Eve Online > Dyskusje ogólne

heavy missle i heavy assault misle kontra frejki i cruzy

<< < (7/7)

Dormio:

--- Cytat: Dark Flonoe w Styczeń 05, 2011, 11:33:12 ---cool a ile te cudenka mialy dpsa i range? Bo wiesz tengu na hml i moich skillach ma 773dps i 114km range no i bonus z rigora i painterka ;)
A wiesz ja hawkiem i dramielem robilem L4 tylko co z tego wynika jak to jest thread o tengu?

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem ile miały dpsa i rangu, bo nie pamiętam, ale pamiętam, że razem z fitem nie kosztowały nawet 1/4 tego co Twoje Tengu (hmm chyba mam coś spieprzone, bo żadną miarą nie wychodzi mi 773dpsa na ficie jaki zapodałeś nawet z implantami i na all5).

Twierdziłeś, że ma malutką sygnaturę:

--- Cytat: Dark Flonoe w Styczeń 04, 2011, 20:37:04 ---ekhm ekhm 2 rigi i lse nie czynia z tengu nawet bcka wiec nadal masz malutka sygnature :)

--- Koniec cytatu ---
Ma sygnaturę porównywalną z BC, dps porównywalny z BC... i jedynie jest odrobinkę droższy.  ;) :P
Nie wiem czy coś z tego wynika. Sam powiedz.

Doom:

--- Cytat: Dark Flonoe w Styczeń 05, 2011, 11:33:12 ---Doom a ty wogole probowales latac pasywnym tengu ze tak krytykujesz czy opierasz swoja krytyke na podstawie EFT? Bo wiesz ja zlozylem sobie tengu za 3b (dla przypomnienia http://www.eve-centrala.com.pl/forum/index.php?topic=8386.0 ) i owszem w sprzyjajacych warunkach brak neutow i zbyt duzej ilosci siatek i tona cruiserow na close) shield nie spada ponizej 98% problem zaczyna sie w momencie gdy:
- sa neuty
- masz tone siatek i cruisery na orbicie (ale to tylko na plexach 0.0)
- latasz w hi-secu bo 2 alpha bsy zdejmuja kazde aktywne tengu.*

* - twoj argument o regionach ktorych nalezy unikac w "choince" jest dziwny, to tak jakbys mowil aby jezdzic samochodem tylko po suchej ulicy w zime, zamiast poporstu zalozyc zimowe opony

--- Koniec cytatu ---
Dla usciślenia, bo chciałem byc dyplomatyczny - uwazam ze debilem trzeba być zeby wydokowywać sprzętem wartym powyzej 0,5 dużej bańki w rejonie / sytemie o którym wiadom że w zasadzie zawsze czai sie tam jakiś kamikadza a raczej kilku. Takie tereny to na przykład: jita, motsu wliczając systemy na 2-3 jumpy od nich

Z tengu mam spore (najgorzej z tym w setach pvp bo mało akcji było) doświadczenie lartałem w różnych configach i mam zdanie że takie buforowe gówienko na pve to jest dobre do okazjonalnego podbijania ss na beltach, wszędzie indziej albo pasywny tank na pełna skale albo aktywny. Dlaczego? Bo nie lubie latać statkiem którego przezywalność jest uzalezniona od tego czy nagle nie dostane laga, dc czy innego umilacza grania w mmo

R@F:
Mam jeszcze jedno pytanko. Mam do wykorzystania 1 miejsce na riga do nighthawka (100 punktów kalibracji), który z tych rigów będzie lepszy do wykorzystania na misje lvl 4?
- flare catalyst II
- rigor catalyst I
Jeśli się okaże że będe miał za słaby tank wsadze tam purgera, ale chciałbym się dowiedzieć który z tych rigów będzie lepszy w przypadku gdy będe dysponował wystarczającym tankiem?

Obecny fit wygląda tak:
[Nighthawk, New Setup 1]
Caldari Navy Ballistic Control System
Shield Power Relay II

Large Shield Extender II
Large Shield Extender II
Ballistic Deflection Field II
Ballistic Deflection Field II
Heat Dissipation Field II

Heavy Missile Launcher II, Scourge Fury Heavy Missile
Drone Link Augmentor I

Medium Warhead Calefaction Catalyst II
i tutaj jakiś rig

Hobgoblin II x5

Takie coś na Scourge Fury Heavy Missile,  ma przy all lvl 5 i 5%impach do misli  682 dpsa i 2979 volleya bez dron.

Doom:
W tej chwili na tym NIE masz prawie tanka, masz trochę bufora, na co trudniejszych misjach stopisz się w moment. Patrzyłeś na bonusy statku? 4 BCU + rig do dps? ile on ci tego dps daje? W tym układzie rigi masz na tank nie na broń

R@F:
wiem ze tank kiepskawy, ale mi chodziło który z tych rigów będzie lepszy :) a to czy dam rade robić w tym misje nieodwarpowywując to już inna bajka :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej