Eve Online > NoobGarten

Skanowanie problem

(1/5) > >>

wenus:
Witam po rocznej nieobecności w EVE.
Odrazu przejde do problemu. Ostatnio skanowałem system za pomocą sąd Core Scanner Probe I. Znalazłem "Cosmic Signature-Gravimetric-skałki(jasper, omber, crokite). Poziom sygnału wyszedł mi max 99.99% i brak możliwości wykonania skoku na to bo trzeba 100%.
Proszę o porade co z tym zrobić bo już nie pierwszy raz mam 99.99%. Może inna proba, lub za mało skilli.
moje skile:
asrogeology V
astrometric IV
astrometric acquisition IV
astrometric pinpointing IV
astrometric rangefinding IV
Skanowałem w Covert Ops-Buzzard na rygach do scanu.

HammerSnake:
Skille masz w porządku problem tkwi w rozstawieniu sond.

Poszukaj sobie na youtube filmik eve 5 probe scanning czy cos.

Ewentualnie możesz zerknąć na moją amatorską produkcje do skanowania sygnatur 5 probami,którą zarobiłem dla dwóch osób.Pierwsza i ostatnia zabawa w studio vegas .Nigdy więcej.;D

http://rapidshare.com/#!download|925l34|440119282|skanowanie_sygnatur7.wmv|52053

wenus:
Wielkie dzięki HammerSnake.
Obejrzałem Twoją amatorską produkcję do skanowania 5 probami.
Rzeczywiście problem tkwił w ustawieniu prob. Na próbę wyskanowałem w ciągu kilku minut Cosmic Signature-Magnetometric.
Dziękuje.

xireth:
Jak juz troszke sie dorobisz po powrocie proponuje Ci Sistersowy sprzet.. scanner i probki... jest bardzo duza roznica co wplywa na predkosc scannowania :) meczylam sie ze zwyklym bardzo dlugo.. Sistersik wyjasnia wiele rzeczy..

Ceny:

Sisters scanner okolo 45 baniek w jita na kontraktach  :-\
Sisters Probki okolo 500 tysiecy w jita ( zaleznie od dnia)  :P

powodzenia :)

[VIDE] Herezja:
Od siebie może dodam, że jak już troszkę podskilujesz się w skanie na 5 prob to warto jest przejść na 4 sztuki (5 proba zaburza odczyty dość znacznie w czasie ostatecznego skanowania już tak od 0,5 AU). Wtedy wystarczy wyłączyć lub wycofać 5 probę.

Dodatkowa podpowiedz. Większość sygnatur znajdziesz ustawiając 4 AU przy każdej planecie słońcu czy stargate.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej