Eve Online > Dyskusje ogólne

O co walczyc w EVE?

<< < (79/98) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Ranshe w Maj 22, 2011, 11:22:04 ---
Mi się nie podoba, bo w takiej wersji jak Tloluvin napisał, to po prostu usankcjonowany przez CCP bot kopiący.

Niby pos kopiący moona to też taki bot, ale porównaj sobie cenę i stopień skomplikowania. Jeśli taka stacja kopiąca zacznie kosztować nie 100, a 300kk isków, rozstawienie i zdjęcie jej będzie zajmowało po godzinę, będzie wymagała paliwa za drugie tyle na miesiąc i kopała jeden minerał w tempie 200-400 unitów nieprzerobionej rudy na godzinę, to wtedy moooże. Aha, i rozmiarowo nie 10-20k m3, tylko raczej 40-60k m3, nie licząc paliwa. A dokładnie tak kopią posy. :)

Ale wtedy nikt by jej nie używał, bo rorq/orka + hulk i masz lepiej.

--- Koniec cytatu ---
Właśnie o to mi chodziło, żeby to był taki POS paskowy, z tym że bez tarczy i możliwości obrony.
Użycie można "wymusić",  minerał ten, jak minerały księżycowe, można by było kopać tylko i wyłącznie nim.
Ot, taki bezzałogowy wyspecjalizowany "robot"

Ranshe:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Maj 22, 2011, 12:16:46 ---Właśnie o to mi chodziło, żeby to był taki POS paskowy, z tym że bez tarczy i możliwości obrony.
Użycie można "wymusić",  minerał ten, jak minerały księżycowe, można by było kopać tylko i wyłącznie nim.
Ot, taki bezzałogowy wyspecjalizowany "robot"

--- Koniec cytatu ---

No i właśnie w wersji Tloluvina to jest bot, nie paskowy POS. Posy są upierdliwe i kosztowne, to nie, więc albo to będzie nieupierdliwe i tanie, ale posy też (-> "znowu upraszczają Eve, och och, za moich czasów..."), albo podbijasz takiej stacji kopiącej wymagania, może nie do poziomu posa ale wysoko i wtedy nie będzie się to za cholerę opłacać, nawet z nowym minerałem, co jest osobno bez sensu, bo minerałów jest dość imho.

Bo botów górniczych ta gra ma już wystarczającą ilość bez nowego od CCP.

VonBeerpuszken:
Wszystko mozna wyposrodkowac, z okazji ze sama obrona bylaby bardziej klopotliwa, taki robot wymagalby jednego rodzaju paliwa w niewielkiej ilosci, w koncu ma jedna prace do wykonania a nie jak pos nascie.

Ranshe:
Z tym że pos kopiący moona ma też jedną pracę do wykonania, bo koparki i inny osprzęt do tego żrą tyle CPU, że praktycznie nic innego na takiego posa nie wejdzie, a na pewno nie zrobisz z tego "naście" ;)

Jeśli by wypośrodkować jakoś paliwo/kopanie na czymś takim, to ostatecznie mogło by to być, ale nie sądzę żeby było bardzo popularne poza hisekiem w npc korpie, którego nie można zwardecować.

Po prostu to nie jest dobry pomysł z której strony by nie patrzeć. :)

Goomich:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Maj 22, 2011, 12:16:46 ---Użycie można "wymusić",  minerał ten, jak minerały księżycowe, można by było kopać tylko i wyłącznie nim.

--- Koniec cytatu ---

Paliwo do niego!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej