Eve Online > Dyskusje ogólne
Jak nie fitować faction shipów (było: Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy)
SokoleOko:
--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 12:56:44 ---http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=7659697
O ile dobrze pamietam mowiles cos o frakcyjnych siatkach na rapierze, recon v or gtfo ;)
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze, nie czytasz ze zrozumieniem - mówiłem o uzbrojeniu T1. Web nie jest gunem ani launcherem.
Po drugie, to jest solo Rapier. Named web sięga na nim dalej niż punkt, a nie webujesz czegoś, czego nie możesz spunktować.
Po trzecie, tak "Recon V + 2x faction web or GTFO" na flotowym Huginnie po to, żeby z Claymore'm za plecami webować na 95-100 km.
Jak masz zamiar szukać dalej, to z góry uprzedzam że oficjalny fit PBN na Drake'a zawiera moduł meta 4 inny niż MWD, a named MWD jest dzisiaj standardem (tańsze i lepsze niż T2).
EDIT: prośba do moda o doklejenie do wiadomego wątku :)
VonBeerpuszken:
Reasumując "dyskusję"... każdy mądry po 3 latach gry, gdyby tak "przelustrować" każdego "pro" i przejrzeć fity w pierwszym półroczu gry, topic ten przewijałby się jak film...
Inna sprawa, czy KAŻDY nieprawidłowy/nietrafiony fit zaraz musi tu trafiać? Moim zdaniem wrzucanie każdej takiej wtopy to tylko i wyłącznie chęć "nabicia statów" na forum ew. pokazanie "jaki to ja jestem pro bo wysmiewam noobów".. Zapomniał wól jak cielęciem buł :P
Dla mnie osobiście wazniejsze jest JAK ktoś spadł a nie co miał na pokładzie (swoją drogą przewinął tu sie fit jednego z pro gdzie miał dwa WCSy na pokładzie, gdzie wiadomo że to wręcz zbrodnia...normalnie nie wiem jak mógł to zrobić :o , wiem wiem, padną słowa obrony, ale za tydzień kogoś objedzie za to samo)
Śmieszna wtopa? proszę -
http://vonbeerpuszken.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=4838861
Fit jak fit, prawda? (pewnie i tak ktoś się pczyczepi, dla zasady) chodzi o to JAK spadłem
Przeskoczyłem przez bramkę, dwa cepy...e... spokojnie se odlecę... (pod F1 mam cloaka pod F2 MWD/AB) a więc align...F1, F2...F1, F2 !!!! kurna lag??? nie cloakuje!!! dostaję punkty, zlatuje się reszta pilgrim w piach... potem się okazało że ciskałem...1 i 2 zamiest F1 F2 ;D
Co jest głupsze, moja wtopa czy fit nooba... fit jakich tu już jest tysiące... i staje się to po prostu nudne.
EDIT: chyba w czasie meggo pisania wydzielono nowy wątek, proszę o przeklejenie
sc0rp:
--- Cytat: Dormio w Listopad 30, 2010, 13:10:39 ---Mało słyszałeś, mało widziałeś i doucz się. Twoi znajomi to najwyraźniej jakaś wyrocznia jak należy fitować gallanciaki.
--- Koniec cytatu ---
nie wiem czy sa wyrocznia ale kilka osob w korpie wyciaga 100kk isk/h mysle ze to calkiem nie zle
--- Cytuj ---Dla porównania dam fit na Dominixa, który moim zdaniem jest dużo bardziej efektywny (price/performance) na NPCe, a przy okazji to także raliboat :P
--- Koniec cytatu ---
1. dominix railboatem? lol
2. dlaczego zalozyles ze pilot latajacy wyndykiem jakby latal dominixem to dalby rade uzyc sentry t2 i gunow t2? zmodyfikowalem twoj fit dominixa dostosowujac do tego co ten pilot prawdopodobnie MOZE uzyc i wyszlo ze na all5 dominix ma 497dps, a jego windyk 601 oraz duzo wiekszy optimal i falloff
--- Cytuj ---I jeszcze jeden, który się sprawdza na NPCe, tym razem Hyperion:
--- Koniec cytatu ---
all5 - 364dps rotfl skoncz pan wstydu oszczedz - moj pvp drejk ma wyzszy dps.
Doom:
Dark, znam kilka osób latających kronosami (jedna z nich poszła nawet do CBC po akademi, jak jest to pogadaj z nim o komforcie latania czymś takim). Wbrew powszechnej opinii (mojej również) reil ścierwa nie sa złe jesli maja sensowny bonus wspomagający zamontowane na nich hybrydy. Takie sprzęty to właśnie megas, vindyk, rokh, kronos, hyperion i kilka mniejszych. Nie nadają sie do pvp przedewszystkim ze wzgledu na niską alphę i rof (konkretnie podatność na laga). Wszystkie bs które wymieniłem mają jeszcze jedną cechę - pokazują na co je stać dopiero na minimum t2 wicie wspartym profilem suportowych skili all 5 lub prawie all 5. Drone boaty są łatwiejsze w obsłudze i osiągaja minimalny wymagany pozio efektywnosci szybciej, blaster boaty mocno miela, ale i jedne i drugie maja wady których nie ma reil boat (ma za to inne, których nie maja tamte i ładnie sie to zazębia). Drony możesz stracić, albo moga ci narozrabiac (ponadto twój ulubiony argument z podpieciem fighterów - masz statek dronowy i cariera, albo marnujesz bonusy shipa, albo ryzykujesz lotnisko które osobiście musi sie pofatygować na teren bicia ratów), blastery sa jak pisałem bronią działajacą z przyłożenia, oznacza to ze rata mielisz krócej, ale tracisz cały ten czas jaki zyskałes lub jego większość popierniczajac w strone nastepnego, w reil boacie po wybiciu małych smieci, albo nawet przed (dronki terz trzeba karmic) walczysz reilami w optimalu swoich dział nie musząc zbytnio martwić się gonienie celów.
Ganiles:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 30, 2010, 13:17:59 ---Po pierwsze, nie czytasz ze zrozumieniem - mówiłem o uzbrojeniu T1. Web nie jest gunem ani launcherem.
--- Koniec cytatu ---
A od kiedy uzbrojenie to jedynie "guny" i Launchery?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej