Śmietnisko > Flamewar

C0ven ssie paukę, a BuFu jest do dupy(było: Odp: [Polityka] Porządek na (północnym) zachodzie)

<< < (9/19) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---C0ven interesuje mnie nie za bardzo tak naprawde, jest glownie celem kpin i szydzenia z mojej strony.

--- Koniec cytatu ---
ciekawy wstep

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---Historie wspolna mielismy dawno temu i obie strony wyszly z niej baardzo na siebie niezadowolone.

--- Koniec cytatu ---
wspolna historie mieliscie glownie z PBN, ktory pelnil wtedy role przewodnia w c0ven, kreowal polityke i wizerunek aliansu, i zauwaz ze potem wszystkie flejmy na linii c0ven - bufu to byly tak naprawde flejmy PBN - BUFU, poczynajac od slawnego incydentu z konwojem Deaella :P Ten wizerunek wypracowany przez PBN covenowi przez niezliczone shitposty staramy sie teraz zmienic, ale jak widac jest on gleboko zakorzeniony w polskim community, mimo ze nowy c0ven niczym sobie na to nie zasluzyl.

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---Podczas samej wojny takze nie bylem obecny w eve (zrobilem sobie prawie roczna przerwe), ale z opinii mikkera bo na nich glownie bazuje jako wtedy ceo calego ally nie wyapdalo to tak rozowo z waszej strony.

--- Koniec cytatu ---
Mikker nadal nie moze sie pogodzic z tym, ze po jego odejsciu c0ven sie nie rozpadl jak domek z kart, co mialo byc tylko kwestia czasu, bo przeciez wszyscy ktorzy za nim nie poszli to kerbiry nie majace pojecia o tej grze. Dlatego nie oczekuj 100% obiektywnych opini, mimo duzej wiedzy o dzialalnosci aliansu w tamtym czasie, bo w gre wchodza tutaj jeszcze emocje.

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---Wojna z syskami afaik(!) polegala na niesamowitej przewadze intelu po waszej stronie, dobrym rozegraniu kart sojusznikow i kumpli dlatego wygraliscie.

--- Koniec cytatu ---
Jak to od poczatku wygrana? Jakich sojusznikow? Bylismy sami z SE, razem ok 1000 charow, przeciw Sys-k (ponad 2k) LR (1k) Primary (1,5k), przy ciaglym zagrozeniu interwencja IT i Atlasa, i "zyczliwej neutralnosci" AAA, ktore nawet splusowalo Primary i udostepnilo im swoje JB zeby mieli latwiej do nas doleciec. Bylismy kompletnie pozbawieni sojusznikow, i wszyscy postawili na nas krzyzyk, a mimo to wygralismy - tu trzeba oddac sprawiedliwosc, ze przy duzej zasludze PBN.

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---SE nie ma ambicji - check (od lat nie prowadzil sovwara badz jakichkolwiek kampanii majacych na celu zajac wiekszy teren/zniszczyc kogos

--- Koniec cytatu ---
To ze SE nie ma ambicji terytorialnych tylko dobrze o nich swiadczy. Maja ambicje byc dobrymi pvperami, i to im bardzo dobrze wychodzi od lat. Mieli ambicje posadzic AAA spowrotem na tronie w HED, i tego dokonali. Jezeli mieliby ambicje pochlonac 3 regiony i stworzyc imperium, to tez pewnie by tego dokonali, tylko po co.

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---- Coven zapewnia 90% intelu heh ok nie moge z tym polemizowac ale robi to u was jedna dwie moze trzy osoby... ciezko taka zasluge przypisywac calemu ally

--- Koniec cytatu ---
Zdziwilbys sie.

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---- Coven wystawia kilkadziesiat osob w flocie - prosze pokaz mi gdzie, od naprawde dawno patrzac teraz na kb coven nie wystawil wiecej niz bufu i pbn odkad z soba lataja, zawyczaj wasza partycpacja byla kilku(!)krotnie mniejsza...

--- Koniec cytatu ---
taka jest specyfika sojuszow trzymajacych teren, nie uwazajacych sie za elitarne. Porownywanie c0venu do PBN/BUFU to jak porownywanie AAA do Darkside, albo TCF do sekcji trzynastej. Macie w korpach TYLKO dedykowanych PVPerow, ZAWSZE walczycie na swoich warunkach, bo nie przejmujecie sie terenem. Nie mowie, ze to zle, po prostu nie ma co porownywac - inna jest specyfika sovholdera, a inna wulfpakowych nomadow. Jak na swoje warunki c0ven wystawia bardzo dobre i liczne floty, wystarczy je porownac z jakimkolwiek innym sojuszem trzymajacym teren i widocznym na mapie. W chwilach najwiekszej spinki potrafimy wystawic prawie 20% stanu aliansu w homogenicznej, dobrze dowodzonej flocie, i to jest bardzo dobry wynik na tle innych aliansow (ale nie roamujacych korpow takich jak Twoj)

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---- kilkanascie supercaptali - latwo sie wystawia supery majac za plecami ich 50-60... wtedy nawet anomalkowe wyskakuja do bitwy imo nie jest to super wynik zrezta widzialem moze z 5-10 waszych supercaplsi podczas tej kampani (patrze dzis na kb)

--- Koniec cytatu ---
No to akurat nie jest mocny punkt c0ven w porownaniu do sasiadow, ale nie jest tez az tak zle - jest u nas pare osob ktore lubia sie bawic w hotdropy solo, i calkiem niezle im to wychodzi. Zreszta nie wiem, czego oczekujesz, przeciez takie sa realia ze w czasie wojny albo sie wystawia blob supercapsow albo wcale, inny sposob ich uzycia jest nierozsadny.

--- Cytat: Roninek w Styczeń 29, 2011, 23:28:06 ---- wasze floty sa bardziej homogeniczne - gratulacje, od pol roku bufu z pbnem wystawia 100% przygotowane floty i dzieki temu wygrywa 90% walka jesli nie wiecej, i nie sa to jak w waszym niestety przypadku w 90% ganki albo respawny noobow a rzucanie sie na wieksze gangi hostow i to nie byle czego a np takich ally jak Cursed alliance/WN/AAA/Init etc etc etc.

--- Koniec cytatu ---
No i bardzo fajnie, ale jak juz wspominalem porownujesz 2 "elytarne" korpy pvp do sojuszu narodowego trzymajacego teren. Przyznaje ze fajnie sie oglada wasz killboard i te wszystkie bitki, nam po prostu trudniej sie w ten sposob zorganizowac - cos za cos, porownywanie PBN/BUFU do c0ven to jak porownywanie trojkata do cytryny.

Yogos:
Ghehehe Roninek was troluje i ma z tego beke.

BUFU pare razy robiło nawet udane podejścia do sova, raz liżąc się z BOBem i wtedy trzymali jakiś rok we własnym sojuszu potem opuścili bandere i weszli do atlasa ale też jakieś tam stacje trzymali.  Także chłopaki zwłaszcza ci co zostali wypuszczeni z korpowej piwnicy na szersze kanały zdają sobie sprawę jak ciężko coś konstruktywnego zrobić.

Fakt, że c0ven i SE wciąż trzymają sova pomimo tego, że nigdy nie bały się i resetowały jak leci mieso do roamowania jak IT czy Atlas z emo furherem Bobbym jest osiągnięciem. To że osiągnęły to mając razem do kupy 1000 membersów przy  brak jakichkolwiek pleców w częsci z tych wojen jest naprawdę dobrym wyczynem.
Nie kumam dlaczego dajecie się podpuszczać trolom  :P

Sztuka flamu w c0ven  podupada podpuśćcie porządnie Lazara to zrobi tu porządek geheheheh  :D

Stary Pierdola:
Jako zupełnie neutralny (mam oczywiście własne sympatie) care bear z High sec powiem tylko . że o C0venie czytałem w superlatywach na wszystkich internacjonalnych forum w przeciwieństwie o Bufu jak bym nie był członkiem centrali to bym nie wiedział ze istnieją i chyba  ten kompleks niższości jest przyczyna postów za przeproszeniem roninka...

Kira Korpii:
Jako zupełnie neutralny (mam oczywiście własne sympatie) care bear z npc 0.0 powiem tylko . że o C0venie nie czytałem nigdzie poza centrala, podobnie jak i o Bufu czy moim wlasnym corpie ;p

Stary Pierdola:

--- Cytat: Kira Korpii w Styczeń 30, 2011, 12:30:38 ---Jako zupełnie neutralny (mam oczywiście własne sympatie) care bear z npc 0.0 powiem tylko . że o C0venie nie czytałem nigdzie poza centrala, podobnie jak i o Bufu czy moim wlasnym corpie ;p

--- Koniec cytatu ---

a umiesz czytac?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej