Eve Online > PVP

[PVP] Sacrilege

<< < (5/13) > >>

Kombat:
Baz tradycyjnie trafił w sedno tarczy

Nitefish:
Ten statek ma określone zastosowanie i próba zrobienia z niego połączenia vagi i myrma po prostu się nie uda. Płyta na nim to fail.
Sacri to otankowana świnia, które ma kosmiczny aktywny tank i bardzo mocne resy. Nie ma szans, żeby z tego zrezygnować bo ten statek nie ma bufora. Siłą rzeczy uderza to w dps ale:
- wybierasz sobie damage pod przeciwnika
- jak złapiesz ścierwo to jedynie totalne wyssanie z capa lub jam mogą uratować ofiarę. Zamęczysz ją po prostu, najwyżej dłużej to potrwa.
- ship na scramblu i webie, który jest orbitowany na 500m cienko trafia cię działkami.

Sacri nie jest łatwym shipem, a poza tym trzeba wiedzieć na co się rzucać. Niestety nie mamy tego komfortu swobodnego spierdzielania kiedy wleją się kumple ofiary (patrz vaga/cynabal).
Stąd niestety często się go nie używa jeśli nie ma się dobrych terenów do solo (lub 2-3 wrogów bez cursa/falcona/logistyka). Ja ten statek po prostu bardzo lubię :)

Vagasy - jak masz dobrego frakcyjnego weba to sięgniesz go na przepałce i następnie przepalając mwd złapiesz na przepalonego chwilowo scrambla :D Serpentisowy ma 17km zasięgu a domination 19.5 (ale ten ostatni to już perwersja).

@Herezja, podam Ci statsy mojego sacri w wersji z hacami na 5 (będę je miał po świętach!):

resy:
EM:85.7% (przepalone 89.2%)
THERMAL: 81.4% (przepalone 85.9%)
KIN: 83.5%
EXPLO: 87.3%

defence:
bez dropsa: 597
z dropsem: 717
z dropsem i przepałką: 1065

dps:
bez przepałki: 360
z przepałką: 414 (niedługo dociągnę do 425)

Jeśli chodzi o dps skile w missile to brakuje mi tylko warheads upgrade na 5 i specki. Szybko tego nie zrobię raczej :P.

Generalnie nie przepalam wyrzutni bo dość szybko się okazuje w którą stronę potoczy się walka. Sacri można by fajnie dopakować drutami +5 jeśli się lata po low bo wtedy jest gwarancja, że nie pójdą z podem.

Larving:
Wybacz Baz ale patrząc na twojego ostatniego lossa z sacri http://eve.battleclinic.com/killboard/killmail.php?id=11672438 zaryzykuje stwierdzenie, że Nitefish ma większe doświadczenie w lataniu tym hacem. W ogóle parę osób z BUFU lata sacri i fit w stylu Nite'a się na prawdę sprawdza. Oczywiście każdy i tak wybierze fit który najbardziej do niego przemawia

Nitefish:
A ten mój fit to jest lekuchno ulepszony fit Gehena, który jest u nas odwiecznym mistrzem sacri ;).

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 17, 2010, 18:51:10 ---@Herezja, podam Ci statsy mojego sacri w wersji z hacami na 5 (będę je miał po świętach!):

resy:
EM:85.7% (przepalone 89.2%)
THERMAL: 81.4% (przepalone 85.9%)
KIN: 83.5%
EXPLO: 87.3%

defence:
bez dropsa: 597
z dropsem: 717
z dropsem i przepałką: 1065

dps:
bez przepałki: 360
z przepałką: 414 (niedługo dociągnę do 425)

Jeśli chodzi o dps skile w missile to brakuje mi tylko warheads upgrade na 5 i specki. Szybko tego nie zrobię raczej :P.

Generalnie nie przepalam wyrzutni bo dość szybko się okazuje w którą stronę potoczy się walka. Sacri można by fajnie dopakować drutami +5 jeśli się lata po low bo wtedy jest gwarancja, że nie pójdą z podem.

--- Koniec cytatu ---

Patrząc i biorąc pod uwagę to co piszesz to ... nie za bardzo opłaca mi się wsiadać w sacri gdyż ... po 1 nie mam skili na tech 2 wyrzutnie a nawet gdyby to i tak dps jest sporo niższy niż ten co podałeś bo 316 z dronami przy tech 2 wyrzutniach i specce na 4.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej