Eve Online > Wsparcie techniczne
Kilka kont problem
Kara Mon:
Stawiam na dysk i/lub Windows XP . Tylko to wyraznie rozni sie od konfiguracji laptopa.
Bonie:
Po redukcji rozdzielczości na stacjonarce na 1024/768 , w Windows XP , zapotrzebowanie na RAM spadło o 1 GB !! i udało się uruchomic spokojnie 7 kont w normalnym trybie w pustym 0.0 ...
Przeinstaluje Windowsa na 7 , postaram się dopisac co się zmieniło jeśli temat nie zostanie zamknięty . Jeśli efekt będzie mierny , postaram się zainstalowac windowsa 2003 64bit i dołożyc jeszcze 2 gb ramu . Swoje wnioski postaram się tutaj dopisac , moze kiedyś komuś się przydadzą . Ale ewidentnie dziwnie rozlokowywana jest tutaj pamiec RAM i tu jest problem , by możę jest to wina mojego XP ...
Pozdrawiam i Dziękuję
stefan:
Pozwole sobie dorzucic dwa grosze do puli. Jak juz przygotowujesz sie do reinstalki system, sugerowalbym od razu uzycie wersji 64-bitowej systemu, ktora wykorzysta w pelni zainstalowane 4GB pamieci RAM, a nie jak w tej chwili 3,x GB przy 32-bitowym systemie. Oprocz tego klient Eve ma parametr kontrolujacy wlasnie jak duzy bufor w pamieci powinien zalozyc. Niestety nie jestem w stanie podac dokladnej lokalizacji/nazwy tego paramentru jako ze jestem w pracy, ale przegladajac zakladki ustawien powinienes znalezc, bo na pewno jest wlasciwie opisany tam. Moze sie okazac ze przy obecnej konfiguracji bedzie dzialac jak nalezy, przy zmniejszonym buforze. Podejrzewam, ze powolnosc dysku (ze wzgledu na jego wiek i interfejs) ma tu takze niebagatelne znaczenie poniewaz przy tylu klientach naraz odpalonych, system jest zmuszony do korzystania z pliku wymiany po wykorzystaniu calego RAM-u. Sam plik wymiany radze ustawic na staly rozmiar, np. odpowiadajacy wielkosci RAM-u i upewnil sie ze w zaawansowanych ustawieniach systemu jest ustawione pierwszenstwo wykorzystania zasobow dla programow, nie dla procesow dzialajacych w tle.
Pozdrawiam
Edit: Znalazlem parametr: w zakladce display&graphics nazywa sie on Resource Cache Enabled. Opis sugeruje ze przy wlaczeniu go wydajnosc powinna wzrosnac kosztem uzytej pamieci, czyli jesli masz go wlaczonego, moze to powodowac nadmierne uzycie obszaru fizycznej pamieci RAM.
Bonie:
Stefan - sporo pomogło , wszystko poustawiałem tak jak radziłeś , dodatkowo wyłączyłem wszystkie super duper wizualizacje samego XP i ustawiłem początkowy rozmiar pliku wymiany z 2048 na 4096 , końcowy bez zmian 4096 .
Moje pytanie , czy radzisz od razu zainstalowac Win 2003 ( kernel ma ten sam co Vista, więc bardziej stabilny niż XPek ) w wersji 64 bit , zamiast siódemke 32 bit ? I jak najszybciej wymienic dysk na 7200 obr/s SATA ?
Aha i najważniejsze ! Ten Cache w grze ustawic na używanie go , czy nie , w przypadku mojego obecnego dysku ?
I rozumiem , w przypadku systemu 64 bit , evke , trzeba ściąga na nowo pod nowy system ?
Pozdrawiam i Dziękuje !!
Doom:
Klient eve jest w dwóch wersjach:
- windowsa
- maca
W kategori windows masz wszelkie wariacje tego systemu obsługiwane przez klienta bez rozbicia na osobne instaltory, więc jesli nie wywaliłes instalatora którego uzyłeś teraz, oraz do czasu wymiany systemu nie wyjdą nowe łatki nic nie będziesz musiał ściągać
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej