Eve Online > NoobGarten

Skanowanie problem

<< < (3/5) > >>

sc0rp:
@Zgudi to co zacytowales to chyba ze starego systemu skanowania, teraz na dobry poczatek wystarczy ci astrometrics na I i juz mozesz skanowac idzie jak krew z nosa ale da sie szczegolnie w hi secu.

Sam mam skille all4 i na coverty na IV i jeszcze nie znalazla sie sygnatura ktorej bym nie wyskanowal - skanowanie shipow w warunkach bojowoych to wyzsza szkola jazdy tam sie moze przydac all5 ale i tak najwiecej zalezy od umiejetnosci pilota i tego jak umie korzystac z directionala.

Jonas:
All V, nawet przy skanowaniu bojowym, to przerost formy nad treścią. Zysk procentowy z tego piątego levelu jest marginalny i w praktyce pomijalny. Jedyny lvl V jaki się może przydać to skill na coverta, który daje znaczny boost do siły skanu sond. Ewentualnie Astrometrics na V, co otwiera możliwość używania sond Deepspace, choć osobiście nie uważam ich za specjalnie użyteczne. Tak więc nawet do skanowania bojowego all IV w zupełności wystarcza (a efektywność można zawsze podbić stosująć sistersowy probe launcher i takież sondy, no i dedykowane hardwiry). Ale jak wspomniał kolega przede mną, wszystko w skanowaniu bojowym sprowadza się do właściwego wykorzystania skanera kierunkowego.
Dla osoby, która chce się w skanowanie bawić w hi/low skille 4/2/2/2 (Astrometric i skille poboczne Astro) są w zupełności wystarczające, a robi się je kilka dni. Do tego fregata skanująca kolejny dzień. Oczywiście należy pamiętać, że samo wyskanowanie jeszcze żadnych profitów nie daje, a do robienia konkretnych sitów są potrzebne dalsze skille, statki i umiejętności, ale to już inna historia.

HammerSnake:
Skanowanie bojowe covertem? yy Ja rapierem z sistersowym launcherem i sis probe combatami z skillami do skanowania  na 4 bez problemu znajdowałem wszystko za jednym skanem od fryty do bsa.
Także covert do "skanowania bojowego" na 5 to trochę przerost formy nad treścią.(rapier nie ma żadnych bonusów do skanowania)

Chociaż miałem może 3-4  sytuacje gdy rapierem nie mogłem kolesia wyskanować, a po przesiadce na coverta na lvl 5 dojeżdżałem do magicznych 84-93%. Tak zwane bezpieczne fity od probe .
Coverta jest fajnie zrobić na 5, jeżeli skanowanie jest codzienną rutyną np. w poszukiwaniu przejść wh. No i przy okazji rośnie dmg na bomberze.

--- Cytuj ---Oczywiście należy pamiętać, że samo wyskanowanie jeszcze żadnych profitów nie daje, a do robienia konkretnych sitów są potrzebne dalsze skille, statki i umiejętności, ale to już inna historia.
--- Koniec cytatu ---
Można znaleźć jakieś nie zamieszkane wh i je sprzedać wh-traderowi na forum eveonline.

Nawiasem mówiąc w "warunkach bojowych" to już wyższa szkoła nie jest potrzebna, bo potrzeba zwyczajnie nooba. Czy za pierwszym skanowaniem czy za 15 się go wyskanuje to już bez różnicy.

sc0rp:

--- Cytat: HammerSnake w Maj 04, 2011, 09:20:03 ---
Nawiasem mówiąc w "warunkach bojowych" to już wyższa szkoła nie jest potrzebna, bo potrzeba zwyczajnie nooba. Czy za pierwszym skanowaniem czy za 15 się go wyskanuje to już bez różnicy.

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem ile nie grasz ale zdecydowanie nie masz pojecia o czym piszesz, bo chcialbym zobaczyc jak noob np. taki jak ja wyskanuje kogokolwiek kto:
a) ktos porusza miedzy ss
b) na widok combat probe ucieka na ss i wlacza cloaka

HammerSnake:
Chodzi mi  o proby w over.

--- Cytuj ---b) na widok combat probe ucieka na ss i wlacza cloaka
--- Koniec cytatu ---

No ja też nie wiem jak kogoś takiego wyskanować. Trzeba by ruskich spytać oni się na tym znają.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej