Eve Online > Dyskusje ogólne

Pytanie do starych carebearow :)

<< < (2/8) > >>

Doom:
Ratler - dominiks na shield zamiast na armorze, mozna toto zrobić cap stabel nawet na xl (bez strat w dps chyba ze sie upierasz ganiać raty z torpedami - 4 cruise bez dopały ze skila to mniej niz równowartość dodatkowej heavy t2, z wybranych staków najmniej polecam właśnie tego

Nighthawk - bardzo dobrze mi się nim latało dps nieco nizszy niz tengu, ale za to 5 light wiec albo strzelasz w dwa cele na raz, albo masz set ecm z dedykacją dla upierdliwych drimieli czy innego małego agresywnie nastawionego gówna - całkiem fajny na nighthawku jest też bonus do celnosci rakiet, ładnie gnębi sie dzieki niemu małe cele, natomiast może nieco  irytowac mały w porownaniu z tengu zsasięg rakiet, tank tradycyjnie uzywa sie raczej pasywny, ale wiem że mozna również popróbować z aktywnym (zalecam pithum a type med)

Golem - mam i uzywam od niedawna, ale z pobierznych testów wychodzi mi że w zasadzie to jedyny tej wielkosci ship na którym sensownie można sie pobawic torpedami, ma bonus zarówno do celności jak i do TP (w przypadku torped 2 dają ładne walnięcie torpedami w cruzy (bc zazwyczaj na salwe). Jak torpedy to również rigi pod nie, po jednym t2 do zasiegu, wtedy z javelimnów siegniesz w zasadzie każdego rata który Ciebie orbituje, a t1 sporo tych które podlatuja w okolice 30-40 km (javeliny około 60 i troche dolecą) z tego co pisałeś o swoich anomalkach to bedziesz topił gueristy. Odpuść sobie na nim stabilny cap. Da się tak zrobić ale wtedy dps ssie a torpedy to ponownie broń z przyłozenia. W tanku jak najwydajniejszy booster + jeden albo dwa ampilifery , jak sie wykosztujesz + dolo zysz secik crystali to shild z 0 na 100 postawisz w jkaisś 5 cykli (mniej jak 30 sekund)

sc0rp:
Dzięki Doom wlasnie o  taki opis mi chodzilo. Nighthawk to taki drejk na sterydach czy lata sie nim troche inaczej?

Ganiles:
Czyli plexy (8/10-10/10) i sleepersy. Sam z zadnych z tych konkretnych okretow nie latalem, ale jesli to bedzie solo to sadze ze:
Na plexy 8-10 - 10/10 zabraknie ci dps w rattlesnake i nighthawku.
Jesli bedzie plex z neutami to nighthawk czy rattle lepiej dadza sie zrobic na pasywny tank
W przypadku sleepersow uzytecznosc dron z rattlesnake moze byc drastycznie ograniczona

Doom:

--- Cytat: Dark Flonoe w Grudzień 02, 2010, 11:20:44 ---Dzięki Doom wlasnie o  taki opis mi chodzilo. Nighthawk to taki drejk na sterydach czy lata sie nim troche inaczej?

--- Koniec cytatu ---
W zasadzie nie mam porównanie :P drakiem pve lartałem jako straszliwy noob z częściowo tylko t2 fitem, później dochrapałem sie ravena (10 minut póxniej znowu latalem drakiem), jak miesiąc póxniej kupiłem cnr to przesiadłem sie z niego dopiero w rattla (stara wersja) i jak mi ccp popsuło ratla to wtedy przesiadłem sie w comanda który w tym czasie sie wyskilował (różnica czasu to prawie rok miedzy drejem pve i nightem) najwieksza różnica miedzy tymi dwoma to moim zdaniem zejscie med slota w low slot troche inny fiting to wymusz , a brak tego 6 slota czasem drażni

KusKus:

--- Cytat: Dark Flonoe w Grudzień 02, 2010, 11:10:28 ---A tekst ze tengu daje rade zrobic 10/10 jak nie ma neutow to gratz you win eve a teraz poszukaj Maze i nagraj film - bedziesz pierwszym ktory go zsolowal.

--- Koniec cytatu ---

Wygralem EvE :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej