Eve Online > Dyskusje ogólne

Okradzenie konta

<< < (13/20) > >>

mpp:

--- Cytat: Kombat w Luty 23, 2011, 20:20:23 ---Przeskanuj sobie kompa koniecznie jakimś antyvirem, a gdybym był na Twoim miejscu szczerze mówiąc zrobił bym fresh install.

--- Koniec cytatu ---

Podpisuje sie do posta kombata, nawet po przeskanowaniu kompa antyvirem to juz nie dziewica :(

Aenyeweddien:

--- Cytat: Larving w Luty 24, 2011, 12:48:20 ---Koniecznie poskanuj kompa w poszukiwaniu trojanów. Kolega właśnie jakiegoś trojana na forum złapał i oprócz hasła do eve wyłapywał mu także hasła do maila, tak więc jak zmieniał hasło na gmail to zaraz mu złodziej przejmował i dawał opcje odzyskiwania hasła do eve. Co ciekawe dopiero 3 czy 4-ty program wykrył trojana, więc na wszelki wypadek skończyło się formatem.

Colonel śmieć czy nie token działa i jakby wprowadzili w eve to tego samego dnia bym zamówił.

--- Koniec cytatu ---

Na kompie mam działającego non stop Nortona 360 a kompa średnio skanuję minimum raz w tygodniu i jest czysty

--- Cytat: Xarthias w Luty 24, 2011, 12:55:12 ---Gosiu, w razie problemów daj znać, będę próbował swoimi kanałami.

--- Koniec cytatu ---

Na razie brak odpowiedzi na petycję...

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 24, 2011, 14:05:09 ---Najprostrze i najtansze lekarstwo: firefox + adblock plus

--- Koniec cytatu ---
Taki układ mam od ponad roku

--- Cytat: Shamoth w Luty 24, 2011, 14:34:08 ---a co do samego włamu, świadomie - w co wątpię, lub nieświadomie komuś podałaś log i pas.
może kiedyś gdzieś u kogoś logowałaś się na stronę lub do klienta a ktoś miał albo keylogera raportującego i zero zabezpieczeń lub na własny użytek monitor żeby sprawdzić gdzie jego dzieci buszują.
może to wścibsko zabrzmi ale ile czasu poświęcasz bliskim?

--- Koniec cytatu ---
Logowałam się do gry jedynie ze Swoich komputerów - laptop, komputer w pracy, komputer w domu w Polsce.
Pracuję sama za granicą więc bliscy mi numeru by nie wycięli...

Doom:
Gosia nie chce nic mówić ale jakoś norton w moich oczach stracił zaufanie kilka lat temu jako producent aplikacji zabezpieczajacej (natomast bardzo skutecznie walczy z konkurencja o palme pierwszeństwa wśród firm które robią soft zamulajacy kompa skuteczniej niz soft microsoftu :P )

I tak jak juz ktoś napisał. Nie kazdy program wykryje wszystko, a co złosliwsze paskudztwa jeśli wejdą raz w system skutecznie sie w nim oslonią przed znalezieniem

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Luty 26, 2011, 20:51:34 ---Gosia nie chce nic mówić ale jakoś norton w moich oczach stracił zaufanie kilka lat temu jako producent aplikacji zabezpieczajacej (natomast bardzo skutecznie walczy z konkurencja o palme pierwszeństwa wśród firm które robią soft zamulajacy kompa skuteczniej niz soft microsoftu :P )

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie - Norton nadaje się tylko i wyłącznie do... odinstalowania. Beznadziejny kawał śmiecia.

Shamoth:
Jak powyżej, norton to ciut lepszy avast ;/
Ja w zależności co kto sobie życzy wrzucam obowiązkowo Microsoft Security Esentials - za free i do tego całkiem nieźle się spisuje jeśli chodzi o ochronę plików systemowych i rejestru, do tego darmową avirkę albo noda lub kasperskiego, obecnie kasperski chyba ma najlepsze notowania, nod trochę osiadł na laurach a avirka darmowa i wyrzuca trochę fałszywek a płatna wersja ma chyba najwyższy współczynnik detekcji.
Ale żaden z powyższych na nic się nie zda jak masz jakieś dziadostwo zakorzenione za pomocą rootkita, inny częsty błąd przy instalowaniu nowego systemu to podłączenie kompa do sieci zanim ustawimy antyvira i firewalla.
Przekonałem się o tym jakiś czas temu kiedy instalowałem nowy oryginalny xp pro sp3, komp był podpięty do sieci i jeszcze dobrze system się nie zainstalował a już siedziało w nim dziadostwo korzystające z luki w protokole transferu danych w tle wykorzystywanym przez systemowy update...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej