Eve Online > NoobGarten
Korporacja i jej standing do korporacji NPC
Draggston:
Jest jakis oficjalny zakaz robienia disco pod j 4-4 ?
Doom:
Wiem o zakazie "minowania" undocka chmarami pustych noobshipów i innego bumpującego śmiecia, o disko nic nie wiem. Z drugiej strony tam jest taki undock że zanim odbijesz od stacji na te przepisowe 5km to już nie bedziesz miał za bardzo kogo zesmartować, zwłaszcza odkąd przerobili undoki na stozki
Goomich:
Po pierwsze:
20:08:27 Notify Your Large EMP Smartbomb II deactivates due to interference from a station, stargate or acceleration gate which falls within 6000.0 m.
20:08:27 Notify Your Medium EMP Smartbomb II deactivates due to interference from a station, stargate or acceleration gate which falls within 5000 m.
20:08:27 Notify Your Small EMP Smartbomb II deactivates due to interference from a station, stargate or acceleration gate which falls within 5000 m.
20:08:27 Notify Your Micro EMP Smartbomb II deactivates due to interference from a station, stargate or acceleration gate which falls within 5000 m.
Teoretycznie nie da się odpalić smarty gdy stacja, czy gate jest w zasięgu. Minimalna odległość to 5km, rośnie wraz ze wzrostem zasięgu smartbomb (co widać po dużej).
Praktycznie:
2011.05.10 20:18:00
Victim: Mona X
Corp: Missions Mining and Mayhem
Alliance: Merciless.
Faction: Unknown
Destroyed: Typhoon
System: H-PA29
Security: -0.2
Damage Taken: 36404
Involved parties:
Name: Caldari Sentry Gun III / Guristas (laid the final blow)
Damage Done: 36404
Destroyed items:
Large EMP Smartbomb II
Capacitor Power Relay II, Qty: 2
Small EMP Smartbomb II
Medium EMP Smartbomb II
Dropped items:
Capacitor Power Relay II, Qty: 4
100MN MicroWarpdrive II
Micro EMP Smartbomb II
Odlatywałem na MWD, klikalem w dużą i jakoś udało mi się zaagrować stację. :P
Co do bomb, to parę razy widziałem SB ginące od własnych, bo strzelali w cyno stojące na undocku, a ich bomby wybuchały im przed nosem.
Po drugie. Po wydoku masz 30 sekund nietykalności. Możesz zatrzymać statek (CTRL+space), klikać dock jak opętany i smackować leszczy na lokalu. Jeśli się ruszysz, zaczniesz kogoś namierzać, czy włączysz jakiś moduł, tracisz ochronę, ale do końca session change nie możesz zadokować.
Jonas:
Czy czasem zatrzymanie statku nie znosi ochrony stacji tak samo jak ruch czy aktywacja modułów?
Goomich:
Nie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej