skiluj projectile (i autocannony i artylerię). Tym bardziej, że póki co lepszej broni od tego w tej grze nie ma ;)
Dormio:
Podział broni wygląda następująco:
1. Energetic (Laser)
- beam (long)
- pulse (short)
2. Hybrid
- railgun (long)
- blaster (short)
3. Projectile
- artilery (long)
- autocannon (short)
4. Launchers
- standard/heavy/cruise missile (long)
- rockets/assaul missile/torpedoes (short)
5. Drones
- light
- medium
- heavy
- sentry
6. Smartbomb
Broń powinieneś wybierać patrząc na to na co ma bonusy w opisie dany statek, a nie patrząc na rasę. Ogólnie jednak statki minmatarskie mają bonus do projectile jeśli chodzi o działa.
--- Cytat: Dux w Kwiecień 13, 2011, 16:09:57 ---Tym bardziej, że póki co lepszej broni od tego w tej grze nie ma ;)
--- Koniec cytatu ---
A możesz to jakoś udowodnić, czy to Twoje prywatne zdanie w temacie ?
O ile wiem broń może lepiej/gorzej odpowiadać czyjemuś stylowi gry lub danej sytuacji taktycznej, ale od tego daleko do stwierdzeń typu - to najlepsza broń. Tym bardziej, że musiałbyś podać i kryterium i sposób bezstronnego pomiaru pomiędzy poszczególnymi broniami. Moim zdaniem nie ma lepszej broni od laserów, a wiesz dlaczego ? Bo nie zużywa amunicji (z wyłączeniem amunicji faction i T2), czyli obiektywnie Twoje twierdzenie nie jest prawdziwe.
Mrowqa:
wlasnie raile u mnie maja wyzsze dmg niz autocannony ... raile 12km, autocannon 2,3km ;P spotkalem kogos to radzil mi wlasnie rail'e oraz blastery ... ale na forum niektorzy sa experci, wiec wole zapytac ;) niech ktos jeszcze sie wypowie :D zwlaszcza ktos kto gra(ł) Trasher'em ;D
EDIT:
sprawdziłem:
"Destroyer Skill Bonus:
10% bonus to Small Projectile Turret tracking speed per level
5% bonus to Small Projectile Turret damage per level
Role Bonuses:
Penalty: -25% Rate Of Fire for all turrets
Bonus: 50% bonus to optimal range for small projectile turrets" czyli zdecydowanie artyleria i autocannony ;)
Pozdrawiam,
Mrowqa
Dormio:
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 13, 2011, 16:15:04 ---wlasnie raile u mnie maja wyzsze dmg niz autocannony ... raile 12km, autocannon 2,3km ;P spotkalem kogos to radzil mi wlasnie rail'e oraz blastery ... ale na forum niektorzy sa experci, wiec wole zapytac ;) niech ktos jeszcze sie wypowie :D zwlaszcza ktos kto gra(ł) Trasher'em ;D
Pozdrawiam,
Mrowqa
--- Koniec cytatu ---
12km/2.3km to raczej zasięg, a nie dmg. 12km w przypadku hybryd wskazuje na raile (co z resztą sam napisałeś), a zatem porównujesz broń długo i krótkozasięgową. A jak sytuacja wygląda jak zamontujesz artki albo blastery ? Porównujesz jedynie optimal, czy też optimal + falloff ? Patrzysz na mnożnik, czy może na pure dmg amunicji ? Jeśli tak to jakiej (zamontuj antimater na raile - sprawdź zasięg) ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej