Eve Online > Dyskusje ogólne

Serwer testowy "Duality"

<< < (2/2)

Doom:
Tylko pytanie jak miarodajne będą testy przeprowadzone na serwerze specjalnie postawionym pod starcia flot, który w tym czasie nie jest przez innego obciązany jakoś specjalnie. Patrząc po wynikach dotachczasowych masówek na sisi i wynikach na tq....
Z mojej subiektywnej oceny wychodzi że skuteczniejsi są w zmniejsaniu laga po masówkach robionych na żywca np w jita

[VIDE] Herezja:
Widzę, że popatrzyliśmy na sprawę z 2 skrajnych chyba stron. Ty się doszukujesz poprawy a ja nie widzę podstaw ku temu.

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak.

Uruchamiamy nowy serwer aby sprawdzić warunki w lagu ale ... jak niby mają go spowodować? Napchają kupę botów, które będą generować lag? A nawet załóżmy, że wygenerują to co mają niby zaobserwować tam? Czy coś czego nie zdołają zobaczyć na głównym serwerze? Chyba, że kod gry jest już tak zaśmiecony i nie zrozumiały, że starają się postawić serwer na nowych plikach lub co nie mniej pewne właśnie będą zamydlać oczy i mówić. "Założyliśmy nowy serwer specjalnie dla Was aby przetestować jak wyglądają lagi. Nie bójcie się i nie denerwujcie bo prace są w toku".

Gaunt:
ja uważam, że to wygląda tak

ccp: spoko spoko gracze, coś robimy nie bójcie sie
my: może lagiem sie zajmiecie huh ?
ccp: ciagle pracujemy, nowe duality pozwoli nam polepszyć efekty !

mydlenie ! :D

Larving:
Możliwe ze teraz Singularity poświęcą do testowania klasycznych zmian związanych z gameplay, czyli nowych patchów i ich stabilności, ballance statków itp a na Duality będą mogli się skupić na bardziej agresywnych zmianach w kodzie gry - też z większą szansą na crashe ale i dobre rozwiązania. Możliwe, że ograniczało ich to, że Singularity działało prawie cały czas i gdy go wyłączali od razu pojawiały się topiki na forum eve co jest nie tak. Teraz będą mieli serwer w którym będą mogli dłubać do woli i udostępniać go dla ludzi tylko kiedy chcą. Jedno jest pewne CCP jest bardzo ostrożne jeśli chodzi o wydawanie pieniędzy i bardzo poważnie przemyśleli ten pomysł zanim zdecydowali się w niego zainwestować kasę. Zostaje tylko mieć nadzieje, że rzeczywiście podniesie to jakość gry.

Gaavrin:

--- Cytat: Herezja w Marzec 15, 2011, 17:04:23 ---Widzę, że popatrzyliśmy na sprawę z 2 skrajnych chyba stron. Ty się doszukujesz poprawy a ja nie widzę podstaw ku temu.

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak.

Uruchamiamy nowy serwer aby sprawdzić warunki w lagu ale ... jak niby mają go spowodować? Napchają kupę botów, które będą generować lag? A nawet załóżmy, że wygenerują to co mają niby zaobserwować tam? Czy coś czego nie zdołają zobaczyć na głównym serwerze? Chyba, że kod gry jest już tak zaśmiecony i nie zrozumiały, że starają się postawić serwer na nowych plikach lub co nie mniej pewne właśnie będą zamydlać oczy i mówić. "Założyliśmy nowy serwer specjalnie dla Was aby przetestować jak wyglądają lagi. Nie bójcie się i nie denerwujcie bo prace są w toku".

--- Koniec cytatu ---

ja nie twierdzę, że ta zmiana coś faktycznie zmieni. Na pewno nie zlikwiduje laga całkowicie. Ja po prostu nie podejrzewam CCP o złe intencje, a tak rozumiem robienie czegoś, tylko po to żeby zamydlić graczom oczy. Mi się wydaje, że oni naprawdę chcą zlikwidować laga, tylko jest to dość trudne zadanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej