Eve Online > NoobGarten
Milicyjne shipy do pvp i pve
Dux:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 30, 2011, 11:55:48 ---To że robisz misję za 20 mil w 25 min, nie oznacza, że zarabiasz 50+ na godzinę.
--- Koniec cytatu ---
Trochę minęło, jak przestałem być "zawodowym" wyrobnikiem misji, gdzie siedziałem nad nimi całymi godzinami, choć został mi po tym fajny stand dla matarów, dzięki czemu mam dostęp do agentów wszystkich korpów tej frakcji (gallente zresztą też). Ale dzieki temu ulokowanie raciarki w systemie gdzie jest trzech l4 agentów (plus 1 w systemie obok i od biedy jeszcze kilku 3 czy 4 skoki dalej) pozwala całkiem przyjemnie przebierać w misjach jak juz z jakiś powodów chce się ich kilka klepnąć. I wtedy te 50 baniek jakimś szczególnym osiągnięciem bynajmniej nie jest :P
Doom:
--- Cytuj ---2) Czy ceny itemów dla Milicjantów to połowa cen "normalnych" (BPC na frytkę to 10k LP zamiast 20k LP?)
--- Koniec cytatu ---
http://www.ellatha.com/eve/lp/24th-Imperial-Crusade
Konkretnie w linku amarski milicyjny lp, nie pamietam nazw corpów FW pozostalych frakcji wiec nie bedę się bawil w linkowanie
--- Cytuj ---3) Ile trwa misja? Jak daleko trzeba lecieć? Jak często trafiają się misje, które się blitzuje - kilka ratów do rozwalenia zamiast przegryzania się przez kolejne spawny?
--- Koniec cytatu ---
Sama misja jeszcze jakis czas temu to była chwila, bo właśnie robilo sie je blicem. Problem byl taki że trzeba było zapindalać od agenta do systemu z misją który byl nie odmienie na terenie FW frakcyjnego wroga
--- Cytuj ---4) Jak wyglądają agenci milicyjni - też są podzieleni na levele i trzeba grindować standy do nich?
--- Koniec cytatu ---
Ta są levele i trzeba jechać standing (nie pamietam dokładnie ale było chyba podobnie jak z R&D (czytaj stand do frakcji to mało i trzeba lać stand do agenta / corpa) <<< ale nie dam sobie ręki uciąć bo naprawde dawno przygladałem sie tym misjom a w miedzyczasie conajmniej raz poprawiano cały system
--- Cytat: Zgudi w Marzec 30, 2011, 11:40:06 --- kosmos, ja na l4 wyciągam około 10, w porywach 15 mln na godzinę jak się naprawdę niezła misja trafi.
Zsumowałem czas na walkę, salvagowanie nocisem, sprzedaż na stacji, przygotowanie się do kolejnej misji i loty tam i z powrotem.
Porządnie wyskillowanym Paladynem (rok czasu to porządne skillowanie może trwać) 2 razy więcej będzie, czyli ok 20 mln, a w porywach 30.
--- Koniec cytatu ---
Robisz coś źle.
Konkretnie:
- brakuje Ci dział t2 (to nadrobisz z czasem)
- być może masz błedne rozeznanie jakie misje brać żeby zarabiać -> w pyte czasu tracisz na tych o dochodowości podobnej do l3
- nie kazdą miesje warto zbierać - odpuść sobie złomiarke po jakich śmiecziach typu blood raiders spay, albo nie wylatuj nią co misję tylko zrób kilka wrakowisk w systemie i potem pozbieraj to hurtem
- pierd**** się ze z dupy wzietymi przelicznikami isk/h wy,myslonymi przez frustratów którzy gdzies tam w swoim ego nie potrafia scierpiec ze robia akurat misje zamiast kampic z 50 kolegami jaks przelotówke i nabijac sobie epena kolejnymi "kilami"
Dec Apilatour:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 30, 2011, 11:49:46 ---Azbuga:
1) Ile LP za jedną misję? Jakie są widełki?
2) Czy ceny itemów dla Milicjantów to połowa cen "normalnych" (BPC na frytkę to 10k LP zamiast 20k LP?)
3) Ile trwa misja? Jak daleko trzeba lecieć? Jak często trafiają się misje, które się blitzuje - kilka ratów do rozwalenia zamiast przegryzania się przez kolejne spawny?
4) Jak wyglądają agenci milicyjni - też są podzieleni na levele i trzeba grindować standy do nich?
5) Beacon misji pojawia się w momencie jej wzięcia (czyli - czy może być zakampiony, gdy przylecimy?) czy dopiero jak wskoczę do systemu/warpnę na misję?
--- Koniec cytatu ---
1
przy moim strandingu 7.11 z bonusem do frakcji, hi tech connections na 4 i political connections na 4 od 11 do 24k lp za misje w sumie przy 6 misjach wychodzi coś koło 100k lp
2 za tajfuna fleet issue jest 150k lp czyli polowa nie pamietam czy wszystkie przedmioty kosztują taniej ale raczej tak
3 wszystkie to blitz, jedna misja pare minut , przy indykach jest ich mniej przy star gejtach i innych obiektach które trzeba rozwalić więcej, wczoraj zebranie 6 misji ich przerobienie zabrało mi 1h
4 nie wiem co to grind... ale jeśli dobrze rozumiem agenci są podzieleni na lwl, i na standing do tych na lvl 4 trzeba zapracować, ale nie zajmuje to dużo czasu
5 to drugie, aktywujemy bikon po wlocie do systemu i wybierzemy warp to
AreQ:
--- Cytat: Zgudi w Marzec 30, 2011, 11:40:06 --- kosmos, ja na l4 wyciągam około 10, w porywach 15 mln na godzinę jak się naprawdę niezła misja trafi.
Zsumowałem czas na walkę, salvagowanie nocisem, sprzedaż na stacji, przygotowanie się do kolejnej misji i loty tam i z powrotem.
Porządnie wyskillowanym Paladynem (rok czasu to porządne skillowanie może trwać) 2 razy więcej będzie, czyli ok 20 mln, a w porywach 30.
--- Koniec cytatu ---
Uciekaj z tego empire. Więcej na paskach zarobisz, które są uważane za "you do it wrong".
Co do tematu, to zarabia się jakieś LPki za PVP w milicji? Np za ubijanie przeciwnika, albo uniemożliwienie zrobienia przez niego misji? Lub inne rzeczy związane z PVP a nie z PVE?
Belm Starr:
Ja bym tu jeszcze dodał, że standy do frakcji robi się bardzo szybko na misjach FW. Co kilka misji postać dostaje "awans", co poza tytułem daje spory wzrost standa.
IMHO misji z niszczeniem struktur nie opłaca się robić. Kara do standów frakcji przeciwnej za zniszczenie struktury to - o ile pamiętam -20%, za zniszczenie statku (bossa misji) to jakieś dziesiętne, czy nawet setne części procenta. Waląć w struktury można sobie bardzo szybko załatwić bardzo niski stand do frakcji.
Agent lvl4 quality 20, skille social na 4 dał mi najwięcej ok 27k LP.
Koszt frakcyjnego battleshipe Tier 1 to 150K LP + nexus na parę baniek + normalny BS tier1. Podobnie tier 2, ale ten kosztuje 250K LP.
Nie jest to najlepszy przelicznik isk/lp ale nie trzeba się przynajmniej z detalem bawić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej