Śmietnisko > Off Topic
WW3 ?
Khobba:
--- Cytat: Hutriel w Grudzień 05, 2010, 11:55:25 ---
ale pamietajcie ze przepowiednie kazdy pisac moze :)
--- Koniec cytatu ---
http://www.youtube.com/watch?v=X4Y-2BRdn4A&feature=related
Ellaine:
Baba Vanga dość pozytywnie się odznacza na tle różnych jasnowidzów i proroków. Mówi w miarę jasno, konkretnie i daje przyzwoicie precyzyjne daty. Była bardzo popularna i odwiedzało ją wiele ważnych osób.
Jako że nie widziałem przyzwoitych transkrypcji jej proroctw przed zapowiadanymi wydarzeniami nie mogę powiedzieć "ohoho - spełniło się!". Na sieci są pokazane proroctwa od 2008 w górę. Jest kilka przeszłych proroctw ale żadnego z nich nie znałem zanim się spełniło, więc jak dla mnie, możliwe scenariusze to;
1. Tonie Kursk. Żądne sławy trolle z internetu, bułgarskich mediów brukowych lub dowolnej grupy która chciałaby wykorzystać proroctwa do jakichś celów propagandowych - twierdzą że Baba Vanga powiedziała że zatonie.
2. Tonie Kursk. Ktoś kto gadał z Babą Vangą 20 lat wcześniej o leczeniu reumatyzmu nagle przypomina sobie że Baba Vanga powiedziała że zatonie.
3. Tonie Kursk. Spośród solidnie uporządkowanej, publicznie dostępnej dokumentacji na temat tego, co Baba Vanga powiedziała, zostaje wyciągnięta transkrypcja i tłumaczenie proroctwa zatonięcia Kurska.
Jeśli tak, to:
a) Baba Vanga jest w istocie rewelacyjnym jasnowidzem.
b) Gdzie jest ta dokumentacja?!?!
4. W sejfach FSB albo innym niedostępnym publice miejscu są przechowywane transkrypcje, tłumaczenia i interpretacje tego co przepowiedziała Baba Vanga. Jest to uzasadnione niezależnie od tego czy naprawdę przepowiadała przyszłość czy nie, ponieważ była znaną osobą której słowa miały wpływ tak na lud jak i na ważne osobistości. Ktokolwiek ma te dokumenty, od czasu do czasu puszcza w eter to, co jest mu wygodne. Mogą to być materiały umacniające wiarę w jakiś stek bzdur albo odwrotnie - podważające autentyczność super prekognitki o 100% skuteczności.
Co do proroctw na następne 3000 lat: są niezłe. Wyglądają jakby różni rosyjscy i byłgarscy wizjonerzy SF przychodzili do Baby Vangi i odbywali dialogi w klimacie:
-Oh oh, czy ludzie kiedyś będą budować miasta pod wodą? Czy chce babcia herbatki?
-Tak.
Mac Dercad:
„Na przełomie wieków, w sierpniu 1999 albo 2000, Kursk zaleje woda a cały świat płakać będzie po nim.”
Wydaje mi się, że powyższe proroctwo mogło ucierpieć w tłumaczeniu przez brak polskich fontów. W poprawnej wersji z 'o' kreskowanym trafność pozostaje dalej dość wysoka, jednak poziom niezwykłości jakby opada.
Poza tym: ten wątek potrzebuje Minchina: http://www.youtube.com/watch?v=RFO6ZhUW38w
Calix:
Przewiduję że ten topic zostanie w ciągu najbliższej strony strollowany. Nazwijmy to moją przepowiednia krótkoterminową. 8)
ManganMan:
Przynajmniej my zachowajmy powagę :)
Jak dotąd:
- w listopadzie rozpocznie się III wojna światowa, podczas której na szeroką skalę będzie użyta broń biologiczna i chemiczna - BUSTED
- dojdzie do konfliktu pomiędzy Zachodnią Europą i USA - BUSTED
- dojdzie do konfliktu pomiędzy Wielką Brytanią i Francją - BUSTED
- na Krymie będzie miał miejsce konflikt militarny - BUSTED
- w Europie będzie miał miejsce wielki kryzys ekonomiczny - PLAUSIBLE
- dojdzie do olbrzymiej katastrofy ekologicznej na Morzu Czarnym, - BUSTED
Tyle można określić co do przepowiedni Nostradamusa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej