Eve Online > PVP
[PVP] Sacrilege
Azbuga:
próbowałem dzisiaj z płytą i 2 frakcyjnymi webami na 18km. bez repki. TRAGEDIA. szczęśliwie bez wtopy ale nigdy więcej.
Nite? a próbowałeś z cap boosterkami 400 a nie 800? i czy frakcyjne repki by nie pomogły mocno z capem?
Na heavy missilach to bzdura - to ma bonus tylko do hamów.
Co do punkta to żeby cokolwiek złapać niestety muszę mieć długiego - za to wacham się czy dać dodatkowo scrambla zamiast weba. Wątpię żeby to był dobry pomysl w sumie.
Nitefish:
@ Herezja, powiem tak - jestem lekkim maniakiem sacri. Mam 4kk sp w missile tylko pod sacri praktycznie. Drony też mam prawie wymaksowane bo są mi potrzebne do curse. Także mam clona, zrobionego pod sacri z odpowiednimi drutami :P (m.in 2 druty +3 do dps missile). To wszystko daje razem rezultat, który ci wkleiłem.
@ Azbuga - z wyliczeń wynika, że znacznie lepiej wychodzi na 800 niż 400 bo dostajesz po prostu więcej capa w krótszym czasie. Jeśli chodzi o frakcyjne repki to opyla się tylko Corelum C-type, bo zżera najmniej capa spośród frakcyjnych a naprawia najwięcej. Oczywiście mowa o repkach w podobnej cenie. Ogólnie chwilowo kasą nie śmierdzę ale zazwyczaj używam jednej t2 i jednej corelum bo fajnie się pali.
Co do missile to podstawą jest mieć max skille na odległość, wtedy walisz na 20.3km a wiadomo że efektywny zasięg i tak jest nieco mniejszy. Jak wozisz ze sobą javeliny na wszelki wypadek to masz na nich 30km tylko dps spada (i drastycznie speed shipa). Wraz z dronkami mam wtedy 294 dps tylko.
Warp disruptor:
- szybkie ścierwa raczej zawsze ci uciekną jak będziesz miał wd, bo ty poginasz mniej więcej 1400 na mwd lub 2000 jak przepalisz. Nie wiem czy da się w ogóle złapać i przytrzymać Vagę w ten sposób choć Gehen podobno potrafi :P
- ma tą zaletę, że możesz np śmiało bić się z nano hurkiem i drake bo nie pozwolisz dojść do siebie hurkowi punktując go przepalonym webem podczas prób podejścia. Draka na close z łatwością powinieneś ominąć. Obu na luzie stankujesz.
- niestety nie stankujesz nikogo close orbitą;
Scrambler:
- jak złapiesz w zęby to nie ma bata, żeby ci ktoś uciekł, ratują go jammy i neuty wyłącznie... no i zylion webów od rapierów :P
- jak wjedziesz komuś na maskę to masz delikatnie mówiąc średnią opcję na ucieczkę.
W sacri musisz unikać pewnych statków i tyle. Jak wspominałem nie jest to statek do ucieczki. Jak już wlecisz to albo ty albo on (oni). Dobrą opcją jest udawanie ratera, wiele osób nie czai że sacri może w ogóle coś im zrobić i traktują go jako totalnie z dupy ship. Na przykład vagasy często wjeżdżają ci na close żeby Cię szybko zrejpować i lecieć dalej a tu peszek :) - jak mu rozwalisz drony ecm to koniec.
Doom:
Uwzględniłeś Rage pociski?
Nitefish:
Pociski t2 strasznie zwalniaja shipa, jak masz czystą sytuacje i czas żeby przeladować - np masz juz zioma na scramblu i webie - to możesz tak zrobic. Ale ja unikam.
edit: kłamałem. Javeliny zwalniają, t2 zwiekszają sygnature. Mam na nich o 30dps więcej bez przepałki.
[VIDE] Herezja:
Czyli dalej najlepiej jest używać nie tech 2 amo a frakcyjnych pocisków? Swoją droga amarów kiedyś wybrałem właśnie dla sacri a później okazało się, że ten statek jest z deczka niewypałem. Niby mam jakieś tam skille w rakietach z tytułu drejka i sb-ków ale ...wbić poboczne trzeba wysoko aby to miało ręce i nogi a ... ja szedłem z racji amarów w guny no i mam jeszcze matarów więc ... muszę w końcu coś wybrać.
ps. Hace mam na 4 jedynie więc ... (teraz skiluję do R&B a później to chyba drony podciągnę bo są w sumie potrzebne i w pvp i w ratach ale to przyszłość)
ps1. Odgrzanie tego tematu (a raczej działu garażownia) jak widać miało sens bo ludzie dyskutują żywiołowo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej