Eve Online > NoobGarten
Kilka pytań nooba ...
Mrowqa:
Witam !
Chciałem zadać kilka pytań ( oczywiście to nie wszystkie :P ). Te tutoriale po ang. nie są przeze mnie w 100% rozumiane ;)
1. Skąd brać statki, jak je wybierać, po co się klonować ?
2. O co chodzi z anomaliami ? I co do radaru, to co on dokładnie robi ? Słyszałem tam coś o wypuszczaniu sond i ustawianiu ich, aby mieć siłę sygnału 100% ( ja mam zawsze, jak znajdę anomalię) i nie mogę wypuszczać sond.
3. O co chodzi z dronami, jak je nabywać, montować, itp ...
4. W tutorku czytałem, że po naciśnięciu PPM na działko masz tam stan ammo, możliwość zakupu itp, ale ja tego nie znalazłem. Mam początkowy statek i pierwsze lasery. Gdzie jest pojemność magazynka, jak kupić ammo itp ...
5. W tutorku o miningu znalazłem opcję wyrzucania kontenerów. Ile można naraz wytworzyć ( skill ? ), jak zrobić te z hasłem ( skill, moduł ? ), ja je łamać ( hacking ? ). I czy one sobie tylko tak sobie lewitują ? Można je jakoś "złapać" ( dron ? ) i z nimi lecieć razem ( coś takiego jak w DarkStar One :) )
6. Jak podnosić statystyki ( inteligencja itp ) ?
7. Przy statku jest podział (lasery, moduły itp ). Mam jakiś Civilian Damage Control, jaki to typ wyposażenia ? Co on robi ?? :P
8. Co to dokładnie moduły, jak działają itp ( obawiam się, że to obszerny temat ;D ). Tzn jak je już "zafituje" (załaduje) na statek to jak używać ? Odkryłem taki jeden ( chyba Civilian Shield Booster I ) po włączeniu naprawiał osłonki ... Ale mam inne i nie wiem jak działają ( z tutorków i nie tylko ... ). Są podzielone na jakieś typy ?
Czytałem coś o afterburner'ach ( wzmacniacz speeda / warpa ? )
Mam jakiegoś Codebreaker'a ( hackowanie ? )
Mam też:
Civilian Analyzer
Cap Booster 25 (10 szt. - wątpie, że moduł :D )
Civilian Sarvager
Passive Targeter
Co to robi ? Są jakieś typy ( tzn. do hakowania, naprawy, itp - takie grupy )?
Jest tu coś w rodzaju np. max energii ( zasilania ) statku czy coś takiego ? Kiedy założyłem drugie działko, które znalazłem zaciemniła się ikonka i wyskoczył jakiś komunikat ...
Sry za tyle pytań, ale chce zrozumieć tę trochę roz(prze?)budowaną grę... Pytam o to z czym miałem styczność ... Dojdzie tego :D
Pozdrawiam,
Mrowqa
Azbuga:
http://www2.getionary.pl/
Mrowqa:
Dużo mi to nie da ... Przeczytałeś to niżej ( mam na myśli to dalej niż dwie pierwsze linijki ) ? :P
Pozdrawiam,
Mrowqa
Goomich:
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---1. Skąd brać statki, jak je wybierać, po co się klonować ?
--- Koniec cytatu ---
Z marketu, w zależności do potrzeb i posiadanych skilli, klonujesz się jak cię zabiją.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---2. O co chodzi z anomaliami?
--- Koniec cytatu ---
To takie nudne, żeby znaleźć, polecieć, postrzelać i zarobić .
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---I co do radaru, to co on dokładnie robi?Słyszałem tam coś o wypuszczaniu sond i ustawianiu ich, aby mieć siłę sygnału 100% ( ja mam zawsze, jak znajdę anomalię) i nie mogę wypuszczać sond.
--- Koniec cytatu ---
Jakiego radaru? Skaner pokładowy? Podstawowa funkcjonalność pozwala ci zobaczyć czy czegoś w pobliżu nie ma (na przykład tłustego kerbira na pasku, albo kwiożerczych pefałperów w drodze na twój pasek), w dalszej kolejności skanuje te anomalki. Za pomocą prób szuka się sygnatur, które mogą być lepsze niż anomalki, albo mogą mieć tłustego kerbira.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---3. O co chodzi z dronami, jak je nabywać, montować, itp ...
--- Koniec cytatu ---
Prawie wszystko kupuje się na markecie. Jesli twój statek ma drone bay, to sobie je tam wkładasz. Po wylocie ze stacji pojawi ci się nowe okno z dronami.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---4. W tutorku czytałem, że po naciśnięciu PPM na działko masz tam stan ammo, możliwość zakupu itp, ale ja tego nie znalazłem. Mam początkowy statek i pierwsze lasery. Gdzie jest pojemność magazynka, jak kupić ammo itp ...
--- Koniec cytatu ---
Pierwsze działa nie używają ammo. To co mówisz, to prawdopodobnie stan kryształów do laserów, ale te psują się tylko jak są frakcyjne lub tech2. Bronie pozostałych raz walą z mniej lub bardziej normalnej amunicji i jej stan widać zawsze na broni.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---5. W tutorku o miningu znalazłem opcję wyrzucania kontenerów. Ile można naraz wytworzyć (skill?),
--- Koniec cytatu ---
Jednego co 3 (albo 2?) minuty. dopóki coś w nich jest, to wiszą przez godzinę do dwóch.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 --- jak zrobić te z hasłem (skill, moduł?),
--- Koniec cytatu ---
Market. :P
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 --- ja je łamać (hacking?).
--- Koniec cytatu ---
Musisz przekonać właściciela, żeby ci podał. Ale jeśli nie taka puszka nie jest zakotwiczona (anchored), to możesz ja sobie załadować do cargo i zawieźć do stacji.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 --- I czy one sobie tylko tak sobie lewitują
--- Koniec cytatu ---
Tak, ale maksymalnie przez miesiąc, potem jeśli się jej nie użyło znika.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 --- Można je jakoś "złapać" ( dron ? ) i z nimi lecieć razem ( coś takiego jak w DarkStar One :) )
--- Koniec cytatu ---
Jeśli nie jest anchored, to prawym na takiej i scoop to cargo.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---6. Jak podnosić statystyki (inteligencja itp)?
--- Koniec cytatu ---
Wytrwałością i pracą... Możesz kupić implanty na markecie, ewentualnie przemapować je, ale jako że jesteś jeszcze noobem, to nie radzę.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---7. Przy statku jest podział (lasery, moduły itp ). Mam jakiś Civilian Damage Control, jaki to typ wyposażenia ? Co on robi ?? :P
--- Koniec cytatu ---
Kurde ale się opisał...
To taki dynks, który poprawia ci rezystancje na wszystkim (jak cię strzelą, to mniej HP zabiera).
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---Cap Booster 25 (10 szt. - wątpie, że moduł :D )
--- Koniec cytatu ---
To amunicja do cap boostera. Daje capacitora.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---Civilian Sarvager
--- Koniec cytatu ---
To pozwala ci salvagować wraki i wyciągać części do rigów. Wersja civilian prawdopodobnie pozwala na salvagowanie wraków z tutoriali.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---Passive Targeter
--- Koniec cytatu ---
Jak go masz włączonego i kogoś namierzysz, to on nie powinien o tym wiedzieć.
--- Cytat: Mrowqa w Kwiecień 05, 2011, 17:21:59 ---Co to robi ? Są jakieś typy ( tzn. do hakowania, naprawy, itp - takie grupy )?
--- Koniec cytatu ---
Otwórz market.
[CBIRR] Soobocz:
Chyba na te Twoje pytania już są odpowiedzi. Proponuję skorzystać z opcji "szukaj"
Pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej