Informacje > Ogłoszenia

Wizyta CCP w Polsce (17.04.2011) Warszawa

<< < (61/69) > >>

Starakopara:
Kusy, odpuść redaktorowi, on jest zahipnotyzowany dźwiękiem minerów ;D jak go spodujesz to wpadnie w traumę :D

Dormio:
Ten tekst to przykład tego czym może się skończyć tłumaczenie EVE... niby z sensem, ale kompletnie niezrozumiale.  ::)

--- Cytuj ---Po zadokowaniu do mojej nowej stacji i zorientowaniu się, że jeszcze nie otrzymałem dostępu do korporacyjnego hangaru (jakże podobne do sytuacji w prawdziwej firmie), postanowiłem się rozpakować i zobaczyć, jakie skarby kryje nowy system. Mój poprzedni, Unkah, był pusty. W godzinach szczytu potrafiło przebywać w nim maksymalnie 10 pilotów, z czego połowa, jak podejrzewam, to były boty. Arnon jest jednak znacznie bardziej uczęszczany, na kanale lokalnym (tzw. localu) widuję i 200 osób. Co niestety odbija się też na dostępie do pasów asteroidów. Tłum tam taki, że zazwyczaj mogę tylko zbierać resztki z pańskiego stołu. Na dodatek, jako że jestem teraz w innym kącie galaktyki, trudniej spotkać tutaj gatunek skał, w których się wyspecjalizowałem - kernit. Zamiast tego jest omber, co nie stanowi aż takiego problemu, bo z niego także można uzyskać bardzo dobre ilości isogenu. Tyle że muszę się teraz uczyć nowej specjalizacji.
--- Koniec cytatu ---
Polska mowa trudna mowa - ciekawe czy mają tam u siebie korektę, czy też polegają na autokorekcie.

--- Cytuj ---Autopilot działa tak, że sam kieruje statek w stronę bramy, wchodzi w nadprzestrzeń, wychodzi, przechodzi przez bramę, gdzie następnie wchodzi w nadprzestrzeń, kierując się do następnej bramy prowadzącej do następnego systemu. I tak 20 razy. Przynajmniej w moim przypadku. Gdybym robił to ręcznie, zajęłoby znacznie mniej czasu, ale musiałbym ciągle klikać, ciągle patrzeć na sunący w nadprzestrzeni statek.

Sztuczka polega na tym, że kierując statkiem ręcznie, lądowałbym nim w bliskiej odległości od bramy i mógł się z miejsca przenieść do następnego systemu. Autopilot ląduje jednak w pewnej odległości od bramy i kieruje statek do przejścia przy pomocy silników konwencjonalnych.
--- Koniec cytatu ---
Nadprzestrzeń ? Bliska odległość ?

No i najlepsze:

--- Cytuj ---Po wylądowaniu w docelowym systemie z miejsca zostałem ostrzelany przez pirata. Po dwóch sekundach moja fregata klasy Punisher, "Telimena III", razem z cennym ładunkiem, wyparowała. Została tylko kapsuła ratunkowa z ciałem pilota. Po sekundzie i jej nie było - pirat nie brał jeńców. Strata Optymalizatora zabolała, ale największym ciosem było to, że po śmierci moja postać odzyskała świadomość w zapasowym klonie. Znajdującym się w Unkah. Zapomniałem go przenieść. Ustawiłem autopilota na kolejną podróż przez 20 systemów i wyszedłem z domu na zakupy do spożywczaka.
--- Koniec cytatu ---
Optymalizator... domyślam się, że miał na myśli Expanded Cargohold, ale po jakiego grzyba mu to na Punisherku ?

Po zastanowieniu dochodzę do wniosku, że to jest jeszcze lepsze:

--- Cytuj ---"Nocny Puchacz II" nie jest szybkim statkiem. Rozwija mniejsze prędkości od "Krzepkiej Wdówki". Od nawiedzających pasy asteroidów piratów odgania się przy pomocy roju bezzałogowych myśliwców, ale w przypadku konfrontacji z prawdziwym, sterowanym przez żywego człowieka zagrożeniem, jest bezbronny.
--- Koniec cytatu ---

Chupacabra:
"Do tego byłem wystarczająco dobrze wyszkolony, aby wiedzieć, że nie mogę włączyć autopilota. To uratowało moją barkę."

no k.....m.... gdzie tak doskonale szkolą pilotów barek górniczych, przecież jak to się rozniesie, to już żaden pirat w Eve nigdy nie zabije żadnej barki górniczej!

artykuł zachęcający jak cholera, kto się tego dopuścił, przyznać się, to musi być jakiś troll, ten artykuł to nie może być prawda :(

Dormio jak to po co mu extendery przecież pisał, że wykupił cały zapas "bateryjek" w okolicy :P

Goomich:

--- Cytat: Dormio w Kwiecień 20, 2011, 15:21:22 ---No i najlepsze:Optymalizator... domyślam się, że miał na myśli Expanded Cargohold, ale po jakiego grzyba mu to na Punisherku ?

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---a ja miałem w statku wart 3,5 mln ISK optymalizator ładowni, który chciałem zamontować w swoim Puchaczu
--- Koniec cytatu ---

Dormio:
To mało ich musiało być skoro mu wystarczyła frytka, a nie indyk... tym bardziej, że chodziło o skillbook  :P

Wiesz Mona... ja zrozumiałem, że miał go zamontowany w Telimenie... dobra idę pouczyć się czytać ze zrozumieniem, bo przecież ten tekst jest czytelny jak biała kartka - tam na pewno nic się nie mogło ukryć:

--- Cytuj ---Skąpstwo, bo chciałem zaoszczędzić kilkadziesiąt tysięcy ISK (waluty płynącej finansowym krwiobiegiem Eve) na zakupie podręcznika do jednej umiejętności, którą zamówiłem w systemie znajdującym się dwa skoki przez bramy obok. Głupota, bo to był system o poziomie bezpieczeństwa 0.4, a ja miałem w statku wart 3,5 mln ISK optymalizator ładowni, który chciałem zamontować w swoim Puchaczu, ale pomyślałem, że przecież to tylko dwa skoki, nic mi się nie stanie.
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej