Eve Online > Dyskusje ogólne
Jak nie fitować faction shipów (było: Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy)
sc0rp:
--- Cytat: Xeovar w Listopad 30, 2010, 17:09:22 ---(...) w przypadku losa (koszt fitu czyli kilkadziesiąt m a nie 500m) (...) przypadkiem wdupi .
--- Koniec cytatu ---
czyli rozchodzi sie oto ze go stracil, tu sie w pelni zgadzam ze ktos kto stracil raciarke moze byc jednym z dwoch rodzajow pilotow:
- osłem (dal sie zlapac/racil z hostami na localu/byl afk w shipie za banke)
- pechowcem (dramiel/cep wylogowal sie na anomalce, pilot sobie spokojnie racil i nie zdarzyl uciec nim go dramiel zlapal)
Hmm ale w takim razie w najglupszych wtopach powinna ladowac kazda raciarka.
--- Cytat: Xeovar w Listopad 30, 2010, 17:09:22 ---Pomijając już fakt, że jak farmi na swoje cudo marzeń, to po takiej wtopie jest ma 0 ISK z 3b potrzebnych na statek z fitem, a miałby w kieszeni 400m....
--- Koniec cytatu ---
To ja pragne zwrocic uwage, ze pisalem kilka stron temu ze zakladajac ze zastosowal sie do glownej zasady eve (nie lataj tym na czego strate cie nie stac).
--- Cytat: Doom w Listopad 30, 2010, 17:32:30 ---[tekst dooma o tym jak to tank (i najlepiej dps) t2 jest potrzebny do tego aby latac BSem bo inaczej wredne raty go spala]
--- Koniec cytatu ---
Hmmm jak sobie pomysle jak wsiadalem do Ravena po raz pierwszy nie mialem fitu T2, nie mialem kasy na frakcje wszystko opieralo sie o ultra bezpieczny tank (x-large booster stable) i jakos mi nie splonol, pozniej poszedlem krok dalej wyskillowalem hardenery T2 i zmienilem moj ultra bezpieczny tank na bardzo bezpieczny (x-large booster stable dopoki mam cap boostery). Nastepnie wymienilem moduly T1 (po za launcherami) do ktorych T2 mialem daleko na wersje CN tj x-large shield booster i shield boost amp. Pozniej to juz bylo z gorki coraz wiecej modulow bylo T2, przyszly lepsze shipy cerb, tengu i kurde jakbym nie patrzyl te wredne raty mi nie spalily tego mojego ravenka i jak to sie ma do twojego tekstu?
Jedyne z czym sie zgadzam w twoim tekscie to to ze nacisniecie klamki od shipa nie oznacza ze jestesmy gotowi aby nim efektywnie latac.
Ganiles:
--- Cytat: Xeovar w Listopad 30, 2010, 17:09:22 ---OMG.
Tak, można. Tak, jest to głupie i nieefektywne. Porównując, weź niedouczonego pilota samolotów rolniczych, daj mu F16, zapakuj włóczniami i poślij na wroga. Można ? Można. Głupie ? Głupie.
--- Koniec cytatu ---
Sugerujesz ze ktos kto potrafi bez problemow przeskoczyc w megasie przez brame, nie opanuje Vindicatora i straci polowe struktury na zderzeniu z brama?
Wedlug mnie glupie to jest argumentowanie w ten sposob.
Co do fitowania:
Faktycznie lepiej by bylo gdyby zalozyl tl2, frakcje lub complex - bylby lepszy loot i nie byloby rozzalonych napastnikow ( Vindicator na pasku, lapac choinke, punkt, kill, eee gdzie moja frakcja??).
KM znalazl sie w najsmieszniejszych i najglupszych wtopach - wedlug mnie bezpodstawnie. Co jest najsmieszniejszego lub najglupszego wyrozniajacego tego akurat killa?
Argument "nie wsiadac w niedoskillowany okret" mozna by nie komentowac, o ile zgadzam sie z nim w pvp to w pve... - zgodnie z ta argumentacja koles powinien latac max bc, albo cruzerem. Ma to niby skille na bsa, ale trzeba czekac na caly osprzet tl2 ( w sumie moze petycja o usuniecie z gry meta 1-4??, oraz podniesienie wymagan (skilli) frakcji i complex do tego co ma tl2).
sc0rp:
--- Cytat: Ganiles w Listopad 30, 2010, 18:00:34 ---(...) i nie byloby rozzalonych napastnikow ( Vindicator na pasku, lapac choinke, punkt, kill, eee gdzie moja frakcja??). (...)
--- Koniec cytatu ---
this.
usmialem sie, ale mysle ze trafiles w sedno.
Qbbaa:
Chuan Perveres - gość gra od 2010.08.23 hehe NOOB
hehehe czy wy nie za poważnie bierzecie tej gry ? nie myli się wam ona z realem ?
Porównywanie kierowcy/pilota superbolidu jest nietrafione booo w realu to on stwarza zagrożenie dla siebie i innych , natomiast w grze jeśli tylko liczył się ze stratą takiego statku to co mu się mogło stać ? Jedynie mógł nadwyrężyć swoja kieszeń czy wallet .
tu przychodzą ludzie pograć i pobawić się trochę za darmo lub małe pieniądze .... dla jednych 100 euro to dużo ale drugi może sobie stówkami cygara przypalać i jak się rozejrzę w tej grze to widzę wielu takich ....
Wytłumaczcie mi coś bo nie rozumiem nadal mimo że czytam i się uczę :
czyli bez fitu T2 nie ma szans latać na frakcyjnym shipie?
to jak ja wylatałem pół roku na swoim i dorobiłem się takich standów i kasy?[do dzisiaj nie latam na ficie T2]
co ma robić gość przez pół roku? [ chyba tyle mu zejdzie na wyskilowanie całego fitu T2]
gdzie byłby jego KB gdyby miał w tamtym momencie frakcyjny fit lub T2 ?
jaki jest statek kilka razy tańszy od tego i na jakim ficie z większą lub porównywalna efektywnością bez fitu T2 ? [ myślę że koledze chodziło o DPS i tank]
To narcyzm czy egocentryzm twierdzenie " my mamy skile i fit T2 a nowi to krowy paść a nie
latac nam tutaj..."
Kto jest cwańszy i mądrzejszy gość co po kilku latach lata tanimi statkami z fitem T2[ bo na droższe go pewnie nie stać :P]
czy taki co po 2 miechach lata w czym chce i jak mu się podoba [ i nie obchodzą go lamenty starych doświadczonych nędzarzy hehe ]
Rozumiem jak wyśmiewacie kogoś kto kupił drogi sprzęt i nie pytają się doświadczonych kolegów władował tam niepotrzebne pierdoły ale wyśmiewając gościa który wkłada w grę wszystko co może żeby mieć wiecej dps i tanka tylko z zazdrości to chyba przesada
ale może macie racje w tym co piszecie iii:
Postanowiłem ogłosić konkurs na taki statek bez fitu T2
Zasady
termin 7 dni
nagroda 100mln [ jeśli mi się bardzo spodoba podniosę na 500mln ]
wymagania kilka razy tańszy statek z tanim fitem bez T2 [ tani czyli bez oficerskich i frakcyjnych]
porównamy go do fitu bohatera tematu na EFT ze skilami all 5 [ max to 5 pkt za dps 5 pkt za tank 5 pkt za cap]
to zapraszam do konkursu :)
Ellaine:
--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 17:58:16 ---czyli rozchodzi sie oto ze go stracil, tu sie w pelni zgadzam ze ktos kto stracil raciarke moze byc jednym z dwoch rodzajow pilotow:
- osłem (dal sie zlapac/racil z hostami na localu/byl afk w shipie za banke)
- pechowcem (dramiel/cep wylogowal sie na anomalce, pilot sobie spokojnie racil i nie zdarzyl uciec nim go dramiel zlapal)
--- Koniec cytatu ---
Może być też najszlachetniejszym typem gracza - AFKerem :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej