Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
BUFU Rekrutuje dyskusja
Aenyeweddien:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 31, 2012, 17:02:25 ---Też nie wymagam do własnego wglądu, ale trzeba podać API żeby uzyskać dostęp do aliansowego forum.
Gośka, mam nadzieję że nie opowiadasz kadetom UA to tym co napisałaś w tym wątku, bo aż się za głowę złapałem jak to przeczytałem. API - zwłaszcza to nowe - ma się totalnie NIJAK do logowania do gry. To, że Twój komputer uznałaś za "czysty" oznacza tylko tyle, że źle sprawdziłaś.
--- Koniec cytatu ---
No niestety złe sprawdzenie nie wchodzi w grę gdyż dałam go bratu informatykowi do przeskanowania a on nawet bios sprawdził...
SokoleOko:
--- Cytat: Aenyeweddien w Marzec 31, 2012, 17:50:12 ---No niestety złe sprawdzenie nie wchodzi w grę gdyż dałam go bratu informatykowi do przeskanowania a on nawet bios sprawdził...
--- Koniec cytatu ---
W takim razie rozumiem, że napisałaś w tej sprawie petycję do CCP i faktycznie okazało się, ze to kwestia API?
NeX:
--- Cytat: Aenyeweddien w Marzec 31, 2012, 17:50:12 ---No niestety złe sprawdzenie nie wchodzi w grę gdyż dałam go bratu informatykowi do przeskanowania a on nawet bios sprawdził...
--- Koniec cytatu ---
Obawiam się, że takie podejście sprowadza się do tego samego co wskazanie celu palcem. Każdy nawet przeciętnie utalentowany amator informatyki sprawdzi adres, system, bios. Wystarczy dać mu cel. API ma tu niewiele do gadania i sprowadza się do przyznania - "gram w EVE". Posty które piszesz na Centrali pod swoim nickiem z gry, link do avatara od CCP itp są takimi samymi wskazówkami. Żadna nie daje dostępu do konta, ale wskazuje potencjalny cel. Wystarczy go namierzyć, monitorować i zeskanować ruch sieci, podpiąć trojana itp.
Tyle, że po prostu nie popadajmy w paranoję, bo co prawda wychodząc po bułki można w zęby dostać, ale jeść w końcu trzeba ;)
SokoleOko:
--- Cytat: NeX w Marzec 31, 2012, 18:20:42 ---co prawda wychodząc po bułki można w zęby dostać, ale jeść w końcu trzeba ;)
--- Koniec cytatu ---
Ale wiesz, jak chcesz jeść te bułki bez zębów?:P
sneer:
ma evasive maneuvers na V
i nie rzuca się w oczy czyli malego siga
ergo do bułek dociera regularnie bez strat
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej