Eve Online > NoobGarten
ore
Arsen:
To teraz ja zadam kilka pytan troche zwiazanych z tematem..mianowicie o barkach i ich fitowaniu...
1.Retriever i Covetor z 1 med slotem to raczej obowiazkowo AB (chodzi o szybsze odwarpowanie bo ucieczka z tak oniesmielajaca szybkoscia jaka proponuja oba statki nawet z AB to taki chyba troche komedio-dramat), czy i tak nie ma to znaczenia jak ktos sie pojawi i zasadniczo szkoda slota na AB a bardziej oplaca sie podniesc shilda albo boostowac go? (tutaj nie widze w sumie sensu bez cap boostera)..
2.Jak bronic sie przed SW? Czy piraci stosuja go w ogole na ORE? (znow sie czepiam slamazarnosci barek bo wyglada na to ze SW to maja wbudowane w zalozeniu i spowalnianie 'slimakow' to tylko proceder dla zartu.)
3.Analogicznie czy stosuje sie WD/WJ na ORE i czy jest sens w takim razie wrzucac Warp Core Stabilizera (albo 10 jak tylko low slot pozwoli;>)?
4. Hulk - jest sens robic z hulka Tanka czy lepiej przystosowac go do szybciej ucieczki?
Edit:
5. Jak najlepiej omijac 'zuli bramowych' (bez urazy dla milosnikow pasywnego PvP) w docelowych systemach w ktorych chcemy pokopac..oczywiscie chodzi mi o low sec i null?.
Goomich:
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 00:54:19 ---1.Retriever i Covetor z 1 med slotem to raczej obowiazkowo AB (chodzi o szybsze odwarpowanie bo ucieczka z tak oniesmielajaca szybkoscia jaka proponuja oba statki nawet z AB to taki chyba troche komedio-dramat),
--- Koniec cytatu ---
Akurat AB raczej spowolni twojego warpa.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 00:54:19 --- czy i tak nie ma to znaczenia jak ktos sie pojawi i zasadniczo szkoda slota na AB a bardziej oplaca sie podniesc shilda albo boostowac go? (tutaj nie widze w sumie sensu bez cap boostera)..
--- Koniec cytatu ---
W 0,5 fregaty są dosyć mocne i ten shield booster może się przydać.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 00:54:19 ---2.Jak bronic sie przed SW? Czy piraci stosuja go w ogole na ORE? (znow sie czepiam slamazarnosci barek bo wyglada na to ze SW to maja wbudowane w zalozeniu i spowalnianie 'slimakow' to tylko proceder dla zartu.)
--- Koniec cytatu ---
Za pomoca MWD.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 00:54:19 ---3.Analogicznie czy stosuje sie WD/WJ na ORE i czy jest sens w takim razie wrzucac Warp Core Stabilizera (albo 10 jak tylko low slot pozwoli;>)?
--- Koniec cytatu ---
Barki są zrobione z mokrej tektury. A WCS zmasakruje ci namierzanie.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 00:54:19 ---4. Hulk - jest sens robic z hulka Tanka czy lepiej przystosowac go do szybciej ucieczki?
--- Koniec cytatu ---
Raz zwiałem Hulkiem przed 3 interceptorami, ale miałem 100km przewagi.
Edit:
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 00:54:19 ---5. Jak najlepiej omijac 'zuli bramowych' (bez urazy dla milosnikow pasywnego PvP) w docelowych systemach w ktorych chcemy pokopac..oczywiscie chodzi mi o low sec i null?.
--- Koniec cytatu ---
A, lolsek i null. No to tanka na hulku zrobisz, żeby stankował raty, ale musisz przez cały czas wgapiać się w lokal, czy coś nie przleciało.
Omija się prosto: wsadzasz hulka do carriera i jumpisz do systemu docelowego.
Arsen:
Czyli jak przyspieszyc osieganie predkosci progowej zeby odwarpowac?
- AB nie pomaga tylko szkodzi w tym kontekscie.
- MWD pewnie tez (choc tutaj nie mam pewnosci.
I czy czegos jeszcze nie warto posiadac aby nie spowalniac dochodzenia do progowej?
I jak do tego ma sie Overdrive?
--- Cytat: Mona X w Luty 01, 2012, 03:22:26 ---
Omija się prosto: wsadzasz hulka do carriera i jumpisz do systemu docelowego.
--- Koniec cytatu ---
To jakis zart? Czy mam skilowac kilka lat n carriera zeby w miare sensownie latac hulkiem po lepsze rudy do low i null?
Goomich:
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 03:57:14 ---Czyli jak przyspieszyc osieganie predkosci progowej zeby odwarpowac?
--- Koniec cytatu ---
Żeby odwarpować musisz (a dokładnie, to wektor twojego statku musi) być skierowany w stronę tego gdzie chcesz warpić oraz mieć prędkość w okolicy 75% maksa.
Jak widać musisz popracować na zwrotnością statku (w niej zawiera się przyspieszenie). Od tego są urządzenia pod tytułem inertia stabilizers oraz (w mniejszym zakresie) nanofiber internal structure, obydwa mają swoje rigowe odpowiedniki. No i oczywiście jakieś tam implanty.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 03:57:14 ---- AB nie pomaga tylko szkodzi w tym kontekscie.
--- Koniec cytatu ---
AB ma kiepskie przyśpieszenie, dodaje ci masy, więc gorzej skręcasz, a do tego zbyt długo trwa.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 03:57:14 ---- MWD pewnie tez (choc tutaj nie mam pewnosci.
--- Koniec cytatu ---
I tu się mylisz. Jak masz coś ciężkiego i stoisz nieruchomo na tyle, że gra zaokrągli ci prędkość do zera (albo zaraz po wskoku przez bramę), to nie masz wektora kierunku, więc odpalenie MWD nie rujnuje ci zwrotności, za to daje olbrzymi skok prędkości, a że cykl trwa tylko 10 sekund, to te 75% masz od razu. Statki mogą odwarpić właśnie po tych 10 sekundach (zamiast np. 30).
Oczywiście, jeśli wcześniej ruszaleś się, to MWD może łatwo zrujnować ci dzień.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 03:57:14 ---I czy czegos jeszcze nie warto posiadac aby nie spowalniac dochodzenia do progowej?
--- Koniec cytatu ---
Wszystkiego co daje ci jakieś głupie ilości masy (1600mm plate, trimarki).
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 03:57:14 ---I jak do tego ma sie Overdrive?
--- Koniec cytatu ---
Nijak. Overy zwiększają ci maksymalną prędkość, ale w EVE przyśpieszenie (oraz recharge capa i shielda) liczy się jako czas od zera do pełna.
--- Cytat: Arsen w Luty 01, 2012, 03:57:14 ---To jakis zart? Czy mam skilowac kilka lat n carriera zeby w miare sensownie latac hulkiem po lepsze rudy do low i null?
--- Koniec cytatu ---
W ogóle nie powinieneś kopać. Lepsze minerałki zdobywa się strzelając do dron, ewentualnie w wormholach.
Arsen:
Zasadniczo sklaniam sie do porzucenia mysli o kopaniu..Konczy mi sie trial i zaczynam na powaznie, chcialem od kopania aby troche od tylu lyknac pvp i nauczyc sie bronic/skutecznie uciekac ale widze ze nie ma to wiekszego sensu.. tylko jesli nie kopanie to co misje Security? (jesli tak to dla kogo? swojej frakcji?) czy moze milicja?...Samo lanie ratow jakos mnie nie kreci, zulowanie na bramie tymbardziej wiec jakos trzeba bedzie okreslic droge.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej