Śmietnisko > Off Topic
Rewolucja w Tunezji /Afryka Północna
HammerSnake:
Ja tam myśląc o ue myślałem o Francji i Niemczech. ;D
Też mi się wydawało ,że euro army to marzenie Sarcozego i moje w sumie też ;d.
Coś tam niby jest ,tylko pytanie czy to się nie ogranicza do sztabu .
"
Five countries participate in Eurocorps as "framework nations": Belgium, France, Germany, Luxembourg and Spain. A further seven countries have pledged troops or contribute operational staff: Austria, Greece, Italy, Poland, Romania, Turkey, and the USA. Most of these countries are members of the EU (with the exception of Turkey and the USA) and of NATO (with the exception of Austria).
Eurocorps comprises approximately 1,000 soldiers stationed in Strasbourg and up to 60,000 troops pledged for deployment in EU or NATO rapid-response missions.[2] The nucleus of the force is the Franco-German Brigade established in 1987."
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurocorps
FITTIpalti:
Wojna w Iraku i Afganistanie to też ludobójstwo tylko pod przykrywką wprowadzania demokracji
Generalnie uważam że błędem było pakowanie się do Iraku, chociaż nie chyba zmienię zdanie bo dzięki tej wojnie mamy w firmie na prawdę dużo roboty, w końcu elektryfikujemy na nowo ten kraj :P
CATfrcomCheshire:
HammerSnake:
--- Cytuj ---......
NATO nie ma zamiaru interweniować w Libii w związku z krwawymi protestami przeciwko Muammarowi Kaddafiemu - oświadczył sekretarz generalny Sojuszu. Wcześniej Unia Europejska i Rosja wspólnie potępiły użycie przemocy wobec protestujących przez siły wierne dyktatorowi Libii.
.........
--- Koniec cytatu ---
za tvn24.pl
HammerSnake:
W sumie to dobrze, bo nie chciałbym żeby nasze wojaki tam jechały. Już teraz nie ma czym strzelać na poligonach ,bo całą kasę pompują do afganu . Zresztą rozgromili by wojsko kadafiego w 2 dni ,a potem by zostali "krzyżowcy"/najeźdźcy z miejscowym problemem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej