Eve Online > PVE
[pve] Noctis
Ranshe:
--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 29, 2011, 11:07:45 ---Hit dice is rolled separately for each module that is grouped while taking into account wrecking hits, so you won’t have a wrecking hit taking the summed up damage of all weapons (which would just be insane).
--- Koniec cytatu ---
Mhm. No to generalnie nie mieliśmy racji. :)
SokoleOko:
--- Cytat: Pol Kent w Marzec 29, 2011, 11:24:52 ---Hmm....ja wiem, że jest tendencja do maskowania każdej "nieprofesjonalnej wtopy" ;D i nie żebym był ekspertem od travel-fitów alt-scoutów ale.... ten tzw. alt-scout nie ma ani AB, ani MWD. Czy to aby na pewno standardowy fit na alt-scouta....?
--- Koniec cytatu ---
Powinien mieć MWD, ale szczerze mówiąc - skoro ma covert-cloaka i nullfier (oraz wariackie agility) to niby co ma go zatrzymać podczas 40j gate-to-gate?
Dormio:
--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 29, 2011, 11:07:45 ---How are the grouped weapons attributes calculated?
The system was designed to retain balance between grouped and individual weapons. For example, damage multiplier and capacitor consumption will be properly multiplied depending on the number of grouped weapons, while falloff, tracking, range will remain the same. Hit dice is rolled separately for each module that is grouped while taking into account wrecking hits, so you won’t have a wrecking hit taking the summed up damage of all weapons (which would just be insane).
--- Koniec cytatu ---
No to mam szczęście i powinienem grać w totka, bo te kilka logów które sprawdzałem, a w których miałem po kilkaset strzałów twierdzi, że w działach rozgrupowanych mam więcej wrecków niż kiedy są zgrupowane.
No ale to może jak GlassCutter napisał powinienem sprawdzić kilkaset logów, a nie bazować na tych kilku które chciało mi się przeglądać. Z tym, że wówczas zaczyna nabierać znaczenia efekt skali, bo przy kilkuset tysiącach strzałów uśrednianie zaciera różnice. Tylko ile strzałów masz na pojedynczym targecie ? Kilkaset ? Nic to... po prostu mam szczęście do wrecków 8)
Xarthias:
Model (mocno) uproszczony.
Działa (8 szt) zgrupowane wysyłają informację:
AA BB C D E F G H I J (12 pakiecików, bajtów, whatewer).
Gdzie AA - rodzaj działa, BB - rodzaj ammo, C-J wyniki trafień poszczególnych dział (0-pudło, 1-glancing hit, 2-light itp...).
Działa rozgrupowane:
Działo nr 1: AA BB C (5 pakietów),
Działo nr 2: AA BB D (5 pakietów),
.
.
Działo nr 8: AA BB J (5 pakietów).
Łącznie 8 dział przesyła więc 40 pakietów, czyli 3 i 1/3 raza więcej niż po zgrupowaniu. Stąd zysk przy stosunkowo małej ingerencji w mechanikę.
Oczywiście, gdyby rodzaj hita był określany łącznie dla wszystkich dział, spowodowałoby to jeszcze większą różnicę w ilości danych, ale jednocześnie mogłoby nieco zachwiać ogólnym balansem dpsu.
Dormio:
Ostatnio sprawdzałem dla rakiet = w przypadku wyrzutni zgrupowanych jest sumą wartości (średniej) dla poszczególnych rakiet, w przypadku rozgrupowanych różnica pomiędzy poszczególnymi rakietkami nie jest duża, ale występuje, a suma jest inna niż dla wartości zgrupowanej (znów różnica nie jest wielka)...
Zagadnienie akademickie, ale skoro niektórym 2% robi wielką różnicę... ;) :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej