Eve Online > Przedpokój
Mona X
Frankie:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 28, 2011, 15:39:35 ---Jak zestawię sobie to co napisałeś z killmailami, na których byłem top dmg-dealerem w drake'u na launcherach meta 1 (wśród Królików z all V i implantami....).
Protek na slave'ach? Jak 40k armora z dobrymi resami nie wystarczy, żeby logistyki Cię utrzymały, to i tak spadniesz. Za to - gdybym nawet tyle kasy wydał - slave'y były dla mnie wymierną stratą, bo HG to zaledwie +3 do atrybutów, podczas gdy latam +4.
Podsumowując - to jest jak z paliwami premium na stacjach benzynowych. Kosztują odczuwalnie więcej, niby są lepsze (niby bo w badaniach różnice są na poziomie błędu pomiaru), a z punktu widzenia użytkownika różnica jest kompletnie nieodczuwalna. Bo co z tego, że jakiś "super ON" powoduje spadek zużycia paliwa o 2%, skoro to zużycie zależy w 25% od stylu jazdy.
Wracając do Eve - to co mówisz, ma sens gdyby skilli nie robiło się miesiącami, a każdy miał nieskończoną ilość ISK. Realnie jednak trzeba kierować się "bang for buck" ;)
--- Koniec cytatu ---
ad.1 Po pierwsze killmaile sa bugniete z dmg co pewnie wiesz marne jest tu porównywanie czegokolwiek...
ad.2 Ja nie odczuwam straty przy implantach +3 czy +4 bo i tak char nie jest skillowany. U Ciebie to co innego skupiasz się na jednym koncie i chcesz żeby się jak najszybciej skillowało. Swoją drogą dlaczego nie 2x+5 zamiast +4 przecież to wymierna strata, a 3 dramiele na 2 implanty to żaden koszt.
ad.3 Co do ilości armora to też się z Tobą nie zgodze. Moje 50-60k armora może spowodować, że logistyki dłużej mnie utrzymają (sporo dłużej) i dzięki temu spadnie mniej naszych statków co w konsekwencji będzie powodowało znacznie mniejszy ubytek dmg grupy i szybciej będziemy zabijać wroga i być może uda się odciążyć z dpsu tak, by ich wytankować. Czy to nie jest dobra transakcja? 2x dłużej męczenia się z jednym statkiem to 2x mniej zabitych u Ciebie. Myślisz dlaczego CH tak cieżko było zabić statki? (poza dobrymi logistykami) bo miały odpowiedni buffor w HP, który pozwalał się odciążyć z wrogiego dpsa.
SokoleOko:
Bang for buck - +5 dają malutki przyrost w stosunku do ceny.
Co do slave'ów na Protku. RAZ byłem primary. A jak zdechną Zealoty i Guardiany, to już mi nic nie pomoże :)
Frankie:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 28, 2011, 15:57:56 ---Bang for buck - +5 dają malutki przyrost w stosunku do ceny.
Co do slave'ów na Protku. RAZ byłem primary. A jak zdechną Zealoty i Guardiany, to już mi nic nie pomoże :)
--- Koniec cytatu ---
Malutki? Jak dla mnie calkiem spory 90sp/h za 200mln isk to bardzo niewygórowana cena. To daje Ci 788400sp/rok a to jest jakieś 10-15dni skillowania w zależności od atrybutów.
SokoleOko:
Musiałbym jeszcze mieć Cybernetics na V, a to jakieś 2 tygodnie skillowania... oh, wait :P
sc0rp:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 28, 2011, 16:10:26 ---Musiałbym jeszcze mieć Cybernetics na V, a to jakieś 2 tygodnie skillowania... oh, wait :P
--- Koniec cytatu ---
Akurat ten skill otwiera mozliwosc uzycia najlepszy 5% drutow jak np. +5% rof to all missiles co na tengu ladnie przeklada sie na dmg :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej