Eve Online > PVP
[PVP] Sacrilege
Nitefish:
Crux - takie pytania pomocnicze:
1) jaki zasięg wg Ciebie ma protek na blastach?
2) jak szybki jest protek na 1600 z 3 trimarkami?
I teraz biorąc pod uwagę 2) jak taki protek mógł być w zasięgu 1) żeby puknąć sacri? Takie komentarze przypominają mi wypowiedzi typy "i tak nie chciałem tego shipa" :P
Azbuga:
polatałem chwile sacrim na fitach dość podobnych do tych które proponował Najtfish i wszystko było by pięknie gdyby nie brak bufora... spadałem zanim weszły dwa cykle repek :( tank jest nie do złamania właściwie przez żaden pojedynczy statek który nie ma neutów. Ale niestety nie trafiłem na taką idealną sytuację :) a zdolności do uciekania gdy robi się gorąco są żadne...
Jeśli iść w tą stronę kusząco wygląda legion - bo zrobiony na assaultach to taki sacri tylko z większym tankiem i buforem 40k ehp zamiast 13k.
Myślę w sumie nad składaniem tego do gangu na max damage i modleniu się żeby nikt nie pomyślał o tym jak o primary.
Kara Mon:
Ja odpowiem za cruxa
1. 2.3 / 9.4 na Antimatter i 5.6 /12 na Null
2. 1239 bez przepalki i 1754 z przepalka
z drugiejs trony fakt sacri bez plyty poleci szybciej , kwestia czy dal bys rade zakitowac go (pamietaj o 15+ km webie) a taki protek ma ehp wieksze od niejednego bs-a i to bez slave setu i sygnature duzo duzo mniejsza co grozi dlugim biciem i brakiem cap boosterow do ciagnacych go reperek i mwd-ka , na close imo bylbys bez szans.
To jedna z takich walk gdzie nie ma jednoznacznej pewnosci kto wygra bo nie da jej sie w prosty sposob odtwozyc na papierze :P
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Kara Mon w Styczeń 10, 2011, 19:33:45 ---Ja odpowiem za cruxa
1. 2.3 / 9.4 na Antimatter i 5.6 /12 na Null
2. 1239 bez przepalki i 1754 z przepalka
z drugiejs trony fakt sacri bez plyty poleci szybciej , kwestia czy dal bys rade zakitowac go (pamietaj o 15+ km webie) a taki protek ma ehp wieksze od niejednego bs-a i to bez slave setu i sygnature duzo duzo mniejsza co grozi dlugim biciem i brakiem cap boosterow do ciagnacych go reperek i mwd-ka , na close imo bylbys bez szans.
To jedna z takich walk gdzie nie ma jednoznacznej pewnosci kto wygra bo nie da jej sie w prosty sposob odtwozyc na papierze :P
--- Koniec cytatu ---
Tak sobie czytam i ... mam pytanie jedno.
Czy czasem to sacri nie będąc w zasięgu protka nie będzi musiało prawie używać repki więc cap pójdzie jedynie w mwd. Zgadza się?
Kara Mon:
Dlatego napisalemz e ta walka jest trudna do ustalenia tylko teoretyzujac . Sacri zeby protek nie zwial musi podejc na okolo 10 km i wylaczyc mu mwd , poza tym zasiegiem protek ma przewage predkosci bo ma dluzszego weba (oczywiscie patrze tylko na fit sugerowany przez nitefisha i tego protka z killa) . Na dystansie 10 km protek z nulli calkiem znosnie moze juz przywalic i do tego ten jego bufor i wzglednie mala sygnatura. Walka poza zasiegiem sensownego dpsu protka jest bez sensu bo ten by po prostu sobie odlecial (zakladam ze pilot mialby jakies objawy posiadania mozhu).
Tak mozemy teoretyzowac do jutra i nic z tego nie wyniknie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej