Forum Gry > Inne gry
Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów
NetCop:
Goldmark Story
Dzień 1
- Ej, skąd Maroko ma takie duże morale?
- O co chodzi z tą Serbią?
Dzień 2
- Wiem, można sobie boostować morale goldmarkami ale o co chodzi z tą Serbią?
Dzień 4
- Zaraz będę miał fortece L2 w Antwerpii i Hadze .... wtf? L1? Jakiś bug? Pewnie szpieg ale nie ma nic w DE. Na wszelki wypadek wrzucam kontrwywiadowców
Dzień 5
- Mam fortece L2, czas na L3 i fuck fuck znów mi rozwaliło fortecę w Antwerpi.
- Czytam forum i już wiem, da się rozwalać za goldmarki no to skoro tak to jeb i nie ma fortecy w Brukseli
Dzień 6
- Główna linia obrony Szwecji znika w 5 sekund
Nie uważacie, że to jednak bezsensu? Gramy przecież dla frajdy i chyba w zgranej grupie, no może poza jakimiś personalnymi animozjami na linii CAT-Straszny >:D
Ja uważam, że lepiej sobie naklikać 5000 goldmarków i zachować je do zagrania gold-rundy i zobaczyć jak działają samoloty? Ja jeszcze nie miałem okazji zagrać gold-rundy.
Doom:
Co to jest gold runda?
Przy okazji moze ktoś streścić lub zalinkować listę efektów / działań dostępnych za gold i ewentualnych różnic w stosunku do akcji dla których alternatywa to GM?
Na tą chwile widze:
- boostowanie morale w prowincjach (jak idiota spaliłem to na wyjściowej pozycji, gdybym zostawił na poprawianie zdobywanych prowincji mialbym wiecej woja wolnego i mniej problemów)
- "I win buton" podczas oblężeń - nieznając mechaniki gry zgaduję że instatn akcja ma 100% sukcesu dlatego że dzialanie szpionów i kontr szpionów rozpatrywane jest raz na dobe (podczas zmiany dnia?) a jako że dzieje sie to instant kontrshpiony nie mają opcji zadziałać
- wspomniane szybsze budowanie - ale czego bo na dotychczasowych budowlach i rekrutacji jakoś nie widzętakich opcji
Ptysiu:
--- Cytat: NetCop w Luty 14, 2011, 09:27:26 ---Nie uważacie, że to jednak bezsensu? Gramy przecież dla frajdy i chyba w zgranej grupie, no może poza jakimiś personalnymi animozjami na linii CAT-Straszny >:D
Ja uważam, że lepiej sobie naklikać 5000 goldmarków i zachować je do zagrania gold-rundy i zobaczyć jak działają samoloty? Ja jeszcze nie miałem okazji zagrać gold-rundy.
--- Koniec cytatu ---
Wypada mi tylko na to przyklasnąć. Albo zaproponować szukanie innej strategii na przeglądarkę, gdzie podobne cuda-wianki nie mogły by mieć miejsca, o ile ludzie po tej rundzie się nie zniechęcą :P.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Doom w Luty 14, 2011, 09:36:01 ---
- wspomniane szybsze budowanie - ale czego bo na dotychczasowych budowlach i rekrutacji jakoś nie widzętakich opcji
--- Koniec cytatu ---
nie widziales, bo teraz powinnismy sie rozbudowywac a nie prowadzic wojne na pelna skale, i dlatego zamiast powoli przechodzic do kolejnych etapow, rozgrywka zostanie rozstrzygnieta na samym poczatku - a wszystko przez pazernosc i lamanie umow Anglii, no i emocjonalne podejscie i osobiste animozje Scarry'ego...
Doom:
Ekhem, agresja francji była taka że gdyby nie pomoc jedynego sojusznika jakiego w tamtym momencie mialem to by sie cholerny żabojad na przedmiesciach rzymu zatrzymał albo jeszcze dalej
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej