Eve Online > Dyskusje ogólne

Kolejny wątek o lagu

<< < (6/16) > >>

Doom:
Przecież drony jako generator laga (mówie o efekcie nie ilosci drone w space) ponć odstrzeli jeszcze zanim zaczołem grać, a z fighta bomberami mieli sie właśnie teraz rozprawić (incrusion 1.0) zmieniając im torpedy na armaty

magni:

--- Cytat: Doom w Grudzień 14, 2010, 16:49:49 ---Przecież drony jako generator laga (mówie o efekcie nie ilosci drone w space) ponć odstrzeli jeszcze zanim zaczołem grać, a z fighta bomberami mieli sie właśnie teraz rozprawić (incrusion 1.0) zmieniając im torpedy na armaty

--- Koniec cytatu ---
widac mieli to zrobic tylko im sie nie udalo ale nie chca sie do tego przyznac
i tak trzeba ccp przyznac ze zrobili duzo, narzekamy na lagi ale powiedzmy sobie szczerze w jakiej innej grze mamy do czynienia z bitkami na 1000 osob naraz?

Xarthias:

--- Cytat: Devious Sphere w Grudzień 14, 2010, 17:46:32 ---i tak trzeba ccp przyznac ze zrobili duzo, narzekamy na lagi ale powiedzmy sobie szczerze w jakiej innej grze mamy do czynienia z bitkami na 1000 osob naraz?

--- Koniec cytatu ---
This :)

Ja pamiętam jeszcze czasy, jak do zalagowania bramy wystarczały 3 dominixy :P
Każdy z 14-15 dronami 8)

Rabbitofdoom:
Problem jest nie w tym co jest teraz tylko w tym co bylo. Wszyscy wiedza jak wygladaly bitwy flot przed dominionem i ze ten lag cap byl wysoki. Potem przyszedl dominion i sie zaczelo. Partycypacje w czasie wojny z NC jesli chodzi o cow wagon & co zabil lag i nie ladujace sie gridy. Trzy no gridy, wtopienie kilku dredow bo przy 150 na nie rf nodzie wyskoczyl trafic control na jump oucie. Ze dwa zakampienia w stacji bo przylecialo 300 NC, siedzialo naszych 250 we flocie, CTA odwolane czekamy bo scoutowi sie grid nie laduje na wydoku. Nie trzeba bylo dlugo czekac nim ludzie powiedzieli screw this i am going home. Sam przez chyba trzy tygodnie siedzialem w noob corpie byle dalej od 0.0 i lags of doom. Zanim ccp troche poprawilo evke to mialem srednio 1 na 3 do 1 na 4 lossy przez rozmaite lag features. A to na traficu hosty dogonily a to w kampie sie grid ladowal dluzej niz session change itd. itp. Nic tak nie psuje checi do gry jak po przekradnieciu sie przez kampe z dusza na ramieniu dobijasz do gate, jump i klonownia bo traffic. Incrusion moze przynajmniej pozwoli na small scale pvp. Chociaz mnie to nie bawi w eve. Ja poprostu lubie wielkie bitwy.

SokoleOko:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Grudzień 15, 2010, 07:33:29 ---Incrusion moze przynajmniej pozwoli na small scale pvp.

--- Koniec cytatu ---

Nie demonizujmy: small i med scale PvP miało się dobrze cały czas, nie licząc sytuacji gdy gang wylądował w systemie dzielącym noda z jakimś blobfestem . Natomiast walczyć 75v75 dawało się zupełnie spokojnie.

IMHO od czasu premiery Dominion i tamtego buga sytuacja znacznie się poprawiła. To, że w czasie naprawdę dużych bitek panuje odpowiednio duży lag wynika też ze zmiany taktyki:

1) Missile-spam
2) Fighter-bombery (więcej missile spamu).

CCP z tym walczy i pozostaje poczekać parę tygodni na efekty Incursion.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej