Eve Online > NoobGarten

Skanowanie problem

<< < (2/5) > >>

Colonel:

--- Cytat: Herezja w Styczeń 02, 2011, 12:11:19 --- Większość sygnatur znajdziesz ustawiając 4 AU przy każdej planecie słońcu czy stargate.

--- Koniec cytatu ---
..ale niestety nie wszystkie, nie raz juz widzialem sygnatury okolo 6 AU od planety

--- Cytat: Herezja w Styczeń 02, 2011, 12:11:19 ---Od siebie może dodam, że jak już troszkę podskilujesz się w skanie na 5 prob to warto jest przejść na 4 sztuki (5 proba zaburza odczyty dość znacznie w czasie ostatecznego skanowania już tak od 0,5 AU

--- Koniec cytatu ---

ja skanuje na wiecej niz 5 i raczej odczuwam ze to pomaga a nie przeszkadza. Dwie mam ustawione na wiekszy zasieg tak zeby nie zgubic wogole sygnalu a 5 mam roboczych i uwazam ze jest OK :)

Kara Mon:
ja mam inna metode , 6 probow rozstawionych w krzyz + 2 na gore i na dol ustawionych na 8 au + 1 w srodku na 2 au tak ze kazda inna proba ma w zasiegu skanu caly obszar tej jedenj srodkowej proby, pierwszy skan puszczam ustawiajac srodek an dowolnym obiekcie a potem nastepnie ewentualne sygnatury daje w srodek , 90% przypadkow pokazuje mi wtedy juz co to jest i wiem czy jest sens skanowac dalej czy zignorowac.

wenus:
Bardzo Wam wszystkim dziękuje.
W tej chwili gram solo, więc w 0.0 się nie zapuszczam, ale i w bezpiecznych sektorach dzięki waszym podpowiedziom mój naj lepszy skan to Radar (ponad 50 mln) i sporo Magnetometric, Gravimettric a nawet trafił się complex 5/10 w którym musiałem skakać po innych systemach aby go skończyć.
Dzięki do zobaczenia w kosmosie.

Zgudi:
Ja mam skille do skanowania na zero. Po drugie, żeby o coś pytać, to trzeba coś wiedzieć. Czy warto w to inwestować czas na skillowanie i potem szukać wszelakiego rodzaju sygnaturek, a w nich ciekawych rzeczy?

http://www.eve-centrala.com.pl/forum/index.php?topic=5393.msg71246#msg71246

Tu przeczytałem coś takiego:
--- Cytuj ---zleci Ci ladnych pare miesiecy zanim zrobisz skile z dziedziny (astro) bo jeszcze jest kilka pobocznych oraz lerny bez ktorych nie ma sensu nic zaczynac
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Odkrywanie kosmosu w eve ma pewne minusy, nie tylko skile sie licza ale tez fart, iski sa z tego po dosc dlugim czasie, trzeba byc cierpliwym i liczyc na farta
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Sam mam alta z 10mil sp w science i jakos nic nie wyskanowalem wielkiego
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Nastaw się na dłuugie i nudne godziny skanowania i kilkuminutowe zabawy po znalezieniu jakiegoś ciekawego site'a.
--- Koniec cytatu ---

Niektóre wypowiedzi brzmią naprawdę zachęcająco.

observer:
Nie potrzeba miesięcy skilowania, żeby zacząć skanowanie, po tygodniu - dwóch możesz zaczynać próby.
Super rozrywka to nie jest, ale bardzo nudne też nie, bywa za to bardzo irytujące (6x wyjście z wh k162 pod rząd potrafi zniechęcić).
Dobra alternatywa dla osób, które mdli na myśl o klepaniu ciągle tych samych l4, ewentualnie lepsza kasa dla górnika w hi-sec
Skanowanie w low-sec jest zdrowsze - poprawia krążenie :)
W Unseen są całkiem fajne szkolenia ze skanowania, polecam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej