Forum Gry > Inne gry
Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Doom w Luty 14, 2011, 09:44:30 ---Ekhem, agresja francji była taka że gdyby nie pomoc jedynego sojusznika jakiego w tamtym momencie mialem to by sie cholerny żabojad na przedmiesciach rzymu zatrzymał albo jeszcze dalej
--- Koniec cytatu ---
Nieprawda, Francuz po zajeciu polowy Szwajcarii przestawil na zawieszenie broni, to ty chciales sie mscic
Doom:
Co robiłeś w czasie kiedy wyrzynałem jego desant na sardyni, na gwalt fortyfikowałem genoe i turin, jednocześnie tak manewrując armiami żeby nie stracić tych prowincji (żeby mieć czym manewrować poświęciłem Berno. Dwokrotnie) że dla Ciebie było to tylko zajęcie Berna?
BTW też jestem Ciekaw o co chodziło na starcie z Serbią i jakim cudem zajeło toto korsykę w zasadzie na dzień dobry
Ptysiu:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 14, 2011, 09:48:45 ---Nieprawda, Francuz po zajeciu polowy Szwajcarii przestawil na zawieszenie broni, to ty chciales sie mscic
--- Koniec cytatu ---
Amen! Tak było! To wina Włoch (Dooma), że przegrywacie! A kiś-kiś Doom, taką ładną grę "zniszczyłeś" :D.
--- Cytat: Doom w Luty 14, 2011, 09:56:33 ---BTW też jestem Ciekaw o co chodziło na starcie z Serbią i jakim cudem zajeło toto korsykę w zasadzie na dzień dobry
--- Koniec cytatu ---
Chyba ktoś po prostu testował możliwości GM. Kto? To wie chyba tylko sam sprawca.
Doom:
Tia normalnie nie wiem jak ja wam moge w twarz spojrzeć bo sie słuchałem rad i nie dałem pojechać
NetCop:
1) Boost morale - 5% za 500 golda
2) Akcje szpiegiem - są to akcje jednorazowe - instant - nie działa na nie kontrszpieg - wchodzą na 100% - do wyboru w opcji "Master Spy" - koszt od 1000 do 4000 zależnie od akcji. Najgorsze to insta rozwalanie budowli - 2000 golda
3) Skracanie produkcji w fabryce - 12h za każde 1000 golda czyli w naszym przypadku stawiasz fab L1 i za dwa dni naszej gry wypuszczasz tyle armat na ile masz surowców (no i kasy na GM)
Gold-runda - gra w którą zagranie kosztuje każdego gracza 5000 golda - jednorazowa opłata za wjazd
- można ustawić grę sojusz vs sojusz lub po staremu
- można włączyć wybieranie krajów
- można włączyć Elite AI (ponoć gra dużo lepiej)
ale to wszystko pierdoły, prawdziwy smaczek to
- samoloty (patrolowanie, walki powietrzne, bombardowanie jednostek wroga) - do tego buduje się lotniska z których samoloty mogą operować - prowincje takie zyskują na znaczeniu strategicznym.
- balony obserwacyjne - bezbronne ale zasięg widzenia mają 2x większy od tego co pokazują jednostki
- łodzie podwodne - broń tylko lub aż anty BS - niewidoczne dopóki nie zaatakują - da się ponoć wykryć patrolując samolotem obszar ale czy na 100% czy jest to szansa to nie wiem
Goldrunda powoduje jeszcze, że gaz zyskuje nieco na znaczeniu, bo zużywany jest do budowy lotnisk oraz balonów obserwacyjnych
Generalnie wiedzę czerpię z manuala, jak to wygląda w praktyce nie wiem ale chętnie bym się dowiedział :)
@CAT
Za dużo chciałeś wchłonąć na raz. Gdybyś zajął Amsterdam gdy ja walczyłem w Antwerpii to byś go miał ale wolałeś poczekać aż wojska z Amsterdamu napadną mnie i potem pójść na pustą prowincje. No tak dobrze to ze mną nie ma 8) Generalnie Amsterdam to takie Sarajewo, bez żadnego znaczenia strategicznego ani dla mnie ani dla Ciebie :)
Co by nie mówić to twoja decyzja o rozpoczęciu wojny spowodowała wojnę światową i obecny stan także uczymy się i wyciągamy wnioski na przyszłość ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej