Eve Online > Dyskusje ogólne

Jak nie fitować faction shipów (było: Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy)

<< < (10/23) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 13:53:06 ---cos koslawo tego vindyka sfitowales bo wiesz vindyk ma wygar na poziomie 1200 dps.

--- Koniec cytatu ---

Na blasterach.

Dheedee:

--- Cytuj ---cos koslawo tego vindyka sfitowales bo wiesz vindyk ma wygar na poziomie 1200 dps.
--- Koniec cytatu ---

Chłopie nie kompromituj się teraz - gdzie na tym kmie sa blastery? chyba że nie dopatrzyłem sie jakichś zlootowanych w cargo;)

Na tym samym ficie i z taką sama ilością dron - 4 wardeny - wychodzi:
Vindi:   708 dps
Hypek: 657 dps
Domi:   605 dps
Mega:  594 dps

Czy jest sens pakowac tyle w raciarkę - ktoś dla kogo misje to zło powie że nie, jakiś cudak co pakuje po 5 bil w shipa żeby zarabiac 15 isk/ godzinę więcej powie że tak...

Pzdr...
Dd...

Ellaine:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 13:25:35 ---1. dominix railboatem? lol

--- Koniec cytatu ---
Dominix ma 25% bonusu do obrażeń z raili. Jakkolwike fit Dormio ma płyty co wydaje mi się dziwne i z czapy jak na fit pve, to ogólnie, Dominix potrafi niemal zdublować swój DPS za pomocą rządku 350mm:
5 * Garde II ~ 450 DPS
5 * Garde II + 6 * 350mm ~ niecałe 800 DPS. Taki Dominix jest całkiem spoko farmostatkiem wyciągającym około 40-50 milionów na godzinę. Wada - słaby tank.

Z pamięci:

Rigi: 2 * CCC, 1 * sentry damage <<< tu leży problem z navy dominixem - brakuje mu rigowalności na to
Low: 5 * jakiś tank i cap 1 * magstab
Mid: 2 * cap recharger 1 * tracking computer 2 * omnidirectional (fajnie jak frakcyjniak - ale to koło 100 baniek sztuka)
Hi: 6 * 350mm

Dormio:

--- Cytat: Albi w Listopad 30, 2010, 14:06:07 ---Taki Dominix jest całkiem spoko farmostatkiem wyciągającym około 40-50 milionów na godzinę. Wada - słaby tank.

--- Koniec cytatu ---
Taki układ działa bardzo fajnie. W zależności od potrzeby jedną płytę możesz wymienić na magstaba albo dodatkowy dedykowany hardener, albo zmienić układ dział na 4+2 i podnieść resisty do 70+%. Jednak wg mnie układ z dodatkowym buforem na tanku jest dużo bardziej efektywny, szczególnie przy full agro.

sc0rp:

--- Cytat: Dormio w Listopad 30, 2010, 13:58:37 ---Ja ?? Halo... obudź się. To fit kolesia z KMa !
No i dlatego oceniam fit, a nie gościa.
--- Koniec cytatu ---
znaczy wzioles swoje skille + fit kolesia (dziala/drony T1) i porownales ze swoimi skillami + optymalnymi fitami (dziala/drony T2)? Jesli dobrze rozumiem to faktycznie to bylby fail, ze mozesz uzywac dzial t2 a fitujesz t1.

--- Cytuj ---No, skoro Ty to mówisz to przecież musi być prawda, a i tak mi moje fity jakoś się tak sprawdzają i nie muszę wywarpowywać po kilka razy  :P

--- Koniec cytatu ---
hmm a tak z ciekawosci ile robisz isk/h ?

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 30, 2010, 14:00:53 ---Na blasterach.

--- Koniec cytatu ---
ano na blasterach, bo vyndika sie fituje na blasterach z mwd i siatkami na moja wiedze jak sie robi z tego raciarke.

--- Cytat: Dheedee w Listopad 30, 2010, 14:02:34 ---Czy jest sens pakowac tyle w raciarkę - ktoś dla kogo misje to zło powie że nie, jakiś cudak co pakuje po 5 bil w shipa żeby zarabiac 15 isk/ godzinę więcej powie że tak...

--- Koniec cytatu ---

1. racenie to nie tylko misje, a takze anomalki i plexy
2. hmm to bede cudakiem, co prawda jeszcze 5bil w jeden ship nie wlozylem (max to 3,5) ale wloze - jak dozbieram na nyxa :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej