Eve Online > Dyskusje ogólne

O co walczyc w EVE?

<< < (91/98) > >>

Nitefish:
Zwiększenie kosztu utrzymania supera jest głupim pomysłem. Dlaczego głupim:

- duże alians nie mają w ogóle problemu z kasą, więc dla nich zwiększenie kosztu utrzymania capsa to lajt.
- małe alianse lub pojedynczy piloci automatycznie stracili by możliwość posiadania takowego.

Problemem jest raczej to, że tą flotę superów można tak szybciutko przemieszczać z miejsca na miejsce oraz, że jedynym counterem jest większy bloob superów.

SokoleOko:
"Balance by price" jest jedną z najbardziej ośmieszonych koncepcji.

Wystarczy przypomnieć sobie Dominion i zmiany w faction shipach. "OK, Dramiel jest przegięty, ale będzie drogi, więc nie ma problemu". Faktycznie, w 2009 w 0.0 można było spotkać cruisery T1 i Riftery, AF-ka z fitem bywała warta pod 30 mil, więc Dramiel za 80-90 (tyle kosztowały na początku) + fit wydawał się przesadą.

I co mamy dziś? Każdy lata Dramielem, w dodatku na KB nie brak na nich frakcji, a trafiają się regularnie egzemplarze "pimped to fuck and beyond" kosztujące łącznie po 250-350 mil.

Rabbitofdoom:
Osobiscie bym zaczal balans od tego ze wymienil bym jump range blackopow z jump range msow. Jump range sanszowego msa mienil bym tak zeby mial identyczny zasieg jak tytan przy jdc5/carrier skill. Zmienil bym dzialanie siege moda. Dodatkowy bonus jesli celem jest supercap. Supercapsy nie beda mogly fitowac mwd. Moze tez wywalil bym mozliwosc fitowania sie mamusiek na wzajem. Tylko i wylacznie na posie z odpowiednim modem.

CATfrcomCheshire:
Gdzies kiedys widzialem taka smieszna koncepcje wpisujaca sie w konwencje papier-nozyce-kamien. Specjalny modul ktory mozna montowac tylko na statkach typu AF (Assault Frigate), ktory trzyma supercapsa nawet jezeli wylogowal, i powiedzmy ze supercarrier musi miec zalozonych 5 takich punktow na raz, a tytan 10, zeby nie zniknal. Wyobrazcie sobie te epickie bitwy, w ktorych nawet nuby bylyby przydatne, ciagle przesiadanie sie w coraz to nowe refundowane przez alians AFki, specjalne rr smartbombproof fity, anty-anty-anty-support grupy itd itp, EPIC!

Zgudi:

--- Cytuj ---Wyobrazcie sobie te epickie bitwy, w ktorych nawet nuby bylyby przydatne, ciagle przesiadanie sie w coraz to nowe refundowane przez alians AFki, specjalne rr smartbombproof fity, anty-anty-anty-support grupy itd itp, EPIC!
--- Koniec cytatu ---

Wciąż czuję się nie przydatny, ostatnio zarzucono mi, dlaczego nie mam dział t2 na harbingerze, ja uspokajałem: "spokojnie, jeszcze paręnaście dni i będą". Albo dlaczego jest plate 800mm zamiast 1600mm, bo Advanced Weapon Upgrades też dawno powinienem mieć na 5.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej