Eve Online > NoobGarten

Milicyjne shipy do pvp i pve

<< < (4/8) > >>

SokoleOko:
Bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

Dec Apilatour:

--- Cytat: Belm Starr w Marzec 30, 2011, 12:57:03 ---
IMHO misji z niszczeniem struktur nie opłaca się robić. Kara do standów frakcji przeciwnej za zniszczenie struktury to - o ile pamiętam -20%, za zniszczenie statku (bossa misji) to jakieś dziesiętne, czy nawet setne części procenta. Waląć w struktury można sobie bardzo szybko załatwić bardzo niski stand do frakcji. 

--- Koniec cytatu ---

Jestem dumny z mojego niskiego standa do amarskiej frakcji  8), jak planujesz tutaj siedzieć to co za róznica jaki stand bedziesz mieć do wrogiej frakcji,  tak czy siak do Ciebie będzie strzelac wroga npcowa policja

Belm Starr:

--- Cytat: Dec Apilatour w Marzec 30, 2011, 13:24:34 ---Jestem dumny z mojego niskiego standa do amarskiej frakcji  8), jak planujesz tutaj siedzieć to co za róznica jaki stand bedziesz mieć do wrogiej frakcji,  tak czy siak do Ciebie będzie strzelac wroga npcowa policja

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem teraz, co mój alt od misji będzie robił za kilka miesięcy, na pewno nie będzie w FW do "końca EVE". Narobić sobie we  frakcyjnych standach jest bardzo łatwo, odrobić już dużo trudniej.

SokoleOko:
Brak możliwości brania misji od frakcji Empire wielką stratą nie jest, a zdaje się że Dyplo V załatwia sprawę ze strzelaniem przez NPC-owe Navy.

Azbuga:

--- Cytuj ---- pierd**** się ze z dupy wzietymi przelicznikami isk/h wy,myslonymi przez frustratów którzy gdzies tam w swoim ego nie potrafia scierpiec ze robia akurat misje zamiast kampic z 50 kolegami jaks przelotówke i nabijac sobie epena kolejnymi "kilami"

--- Koniec cytatu ---

No ręce opadają... Buk cię opuścił chyba...

A to teraz konkretniej:

Ceny LP a statki jakie za to można dostać:

fregata = 10k lp + czip + fregata t1
cruiser = 45k lp + czip + cruiser t1
bs tier 1 = 150k lp + czip + bs tier 1
bs tier 2 = 250k lp + czip + bs tier 2

ceny czipów wachają się od 400k do 1.6kk

Co do samych misji:

Najlepiej zebrać wszystkie misje l4 i l3 od wszystkich agentów z dodatnim quality, pilnując żeby misje pojawiły się możliwie blisko siebie - czasem opłaca się je odrzucać mimo straty standa żeby uzyskać mniejszy rozrzut. To ważne bo same misje robi się bardzo szybko a czas zajmuje jedynie latanie między systemami w których się pojawiają. L3 dają średnio ok. 4k lp za misje a jeśli mamy je po drodze zajmują dosłownie minute czy dwie. L3 robiłem wszystkie poza takimi gdzie trzeba struktury rozwalać w vagasie z pvp fitem.

Jeśli weźmiemy np 12 misji i nie uda nam się ich zrobić z jakiegoś powodu NIE KLIKAMY w przycisk odrzucenia misji. czekamy aż minie jej czas. wtedy nie tracimy standa. jesli agent nie będzie chciał z nami rozmawiać klikamy go jeszcze raz i już zachce. o ile tylko mamy standa oczywiście.

awans nie daje standa - awans w milicji pokazuje tylko jaki stand masz. dla konkretnego standa jest dany tytuł - ot dekoracja.

Wszystkie misje to blitz - spawny są ale tylko jako cierń w dupie bo cel widać zawsze od razu. jest jedna misja z procą po drodze i jakimś cargo do wzięcia ale nigdy jej nie biorę :)

kiedy otwierasz misje pojawia się beacon w systemie na który każdy może warpować. są piloci którzy tylko na to czekają dlatego jeśli robisz misje w bomberze podlatuj w cloacku i pilnuj skanera jeśli ktoś jest na localu. na beacony misyjne można warpować na dowolną odległość. nie jestem pewien czy można wyskanować misję nie otwartą jeszcze przez kogoś i wcześniej tam na niego zaczekać - kiedyś zdaje się że można było tak robić ale teraz nie jestem pewien.

Z ratów na misjach wypadają tagi - warte mniej więcej tyle co bounty za normalne raty w null. czyli te z bsów są warte od 0.5 do 1.5kk mniej więcej. inna rzecz czy warto to zbierać biorąc pod uwagę czas kiedy jesteśmy na misji. niektórzy zbierają. tagi są potrzebne do innych itemków z lp sklepu niż statki.

Dość drastycznie spada nam stand jeśli strzelamy do własnej milicji. Za spodowanie własnego milicjanta oberwiemy naprawde mocno. Chyba że mamy wojnę z jego korporacją. W milicji mimo że jest to coś jak aliance npc nadal można wardecować kogo się chce w tym nawet własną milicję :) co jest całkiem zabawne :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej